Saturn je ušao u Vodoliju 22. marta 2020. godine da bi tamo ostao do marta 2023. godine, označavajući početak nove ere. Prelazimo iz načina preživljavanja u viziju budućnosti.

Saturn koji se 22. marta preselio iz Jarca u Vodoliju samo je uvodna tura. Saturn se bio vratio u Jarca kako bi sredio neke nedovršene poslove u drugom delu 2020. godine (od 01. jula do 17. decembra), a zatim se vraća u Vodoliju, taman spreman za Novu godinu.

Dakle, s proleća smo iskusili kuda ide ovaj svet. Ovde takođe želite da idete. I to je vrsta energije i rada koju treba da uložite da biste mogli tamo da stignete. U slučaju da vam se ne sviđa smer u kojem stvari idu, još uvek ima vremena za preispitivanje!

Od 17. decembra 2020. naovamo, kada se Saturn smesti u Vodoliju na duge staze, svi krećemo na put u budućnost … i nema povratka. Spremni? Okrenuli smo stranicu potpuno novog i uzbudljivog poglavlja. I ovo je samo početak.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

saturn

Period Saturnovog tranzita kroz Vodoliju

  • 21. marta 2020: Saturn ulazi u Vodoliju
  • 01. jula 2020: Saturn retrogradno ulazi u Jarca
  • 17. decembra 2020: Saturn ulazi u Vodoliju
  • 07. marta 2023: Saturn ulazi u Ribe

U svetu prepunom promena i životu punom iznenađenja, saznanje o budućnosti može vam pomoći da budete korak ispred igre! Krenite u potpuno novu eru i maksimalno iskoristite promene koje vam ona donosi, sa astrološkim predviđanjem za vaš znak! Čitajte i za podznak, da biste dobili kompletniju sliku.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Saturn u Vodoliji tranzitno značenje

Saturn predstavlja strukturu, ograničenja i autoritet, a Vodolija je znak zajednice i humanizma. Što znači da je ovo globalna zajednica u kojoj živimo i da je vreme da počnemo da shvatamo koliko smo svi međusobno povezani. I to je dobra stvar! Znači da niste sami. Bez obzira na to kako bi se ponekad mogli osećati, toliko smo svi povezani, sastavni deo svega i svih tamo. Tako da znate i uvek imate na umu da se brojiono što radite, mislite i govorite!

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Jedno je sigurno kod Saturna u Vodoliji: istina će izaći na videlo! Bilo da se radi o religiji, politici, obrazovanju, nauci ili tržištima – i ovo će zauvek promeniti našu perspektivu! Najveća opasnost ovog tranzita je lažni moral, dogmatizam i fanatizam: stvari postaju ružne u ime Istine ili nekog drugog visokog i moćnog principa.

Kao što i uvek biva sa Saturnom, za početak ćete iskusiti tamniju stranu ovog tranzita, sve dok ne postanete svesni svojstvenih opasnosti i ne počnete da gradite za bolju budućnost.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Preživevši oluju, vreme je da podignete pogled na horizont i zapitate se: Koja je moja svrha? Kako želim da se moja budućnost odvija? Otkrijte za koje principe ćete se zalagati i neka lekcije koje ste naučili budu utkane u vašu viziju koja će vas voditi! Sada zaista gradite našu budućnost.

Ne zaboravite da pogledate naš vodič o tome kako preživeti tranzite Saturna.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Kako će tranzit Saturna u Vodoliji uticati na svaki horoskopski znak (i podznak)?

Saturn se useljava u Vodoliju donoseći velike promene prioriteta za sve horoskopske znakove!

Pročitajte svoj horoskopski znak i podznak (ili „Ascendent“) da biste saznali kako će ovaj transit uticati na vas i bićete spremni da započnete sasvim drugo životno poglavlje.

Ovan

Ulazak Saturna u Vodoliju aktivira vašu 11. kuću prijatelja, društvene grupe i zajedničke snove. Dok Vodolija vlada ovim stvarima, vi ste prirodni vizionar i vrlo visoko raspoloženi za vraćanje zajednici.

Saturnov tranzit predstavlja vrhunac vaših napora u spoljnom svetu. Dostigli ste vrh svoje igre, a izazovi sa kojima ćete se sada suočiti su svetski, što vam omogućava da testirate svoju novu javnu sliku.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Vreme je da sledite svoju viziju, dokažete svoju vrednost u većem obimu i zaslužite poštovanje svoje zajednice. Upoznavanjem pravila igre i izražavanjem svoje vizije postaćete sastavni član društva. Ako postanete deo zajednice koja odražava vaše ideale, omogućiće vam rast.

