Iako ne postoji precizna formula koja će vam pomoći da se osigurate da se udate / oženite za pravu osobu, postoje neki načini koji mogu da vam pomognu da to razlučite sa dovoljno preciznosti.

Sama pomisao na brak, a naročito planiranje istog, u stanju je da izazove sumnje i negativne misli koje nikada ranije u vezi niste imali. To je događaj koji zahteva duge pripreme, učešće porodica i, samim tim, veliku dozu anksioznosti.

Da li mislite da je na skali stresa brak teži nego trudnoće?

Pročitajte i ovo: Udajemo se za njega i njegovu majku

Jedna od najčešćih nedoumica kada se spremate da napravite veliki korak je sigurnost izbora partnera – hoće li on / ona biti pravi/a?

Pročitajte i ovo: Popaje, spasi me! Kompleks spasioca – da li i koliko pomažete svom partneru u vezi?

Stoga, ovom prilikom želimo da vam damo određene smernice da biste mogli da se uverite da li ste izabrali pravu osobu.

Zapitajte se šta bi tačno bila prava osoba za vas!

Generalno, ne postoji pravi partner, postoji samo prava osoba za vas.

Ako pogledate partnera svoje prijateljice i kod njega nalazite karakteristike koje biste toliko želele da ih i vaš partner poseduje, preispitajte se.

Pročitajte i ovo: Za koje žene brak nije dobar izbor?

Da li je to zaista ono što želite i za sebe? Koncept pravog je veoma subjektivan.

Lična evolucija

Ako se vaša energija povećava kada ste s njim, to bi mogla da bude prava osoba za vas.

Veza koja dobro funkcioniše povećava kreativnost, osećaj blagostanja i oslobađa hormone sreće.

Pročitajte i ovo: Prednosti i mane ljubavne veze sa značajno starijim ili mlađim partnerom

Ako ste pravi partneri jedno za drugo, osećaćete da se pojedinačno razvijate ka zajedničkom projektu.

Da li se osećate sigurno u vezi?

Obratite pažnju na vaš aspekt emocionalne sigurnosti.

Pravi partner je onaj sa kojim možete slobodno da izražavate misli i mišljenja, bez straha od posledica ili osećaja da nešto nije u redu.

Pročitajte i ovo: Postoji li partner bolji od sadašnjeg?

Ako se na bilo koji način osećate kontrolisanom ili ograničenom, verovatno ćete biti u vezi koja vam dugoročno neće doneti ništa dobro.

Živite sadašnjost

Ugušite svoje negativne misli pokušavajući da ne razmišljate previše o budućnosti. Niko ne može da predvidi da li jednog dana vaš partner više neće biti pravi.

Pročitajte i ovo: Zašto je ženama malo potrebno da se mnogo vežu?

U ovom trenutku sadašnjem, to je osoba koju ste izabrali i svest o tome treba da vam bude dovoljna.

Pročitajte i ovo: On se njoj jako dopada, ali bez svega onoga što uz njega ide

Imajte na umu da ni vi za pet, deset godina, naročito, dvadeset, više nećete biti ista osoba koja ste danas, tako da nikako ne možete da očekujete od vašeg partnera da se ne menja. Štaviše, ne bi bilo ni dobro da vaš partner ostani isti. Tek bi to bio užasan nesklad. Svi se menjamo svakodnevno i jedino je promena stalna. To je jedino s čim možete da računate.

Ali ako pažljivo osluškujete jedno drugo i pratite svoja uzajamna osećanja, ako se usklađujete tokom neminovnog, svakodnevnog procesa promena, kao žljebovi na točkovima, onda imate sasvim dobre šanse da trajete dugo vremena zajedno i da imate srećan, skladan i ispunjen odnos.

Pročitajte i ovo: Besparica i ljubav

Opet, to ne znači bez problema i trzavica, bez kojih se ne može. One su nam potrebne jer kroz njih se razvijamo i rastemo. Svaki problem je test izdržljivosti.

Pročitajte i ovo: Zaljubljeni smo! Dakle, treba da se venčamo?!

Kad ga rešite i prevaziđete, osetićete kako vaša ljubav jača i vi rastete, postajete bolji partneri jedno za drugo. I tako svaki sledeći put.

Nemojte da se bojite ako nekad odete i korak unazad, sve je to normalan proces razvitka odnosa. Niko nikada nije postigao pravolinijski uspon. Sem u mašti. A i sami znate da vaša mašta može svašta, naročito da izrodi nemoguća očekivanja, koja su u stvarnosti prečica do problema.

Pročitajte i ovo: Pet razloga zašto ne treba da se udaš za milionera

Inače, kakav god problem da imate u vezi sa partnerom u trenutku sadašnjem, razmislite o tome i rešite ga međusobno što pre.

Pročitajte i ovo: Odnos s partnerom je najsloženiji odnos

Mnogo bolje nego kasnije kada se na njega nakači sijaset drugih, obično, prećutanih problema. Ništa ne gurajte pod tepih jer nema tog usisivača koji će moći da otkloni to emotivno đubre.