Požuteli zubi jedan su od većih estetskih problema ljudi širom sveta! Naročito ako ste pušač!

Zaista može deluje vrlo ponižavajuće kad se vidi da su vam zubi požuteli, kao i da ograničava koliko široko ćete biti nasmejani. Pored estetske neprijatnosti, žute mrlje na zubima dovode do povećanja gomilanja bakterija u ustima, a potom i do neprijatnog zadaha.

teeth-1652937_1280Pored redovnog pranja zuba, najmanje dva puta dnevno, a idealno bi bilo posle svakog obroka, i odlaska kod zubara na čišćenje desni i kamenca bar jednom godišnje, ako ste pušač i dva puta, na tržištu postoji čitav niz proizvoda za beljenje zuba, koji su nam dostupni, ali ne postižu rezultate koji se u reklamama i deklaracijama obećavaju.

Ako patite od ovog problema, a niste u mogućnosti da stvarite željeni efekat, čak iako koristite mnoge dostupne proizvode na tržištu, možda je vreme da se okrenete prirodnim metodama.

Pre svega, izbegavajte preteranu konzumaciju kafe, čajeva, čokolade i ostalih šećera, kao i gaziranih pića.

Jedna od efikasnijih metoda prirodnog beljenja zuba je trljanje zuba korom banane. Naravno, unutrašnjom stranom. Banana su pune vitamina, minerala, magnezijuma i kalijuma. Potrajaće bar mesec dana dok ne vidite prve rezultate. Svako jutro i veče, pre pranja pastom za zube, trljajte zube korom banane desetak minuta.

floating-1637193_1280Upotrebljavajte mlečne proizvode u svojoj ishrani. Mleko i jogurt sadrže minerale koji pomažu beljenje zuba prirodnim putem.

Jagode su bogate voćnim kiselinama koje delotvorno skidaju tamne mrlje sa zuba.

strawberry-629180_1280Ipak, najdelotvorniji od svih prirodnih načina beljenja zuba je sodom bikarbonom. Perite zube sodom bikarbonom, nanoseći je na četkicu za zube, kao pastu, ispirajte usta rastvorom sode i vode i vaši zubi će zablistati. A nestaće i loš zadah!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.