Postoje prekretnice u životu koje kad dostignemo osećamo se zaista zrelim i odraslim osobama.

U to spadaju, polaganje vozačkog ispita, kupovina prvog automobile, stana, kuvanje prvog obroka, i naravno savladavanje neke osnovne, ipak, vitalne, tehnike šminkanja. Pored stavljanja ajlajnera (usput budi rečeno, jeste li savladale stavljanje ajlajnera ili treba da pripremimo vodič za to?), tu spade i korišćenje palate od tri senke za oči.

O onim komplikovanijim, nećemo ovog puta. Više nije uvek lepše i potrebnije. U to smo se uverile mnogo puta. Tri su dovoljne, za početak. Svi smo videli kako primamljivo izgledaju te trio senke u izlozima. Ne znaš koja je od koje lepša. Ali za koju god da se uhvatim, uvek mi se čini da jedna boja mnogo odudara od ostalih i da ne znam šta bih s njom. I kad god da kupim takvu senku, koristim uglavnom jednu boju, onu najtamniju, eventualno, ponekad, za svečane prilike dodam i onu najsvetliju, al’ ona srednja, obično ostane netaknuta. Jer korišćenje sve tri senke u paleti podjednako izgleda kao popriličan poduhvat, zar ne?!

Stoga, hajde da skinemo veo misterije sa trio palate i da otkrijemo kako se pravilno koristi.

Nije teško. U principu, vrlo je jednostavno i nadasve korisno. A tek što lepo izgleda na kapcima! Divota. U prelepoticu ima da se odmetneš!

Korak 1: Nanesite prajmer na ceo kapak. Potom, stavite osnovnu boju, što je najsvetlija boja u trio paleti, na ceo kapak, sve do korena obrva.

Korak 2 (opcija 1): Najtamniju senku iz trio palate nanesite na ceo donji deo gornjeg kapka, pazeći da ne odete previše ka nosu i izvan linije kapka, sa druge strane. Ova opcija preporučuje se za veče.

Korak 3 (opcija 1): Stavite srednju boju u paleti u očnu dublju, ispod očne kosti, koja deli gornji kapak, na 2/3 dužine kapka, ravnom četkicom. Boje nasesite onoliko koliko želite da boja bude intenzivna. Za dan manje, za noć više. Izblendirajte ivice, da nema jakog prelaza između nijansi.

Korak 2 (opcija 2): Nanesite srednju boju iz trio palete na ceo srednji deo kapka.

Korak 3 (opcija 2): Najtamniju boju iz trio palate nanesite na donji kapak, kao krejon, da biste naglasili konturu oka, najbolje tankom, kosom četkicom, kojom možete i da izvučete liniju i uz gornju ivicu kapka, kao ajlajnerom. Potom, debljom četkicom popunite očnu dublju najtamnijom nijansom, opet onoliko intenzivno koliko doba dana i prilika zahtevaju, prema vašoj proceni. Dobro izblendirajte da se dobije blag prelaz iz nijanse u nijansu.

Korak 4: Najsvetliju nijansu iz palate nanesite duž obrva i u koren oka, do nosa, da biste dobili efekat svežine i krupnijeg oka.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.