Kada je reč o našim masnim regijama, mi žene smo vrlo samosvesne.

To znači da ćemo pristati na bilo koji dril samo da sakrijemo te suvišne salčiće i izbrišemo svaki trag suvišnih kilograma na svojim telima.

yoga-1313114_1280Postoji nekoliko načina na koje možemo da efikasno smanjimo količinu masti na butinama u kratkom vremenskom periodu. Svi to, naravno, želimo, ali treba da poradimo na tome. Ne postoji jedinstvena formula, dijeta ili vežba koja specifično ima za cilj uklanjanje masti samo sa butina ali postoje promene koje možete da uvedete u svoju rutinu koje mogu da vam pomognu da ostvarite željeni cilj, a to je da vaše noge budu zategnute, a ne opuštene, mlohave i pune celulita.

Pa dobro, kako da smanjimo masnoću na butinama?! Evo, ovako!

#1 Prionite na kardio vežbanje

runner-808932_1280Možete da smanjite masnoću na butinama tako što ćete prionuti na žestok tempo kardio vežbi, koji će ubrzati pumpanje vašeg srca, pokrenuti cirkulaciju u vašem krvotoku i pokretljivost tela. Potrebno je da spalite kalorije, i to brzo i u velikim količinama.

Da biste osigurali dobru formu i zategnute mišiće nogu, potrebno je da pet puta nedeljno radite po 60 minuta kardio vežbe. Vodite računa da vam noge budu aktivne sve vreme. Najbolje je da se opredelite za trčanje, brzo hodanje, biciklizam, tenis i sl.

#2 Visinske pripreme – penjanje

hike-863454_1280Povećajte nagib na traci ili jednostavno idite, hodajte, pešačite uzbrdo. Ne morate da trčite uzbrdo, ali držite se brzog hoda i ne posustajte, bez obzira na sve. Čak iako hodate sve vreme uzbrdo, budite sigurni da vaše butine i te kako rade i noge se zatežu. Dobro je sve više od 30 minuta. Na ovaj način rade vaše cele noge, od butina, preko zadnje lože, listova i zadnjice.

#3 Idite na jogu i pilates

woman-498894_1280Ako hoćete da uočite definiciju mišića, onda su ovo prave vežbe za vas. Dok kardio skida vašu kilažu, joga i pilates će izgraditi unutrašnje i spoljašnje mišiće nogu jer su mnoge vežbe fokusirane na donji deo tela i snagu u leđima. Na taj način, izgledaćete mršavije, tanje i fit. Ovo su definitivno odlični razlozi da se odmah prijavite na jogu ili pilates.

#4 Vodite računa da obavezno doručkujete

cereal-556786_1280Možda ćete poželeti da postite veći deo dana ili odlučite da jedete samo jedan obrok. Pa ako je to slučaj, onda pokrenite svoj metabolizam od ranog jutra i samo zgrabite užinu kasnije u toku dana ali ne cele obroke.

Ako imate dobar metabolizam, primetićete da su vam noge i celo telo vitkiji. Jedite proteine i vlakna sa složenim ugljenim hidratima, a onda idite na taj jutranji kardio. Ubrzaćete puls, vaše telo će dobro da se zagreje i ceo dan će vam proteći glatko i lepo. Gubićete masti i graditi mišiće, dok će vam ugljeni hidrati davati energiju koja će vas držati tokom celog dana. Isto tako, nemojte da ništa ne jedete tokom celog dana. Ako ne osećate glad, užinajte često. Držite užinu na 150 kalorija da biste održali energetski nivo.

#5 Uzimajte dosta vode

drinking-87155_1280Umesto gaziranih ili bilo kojih drugih sokova za koje mislite da je u redu da ih pijete, uzimajte vodu. Samo vodu. Jer voda apsolutno nema kalorija. Održavaće vaše telo hidriranim. Nagoniće vas na stalno mokrenje, što je sjajno jer ćete na taj način izbacivati toskine iz svog tela, a time i ozloglašeni celulit.

Voda vam svesrdno pomaže u vašim planovima za mršavljenje i podstiče kontrolu porcija. Iskreno, voda je najbolje piće koje možete da konzumirate. Provedite dan pijući vodu, a završite ga sa šoljom ili dve čaja.