Požuteli zubi jedan su od većih estetskih problema ljudi širom sveta! Naročito ako ste pušač!

Zaista može deluje vrlo ponižavajuće kad se vidi da su vam zubi požuteli, kao i da ograničava koliko široko ćete biti nasmejani. Pored estetske neprijatnosti, žute mrlje na zubima dovode do povećanja gomilanja bakterija u ustima, a potom i do neprijatnog zadaha.

teeth-1652937_1280Pored redovnog pranja zuba, najmanje dva puta dnevno, a idealno bi bilo posle svakog obroka, i odlaska kod zubara na čišćenje desni i kamenca bar jednom godišnje, ako ste pušač i dva puta, na tržištu postoji čitav niz proizvoda za beljenje zuba, koji su nam dostupni, ali ne postižu rezultate koji se u reklamama i deklaracijama obećavaju.

Ako patite od ovog problema, a niste u mogućnosti da stvarite željeni efekat, čak iako koristite mnoge dostupne proizvode na tržištu, možda je vreme da se okrenete prirodnim metodama.

Pre svega, izbegavajte preteranu konzumaciju kafe, čajeva, čokolade i ostalih šećera, kao i gaziranih pića.

Jedna od efikasnijih metoda prirodnog beljenja zuba je trljanje zuba korom banane. Naravno, unutrašnjom stranom. Banana su pune vitamina, minerala, magnezijuma i kalijuma. Potrajaće bar mesec dana dok ne vidite prve rezultate. Svako jutro i veče, pre pranja pastom za zube, trljajte zube korom banane desetak minuta.

floating-1637193_1280Upotrebljavajte mlečne proizvode u svojoj ishrani. Mleko i jogurt sadrže minerale koji pomažu beljenje zuba prirodnim putem.

Jagode su bogate voćnim kiselinama koje delotvorno skidaju tamne mrlje sa zuba.

strawberry-629180_1280Ipak, najdelotvorniji od svih prirodnih načina beljenja zuba je sodom bikarbonom. Perite zube sodom bikarbonom, nanoseći je na četkicu za zube, kao pastu, ispirajte usta rastvorom sode i vode i vaši zubi će zablistati. A nestaće i loš zadah!