Dobar korektor je više u odabiru nego u nanošenju, kaže Kay Montano, šminkerka britanske glumice Thandie Newton.

Otkrijte kako da koristite korektor prema savetima profesionalne šminkerke.

Nemojte da pravite ovu grešku: „Ljudi misle da je korektor – korektor, ali postoji velika razlika između korektora koji bih koristila ispod očiju i onog kojim bih pokrila nedostatke na ostatku lica“, kaže šminkerka iz Londona, Kay Montano.

Pročitajte i ovo: Deset najboljih CC krema i u čemu se razlikuju od BB krema

„Podočnjaci su tanki i suvi, sa manje pora, tako da je ovde koži potreban hidratantni, kremasti korektor koji posle nekog vremena neće izgledati kao ispucala korica prepečenog hleba. T-zona je masnija i gušće teksture, pa vam je potrebna praškasta formula koja ostaje na mestu.“

Pročitajte i ovo: Kako da negujemo kožu lica tokom jeseni

Kupujte različite nijanse

„Jer ispod očiju želite ton koji će neutralizovati plave ili sive nijanse koje se mogu pojaviti. Za kožu belaca to znači korektor za skrivanje nepravilnosti na koži koji je breskvastijeg podtona od vašeg prirodnog izgleda kože“, kaže Montano. Za ostatak lica izaberite korektor u neutralnoj nijansi koji odgovara vašoj boji tena što je moguće približnije.

Pročitajte i ovo: Najbolji crveni ruževi za usne

Nemojte samo isprobavati korektor na stražnjoj strani ruke, jer je tamo koža potpuno drugačija od boje tena vašeg lica.

Kako da koristimo korektor: Jednostavna profesionalna tehnika

Za mrlje i fleke na licu Montano koristi prste kako bi nanosila korektor samo tamo gde je to potrebno.

Pročitajte i ovo: Put do savršeno lepe kože lica

“Što je više slojeva, to je verovatnije da će se proklizati”, upozorava ona. Jer, ispod očiju radi se o laganom, ciljanom pristupu. “Nanesite korektor u obliku polumeseca ispod očiju (u dubini podočnjaka), izbegavajući stavljanje korektora preblizu trepavicama, što može učiniti da oči izgledaju podbulo”, savetuje ona.

Pročitajte i ovo: Tajne mladalačkog izgleda poznatih glumica

„Zatim primenite mali oblik polumeseca u unutrašnjim uglovima očiju – žene često propuštaju ovo područje koje može da izgleda veoma upalo i tamno, nekada čak i crno – i veći oblik polumeseca na spoljašnjim uglovima.“