Iskoristite pun Mesec na najbolji način!

Fizički ne možemo da vidimo toksine i negativnu energiju kako plutaju oko nas u vazduhu, ali na psihičkom i emocionalnom nivou možemo da ih osetimo. Spaljivanjem žalfije, kao što se to radilo u stara vremena, možemo da pročistimo naše domove, našu auru, i da stvorimo za sebe pozitivno životno okruženje koje će doprineti našem rastu i prosperitetu na svim nivoima.

sage-1544280_1280Nadamo se da vam prvi novogodišnji dani lepo protiču i da sve ide prema planu i postavljenim novogodišnjim rezolucijama, bez ironije i cinizma.

Ovaj pun Mesec, 12. januara, odlična je prilika da za novi početak u kući jer znak Raka simboliše kuću i dom, pored ostalog. Takođe, prava je prilika da počnemo sa ritualima koji će nam pomoći da otvorimo životne puteve ka prosperitetu i miru u nama.

Pun Mesec ima simboliku otpuštanja svega što nam više ne služi tako da oslobađamo prostor oko sebe, praveći mesta za nove stvari, prilike i ljude u našem okruženju. Ovaj vodeni pun Mesec je posebno emotivan i fokusiran na naš dom. Savršen pun Mesec za praktikovanje Feng šui rituala.

Predlažemo vam da započnete godinu ritualom čišćenja prostora u vašem domu, koji ćete praktikovati i nadalje, kad god osetite potrebu. Neko ovakve rituale praktikuje svakodnevno, što nije na odmet, a neko kad se seti ili oseti potrebu. Na vama je odredite svoju dinamiku.

Za ovaj ritual koristićemo žalfiju, mada, mogu da posluže tamjan i mirisne sveće. Žalfija je dragocena jer održava protok životne energije, istovremeno nas puneći pozitivnom energijom.

Otvorite prozor u sobi na desetak minuta, upalite sušenu žalfiju, držeći ispod odgovarajuću posudu, radi sigurnosti, da ne bi plamen pao na pod, i nosite upaljeni svežanj žalfije kroz sve prostorije vašeg doma, posebno omogućavajući dimu da dopre do uglova prostorija gde se energija najlakše zaglavi.

xmudzdu15pm-freddie-marriageAko nemate žalfiju pri ruci, koristite mirisne sveće ili tamjan.

Neka sve negativne emocije izađu van vašeg prostora u kome obitavate. Pun Mesec posebno naglašava naš emotivni život. Dajte sebi dozvolu da otpustite iz sebe emocije koje zadržavate u sebi, najpre prihvatajući ih, a potom puštajući od sebe, da biste mogli svakim novim danom da idete napred. Zadržavanje emocija u sebi stvara veliki nered u našem biću i drži nas zaglavljenima u sopstvenim telima i životima.

Ako vam je potrebna podrška, sada je pravi trenutak da počnete da radite sa isceliteljem, terapeutom, lekarom ili da se priključite nekoj grupi za podršku, koja će vam pomoći da otpustite sve što vam se nađe na putu, a više vam nije potrebno i ničemu vam ne služi, sem što vas sputava da živite svoj život punim plućima.

Pored čišćenja prostora žalfijom, predlažemo vam i da priredite sebi kristalnu kupku.

Uzdignite svoj način kupanja na viši nivo, dodajući šolju obične morske soli i komad kvarcnog kristala u kupku. Ovo će vam pomoći u slučaju da osećate da vam se odliva energija. Možete da dodate i malo crnog turmalina u kupku. Kad potopite kristale u kupku, vizuelizirajte kako svetlost ispunjava prostor oko vas sve više i jače.

Sami kreirajte svoje utočište. Istresite svoj jastuk i posteljinu pre spavanja, očistite svoju radnu površinu, sto, kancelariju, dodajte neke sveže biljke i napravite spisak svih nedovršenih kućnih projekata i konačno ih dovedite do kraja. Ako slavina u kuhinji curi, zovite majstora i neka se to već jednom popravi.

Vaš prostor je ogledalo vašeg života, tako da poliranje vašeg doma može da bude divan način da se osećate mnogo bolje u svom životu. Ovo je samo jedan od načina da pokrenete novi početak u svom domu i životu.

Neka vam bude divan ovaj pun Mesec! Ispunite svoje biće radošću i ljubavlju!