Opet je ono doba godine, pritom, ne mislimo na kupovinu školskog pribora za decu ili spremanje zimnice, već negu lica našeg!

Jer promena godišnjeg doba zahteva usklađivanje sa nastalom promenom na svim nivoima. Što znači da je potrebno da promenimo i način negovanja kože, kako tela, tako i lica.

Foto Aleksandra Ostojić

Za početak, odbacite sa sebe zmijsku košuljicu!

Znači, piling! Najverovatnie da je vaša koža bila aktivno izložena sunčevim zracima tokom celog leta, bez obzira na to da li ste se danima čvarili na plaži ili samo šetali ulicom do posla i nazad, obavljajući svakodnevne obaveze. Jer Sunce je uvek tu, bili mi njega svesni ili ne, jasno ga videli i osetili na svojoj koži ili ga oblaci na trenutak poklopili, ali to smo gradivo već naučili.

Pročitajte i ovo: Kako da koristimo korektor prema savetima profesionalne šminkerke

To što ste se vi sjajno proveli na letovanju i piknikovanju po izletištima, ne znači da je isto podjednako prijalo i vašoj koži. Osim toga, nagomilavanje kreme za sunčanje na licu zna da proizvede začepljenje pora, što dodatno može da stvori upalne procese, ostavljajući vašu kožu bez sjaja, ogrubelu i pomalo nalik izbrušenoj. Predlažemo vam da dva puta nedeljno, bez preterivanja, radite piling kože da biste skinuli mrtav sloj kože. Samo, blago! Na taj način pročistićete kožu i otkriti na svetlost dana svoje pravo sjajno i sveže lice!

Pročitajte i ovo: Kako da zalečite proširene pore

Koristite nežnija sredstva za čišćenje kože!

Tokom vrelih, letnjih dana, možda ste primetili da vam je koža masnija no inače, tako da ste koristili oštrija, jača sredstva za čišćenje kože.

Pročitajte i ovo: Najbolji crveni ruževi za usne

Kako vrućina jenjava i nastupa hladnije vreme, trebalo bi da počnete sa korišćenjem finijih rešanja za uklanjanje nečistoće sa vašeg lica, a da joj pritom ne oderete prirodnu masnoću, koja je štiti od nepovoljnih uticaja spoljne sredine.

Foto Aleksandra Ostojić
Foto Aleksandra Ostojić

Hranite kožu!

Lagane formule krema koristili smo celo leto. To je bio zakon! Ali sa suvim vremenom, potrebno je da malo pojačate ishranu i zaštitu kože. Tako da bi bilo poželjno da nađete za svoju kožu neku jaču formula koja će da joj obezbedi dovoljno hranljivosti i adekvatne vlage.

Pročitajte i ovo: Najlepše svečane frizure za sve tipove kose sa tutorijalima

Ako vam se čini da je vaša koža i dalje previše masna da biste stavljali bogatu noćnu kremu na lice pred spavanje, onda je primenite samo u suvim područjima. Naravno, antirid obavezno stavljajte! I zimi i leti, neizostavno! Ne zaboravite da tokom dana i dalje stavljate dnevnu kremu koja u sebi ima određeni zaštitni faktor jer sunčevi zraci i dalje prodiru kroz oblake.

Pročitajte i ovo: Krastavac – najbolji prijatelj vaše lepote

Isto tako, vodite računa o vitaminima A, C i E, zato što oni predstavljaju odlične izvore antioksidanata, koji pomažu da se neutrališu oštećenja na koži nastala usled sunčanja i u sprečavanju starenja.

Koristite maske za lice

Maske za lice predstavljaju odličan način tretiranja kože jer na taj način priređujete sebi mini tretman u trajanju od svega nekoliko minuta. Maske za lice mogu da budu različite i treba sve da koristite, od onih za čišćenje, preko hranljivih, do onih za zatezanje lica i korigovanje bora.

Pročitajte i ovo: Ne možete da spavate, lome vam se nokti, a kosa opada?!

Mogu da sadrže sveže bilje, kao i voćne ili cvetne ekstrakte. Nekada su se na evropskim dvorovima koristili drago kamenje i dragulji, kao i zlato, kavijar i turmalin, za negu kože dama plave krvi, a koji su i sada, na adekvatne načine, u primeni u kozmetičkim preparatima i dostupni svima nama.

Pročitajte i ovo: Sve o podmlađivanju vrata – da li ste kandidat i kad treba početi

Većina maski danas obično sadrži sastojke koji vraćaju vlagu i hitrataciju koži, u vidu gline, aloe vere, algi, eteričnih ulja i vitamina, kojima je naša koža osiromašena usled letnje žege.

Foto Aleksandra Ostojić
Foto Aleksandra Ostojić

Krema za oko očiju

Vaše oči ne znaju da sačuvaju tajnu! Iako su prozori duše, one su takođe prvi i pravi pokazatelji starenja, kao i stresa, kojem smo izloženi.

Pročitajte i ovo: PRP – vampirski tretman – u prevenciji i regeneraciji kože

Upotreba bogatije kreme oko očiju, tokom hladnih dana, može da pomogne u borbi sa nezaustavljivim znacima starenja, kao i tamnim krugovima oko očiju, previše zabave, alkohola, nikotina, štetnih sunčevih zraka. Takođe, sprečava isušivanje kože oko očiju usled hladnog vremena. Potražite bogatiju formulu za negu kože oko očiju, koja cilja vaše specifične probleme.

Pročitajte i ovo: Botoks briše bore sa lica

Hidratantni ovlaživači kože

Hidratantna izmaglica od toplote, koja titra na licu, jedna je od neprocenjivih letnjih lepota, međutim, ova stavka neslućenom lakoćom pretvara se u oštri udarac zimske hladnoće na našim licima. Korišćenje hidratantnog ovlaživača odličan je način osveženja kože, jer je na taj način štitimo od štetnih spoljnih elemenata i fiksiramo šminku na svom licu.

Pročitajte i ovo: Put do savršeno lepe kože lica

Primenom hidratantnog ovlaživača tokom dana, održavamo intenzivnu vlažnost kože i dodatno je hranimo sastojcima koje ovakvi ovlaživače sadrže, poput, aloe vere, vitamin C, šia putera i sl. Skoro da nikada nije bilo lakše da vam koža lica uvek deluje, sveže, revitalizovano i blistavo!

Pročitajte i ovo: Prevencija starenja i regeneracija kože

Javite nam šta vi još radite da biste svoju kožu održali jedrom, zdravom i blistavom tokom jeseni!