Zima samo što je prošla i mnoge od nas još uvek nisu uspele da skinu par kilograma viška, koji su nas grejali u hladnim, zimskim noćima.

Ali, optička varka je stara, dobra fora koja će da nam pomogne da nam figura izgleda vitkije nego što zaista jeste.

Stoga, pripremili smo za vas par odevnih kombinacija koje će vam izdužiti figuru.

Image by halayalex on Freepik

1. Kombinujte teget i crno

Znam, deluje nezamislivo, ali ako može ikona stila, Viktorija Bekam, možemo i mi. probajte, možda vam se dopadne. Super šik!

2. Pribegnite strateškom krojenju!

Za vešte ruke vaše krojačice, ako ne nađete takvu kombinaciju u radnji, ne bi trebalo da predstavlja problem. Tragajte za modelima haljina i kostima u obliku peščanog sata. Kombinujte tamne boje sa bež nijansom i dobićete pobedničku kombinaciju, odnosno, figuru. Pogledajte kako je to uradila Stella McCartney.

3. Nosite kaiš preko blejzera

Ovo je jedan od načina da tranformišete svoj izgled tako što ćete napraviti sebi struk, koji ne postoji ili je samo vešto skriven pod salcem.

4. Pantalone sa visokim strukom

Nosite pantalone sa visokim strukom i vaša figura će se transformisati u trenutku! Izgledaćete viši nego što jeste, a vaše noge biće znatno duže. Ili će bar tako delovati, dok ne skinete pantalone, a tada je već kasno.

5. A linja

Strukirane i lepršave haljine A kroja savršeno će prianjati uz vašu figuru, naglašavajući sve dobre delove podjednako i kliziti preko neravnina. Dužina iznad kolena. Za savršen izgled, nosite ovakve haljine u crnoj boji.

6. Duboki dekolte

Naglasite svoje prednosti koja ste obdareni za večernji izlazak. Neka se dekolte duboko spusti, koliko god je to umesno jer ćete na taj način, naročito ako je haljina dugačka, što najtoplije preporučujemo, izdužiti i stanjiti svoju figuru. Nema greške, samo da ne ispada sa strane!

7. Opredelite se za jednobojno

Kompletna garderoba u jednoj boji savršeno stoji svakoj figuri. Izgleda elegantno, svedeno i šik. Koju god kombinaciju da odaberete, bez obzira na to da li se radi o pantalonama, suknji i blejzeru ili haljini i mantilu, odaberite neku od boja iz bež, sive ili teget palete boja.

8. Dugački mantil koji pokriva sve

U danima kad još uvek bude hladno, sasvim je u redu i šik da se ogrnete mantilom ili ogrtačem dugačkimskoro do zemlje, šta god ispod bilo na vama. Jer dugačko izdužuje, još ako su ispod, na vama skinny jeans i visoke potpetice, pogodili ste u sridu!

9. Vertikalne pruge

Optiček varke zaista funkcionišu! Vertikalne pruge izdužuju figuru tako da ćete delovati vitkije i elegantnije ako ubodete pravu kombinaciju.

10. Bež cipele

Šta bismo vam rekli, sem da investirate u bež cipele! Jedne su dovoljne, i to sa visokim potpeticama. Čudesan je efekat koji ovakva obuća čini da vaša figura deluje vitkije i izduženije, a sa druge strane, vrlo su praktične jer možete da ih kombinujete sa bilo čim.

Neka proleće počne!