Vreme u kadi, velika kupatila su hotelski bonus. Možete se ili tuširati ili kupati zajedno. Još bolje, obložite kadu jastucima da biste napravili improvizovani krevet ako ne želite da se kvasite.

 „Vreme je od suštinske važnosti za roditelje, posebno na odmoru“, kaže Kristen Čejs, autorka knjige The Mommynatrik’s Guide to Sex: A No-Surrender Advice Book for Naughty Moms.

“Zašto se ne biste našli zajedno u kadi ili pod tušem i udarite dve muve jednim udarcem?” Ponesite sa sobom diskretan vibrator putne veličine i vaša deca će zaista misliti da je vreme za kupanje za vas i tatu.

Image by marymarkevich on Freepik

Pack ‘n…play

Svaki put kada odete na odmor, uvek se postavlja neizbežno pitanje: “Da li zaista treba da donesemo Pack ‘n Play?” Oh, da, znaš! To čini igru vama i vašem muškarcu mnogo lakšom kada bebu udobno prevezete na drugu obližnju lokaciju. Postavite Pack ‘n Play u kupatilo i stavite bebu u njega. (Napomena: Nikada ne ostavljajte jastuke, pokrivače ili mekane igračke u Pack ‘n Play sa bebama koje spavaju ili bez nadzora.) Postavite bebi monitor na umivaonik u kupatilu i postavite slušalicu na noćni ormarić u spavaćoj sobi. Tada se možete igrati kao u stara vremena.

Image by cookie_studio on Freepik
Image by cookie_studio on Freepik.com

Udari o pod

Kada spavate zajedno sa svojim detetom, deljenje kreveta u troje može stati na put preko potrebnom dvoje. Za veselu promenu mesta, udari o pod! „Seks može da bude izazov kada imate juniora koji deli sa vama jastuk“, kaže Čejs. „Dakle, pod može biti vruća alternativa, pogotovo zato što buđenje bebe može biti trenutno ubica raspoloženja. Pre nego što krenete na to, prekrijte svoj prostor jastucima za kauč, dodatnim jastucima ili jorganom. Ne treba vam oderotina od tepiha pored opekotina od sunca!

Image by ansiia on Freepik
Image by ansiia on Freepik

Uzmite savet od Romea

Bilo da ste na brodu za krstarenje ili u hotelskoj sobi sa svojom decom koja spavaju, balkon je često najlakše mesto za odlazak bez napuštanja sobe. (Samo se pobrinite da ostavite vrata otvorena i ponesite monitor za bebe, ako ga koristite, sa sobom.) Osim toga, postoji dodatno uzbuđenje što bi neko mogao krišom da zaviri ili vas uhvati. „Ne postoji ništa poput malog razigranog egzibicionizma da bi se ubrzao puls“, kaže Ian Kerner, dr, autor knjige Ona dolazi prva, a on drugi. „Da li neko drugi zapravo gleda ili ne, nije toliko važno koliko ideja da neko možda gleda.

Image by pressfoto on Freepik
Image by pressfoto on Freepik.com

Koristite iznajmljeni automobil

Većina hotela i odmarališta nudi usluge čuvanja dece ili dadilja. Iskoristite to u svoju korist, čak i ako je skupo. Samo jedno nezaboravno veče može napuniti celo putovanje. „Ponekad morate biti malo sebični u vezi sa svojom vezom“, kaže Kerner. „Porodični odmor ne bi trebalo da isključi romansu. Ako je dadilja u vašoj sobi, iskoristite vreme nasamo i idite do auta. Stavite peškir preko šoferšajbne i prozora radi privatnosti, a zatim se ubacite na zadnje sedište – osećaće se kao da ste se ponovo povezali u srednjoj školi. Uzmite ćebe za piknik iz prtljažnika i pokrijte zadnje sedište. Ili uskočite na suvozačevo sedište i dajte svom muškarcu da se provoza uz neku akciju devojke na vrhu.

Foreplay photo created by yanalya - www.freepik.com
foto by yanalya – www.freepik.com

Podignite šator

Neka vaša deca “kampuju” u šatoru u vašoj sobi. Oni će misliti da je to zabavno — a zvuk otkopčavanja će vam dati dovoljno upozorenja da prestanete sa bilo kakvim glupostima koje radite vi i vaš partner. „Brzi ne moraju da uključuju potpuni snošaj ili čak orgazam“, kaže Kerner. “Malo igranja može mnogo da učini da vas dovede do toga.” Zato zaboravite da idete do kraja; samo uživajte u zaokruživanju baza i pipajte jedni druge (tiho!) ispod pokrivača dok deca spavaju.

Image by gpointstudio on Freepik
Image by gpointstudio on Freepik

Idite u šetnju

Stavite decu u kolica za duple osobe, uzmite ćebe i uputite se na plažu oko sumraka. Dok krstarite plažom, potražite diskretna, zabranjena područja i parkirajte se tamo. Okrenite kolica prema moru (postarajte se da ste daleko od vode, naravno!) i udobno se smestite pored svog muškarca sa ćebetom umotanim oko vas. Dok deca dremaju u kolicima, pipajte jedno drugo ispod ćebeta dok gledate kako se talasi kotrljaju na obali. „Kombinujte romantični trenutak sa pravom brzom odećom, poput udobne haljine za plažu bez donjeg rublja da biste pojačali uzbuđenje“, kaže Kerner. Samo sačekajte da uradite to dok se ne vratite u svoju sobu – onda parkirajte kolica u ugao ili kupatilo i udarite u posteljinu. Ako se deca probude u neprikladnom trenutku, možete se sabrati (ili razdvojiti – šta god da je!) i tvrditi da je šetnja i vas i tatu uspavala.