Postoje prekretnice u životu koje kad dostignemo osećamo se zaista zrelim i odraslim osobama.

U to spadaju, polaganje vozačkog ispita, kupovina prvog automobile, stana, kuvanje prvog obroka, i naravno savladavanje neke osnovne, ipak, vitalne, tehnike šminkanja. Pored stavljanja ajlajnera (usput budi rečeno, jeste li savladale stavljanje ajlajnera ili treba da pripremimo vodič za to?), tu spade i korišćenje palate od tri senke za oči.

O onim komplikovanijim, nećemo ovog puta. Više nije uvek lepše i potrebnije. U to smo se uverile mnogo puta. Tri su dovoljne, za početak. Svi smo videli kako primamljivo izgledaju te trio senke u izlozima. Ne znaš koja je od koje lepša. Ali za koju god da se uhvatim, uvek mi se čini da jedna boja mnogo odudara od ostalih i da ne znam šta bih s njom. I kad god da kupim takvu senku, koristim uglavnom jednu boju, onu najtamniju, eventualno, ponekad, za svečane prilike dodam i onu najsvetliju, al’ ona srednja, obično ostane netaknuta. Jer korišćenje sve tri senke u paleti podjednako izgleda kao popriličan poduhvat, zar ne?!

Stoga, hajde da skinemo veo misterije sa trio palate i da otkrijemo kako se pravilno koristi.

Nije teško. U principu, vrlo je jednostavno i nadasve korisno. A tek što lepo izgleda na kapcima! Divota. U prelepoticu ima da se odmetneš!

Korak 1: Nanesite prajmer na ceo kapak. Potom, stavite osnovnu boju, što je najsvetlija boja u trio paleti, na ceo kapak, sve do korena obrva.

Korak 2 (opcija 1): Najtamniju senku iz trio palate nanesite na ceo donji deo gornjeg kapka, pazeći da ne odete previše ka nosu i izvan linije kapka, sa druge strane. Ova opcija preporučuje se za veče.

Korak 3 (opcija 1): Stavite srednju boju u paleti u očnu dublju, ispod očne kosti, koja deli gornji kapak, na 2/3 dužine kapka, ravnom četkicom. Boje nasesite onoliko koliko želite da boja bude intenzivna. Za dan manje, za noć više. Izblendirajte ivice, da nema jakog prelaza između nijansi.

Korak 2 (opcija 2): Nanesite srednju boju iz trio palete na ceo srednji deo kapka.

Korak 3 (opcija 2): Najtamniju boju iz trio palate nanesite na donji kapak, kao krejon, da biste naglasili konturu oka, najbolje tankom, kosom četkicom, kojom možete i da izvučete liniju i uz gornju ivicu kapka, kao ajlajnerom. Potom, debljom četkicom popunite očnu dublju najtamnijom nijansom, opet onoliko intenzivno koliko doba dana i prilika zahtevaju, prema vašoj proceni. Dobro izblendirajte da se dobije blag prelaz iz nijanse u nijansu.

Korak 4: Najsvetliju nijansu iz palate nanesite duž obrva i u koren oka, do nosa, da biste dobili efekat svežine i krupnijeg oka.