Ovaj pravilnik od 12 tačaka, kako da od svog deteta napravite maloletnog prestupnika, izdat je od strane Policijske stanice u Hjustonu, u Teksasu, još davne 1950. godine, nakon sprovedenog istraživanja i napravljene studije o maloletničkoj delikvenciji.

Naizgled, sarkastično štivo, u suštini, vrlo je istinito i predstavlja pravi priručnik katastrofalnih pogrešaka koje roditelji prave u vaspitanju svoje dece, a sve iz najbolje namere. Samo, setimo se, iz istih je i pakao stvoren. Na vama je da odlučite na koju ćete stranu.

1. Od ranog detinjstva dajte svom detetu sve što traži. Na taj način dete odraste smatrajući da mu ceo svet pripada i da ima pravo na sve.

2. Kada psuje, smejte se. To će učiniti da misli da je to baš slatko i ohrabriti ga da nastavi da skuplja slične fraze kojim će vas potom svakodnevno ostavljati bez daha.

3. Nemojte nikada da ga podučavate duhovnim vrednostima. Kad napuni 18, neka sam odluči.

4. Nemojte nikada da ga grdite, niti da mu govorite da nije u redu nešto što radi. Mogli biste da mu nametnete osećaj krivice. To će usloviti da kasnije, kada bude uhapšen zbog krađe automobila ili dilovanja droge, veruje da je celo društvo protiv njega i da ga svi progone.

5. Pokupite za njim sve što baca na pod, knjige, obuću, odelo, igračke. Tako će da se navikne da stalno prebacuje odgovornost na druge.

6. Pustite ga da čita sve što mu padne pod ruku. Ali potrudite se da sterlišete sve ostalo da čim vaše dete dolazi u kontakt, hrana, pribor za jelo, čaša iz koje pije vodu, ali ne i da se njegova glava ne napuni smećem. U ovo ubrajamo sve čega se dočepa na internetu, društvenim mrežama, video igrice, porno filmove, serije, filmove i sva druga ostala preimućstva 21. veka.

7. Svađajte se često u prisustvu svoje dece, tako da neće biti u šoku kad se porodica jednog dana raspadne.

8. Dajte detetu koliko god novca mu je potrebno. Nemojte nikada da mu dozvolite da radi da bi sam zaradio novac. Što bi se mučio?!

9. Ispunite sve njegove želje i prohteve, potrebu za komforom i uživanjenjem. Neka jede i pije kad god mu se jede i pije. Naravno, šta god poželi. Potrudite se da sve njegove želje budu zadovoljene, i to odmah. Požrtvovanost i skromnost mogli bi da stvore frustracije kod njega.

10. Uvek budite na strani vašeg deteta. Podržite ga u svakom njegovom sukobu sa drugarima, komšijama, nastavnicima i policijom. Svi oni imaju predrasude prema tvom detetu i samo žele da ga upropaste.

11. Kad upadne u veliku nevolju, opravdajte sebe govoreći – nikad mu ništa nisam mogao.

12. Pripremite se na vreme za život u žalosti. Trebaće vam.