Takođe se možete pridružiti grupama koje poboljšavaju vašu javnu ličnost i gde možete da nađete ključne saveznike tokom narednih nekoliko godina. Kako je ovo kuća prijateljstva, svako novo prijateljstvo koje steknete sada je ovde na duge staze. Lažno prijateljstvo će, nasuprot tome, nestati. Došlo je vreme da se potrudite i ostvarite svoje snove!

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Dobra pitanja za sebe: O čemu sanjam? Šta želim da doprinesem u svetu? Ko su moji prijatelji? Kojim zajednicama želim da se priključim? Ko su moji ljudi – oni koji zaista dele moje snove? Kako mogu da budem aktivan član društva?

Šta možete da očekujete: Dok Saturn napusti Vodoliju 2023. godine, postići ćete mnogo na svetskoj sceni i podići svoj javni profil. Bićete prihvaćeni i čak pozdravljeni kao veoma cenjeni član u društvenim krugovima po vašem izboru i osećate da imate čime da doprinesete svetu. I pored sebe ćete imati solidne prijatelje istomišljenike.

Bik

Saturn koji ulazi u Vodoliju aktivira sam vrh vaše natalne karte – 10. kuću karijere i imidž u javnosti. Sa tamošnjom Vodolijom, obično volite da vas doživljavaju kao nekoga ko ima viziju, znanje i visoke principe.

Saturn je ovde da vas pita da li vaš profesionalni izbor zaista odražava vašu viziju i principe. Ako ste zabušavali, Saturn sada može zavisiti od nečije milosti. Ali ako ste ulažete veliki trud u svoj rad, vaš trud će biti priznat i nagrađen na vrlo javan način – moguće titulom ili čašću.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Stari opisi uloga će nestati da bi ih zamenili novi i možda ćete se naći na raskršću – prostoru prepunom mogućnosti za karijeru. Na mnogo načina profesionalno prelazite u pun krug i žedni ste novih horizonata, željni da otkrijete pravi osećaj izazova.

Saturnov tranzit kroz Vodoliju doneće povećane javne odgovornosti i veću vidljivost – i za vaše uspehe i neuspehe. Možda ćete morati da podnesete kritiku, dok posežete za nečim većim, ali to je sasvim prirodno dok ne pronađete nove smernice.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Takođe možete otkriti da roditelj prolazi kroz teške trenutke i da treba da pojačate i preuzmete neke dodatne odgovornosti. Ako je to slučaj, ovo je proces sazrevanja koji vam pomaže da razvijete sopstveni osećaj za autoritet i vođstvo.

Dobra pitanja za sebe: Ko želim da budem u očima sveta? Koji je moj pravi poziv? Gde je moj životni pravac? Koji su moji dosadašnji uspesi i neuspesi? A kuda želim dalje? Da li sam spreman da se odgovorno nosim sa moći i autoritetom?

Čemu se možete radovati: Dok Saturn napusti Vodoliju u martu 2023. godine, možete očekivati veliku promenu u karijeri ili socijalnom statusu. Možda ste porasli u svom postojećem poslu ili krenuli u potpuno novom smeru, više u skladu sa vašim životnim ciljevima. Imaćete pun osećaj za autoritet i majstorstvo i na neki značajan način ostavićete trag u svetu.

Blizanci

Saturn u Vodoliji aktivira vašu 9. kuću, koja označava principe po kojima živite i koji vašem životu daju smisao. Saturn će vas navesti da preispitate ova verovanja i najverovatnije ćete proći kroz period u kojem se stvari čine besmislenim ili u kojima vas ništa ne uzbuđuje kao nekada.

Saturn nije grub, on je učitelj. Ništa se ne događa bez razloga u vezi sa Saturnom. Dakle, ako shvatite da gubite deo svoje vere i entuzijazma za život, to je samo zato što se od vas traži da dublje pogledate koje ideje vas vode i da istražite neistraženu teritoriju. Ovo će vam dati novi osećaj svrhe i omogućiti vam da rastete u narednim godinama.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Kretanje na dugo putovanje ili ozbiljnu studije podrazumevaće životne lekcije, s moći da promene vaš pogled na svet, a pitanja koja uključuju putovanja, obrazovanje ili veru verovatno će dobiti sve veći značaj u narednih nekoliko godina.

Sve poteškoće koje imate na ovim frontovima su ovde kako bi se osiguralo da sledite samo ono što je u skladu sa vašim najvišim dobrom. Sada se mogu pokrenuti pravni sporovi, zbog čega ćete morati da preispitate svoje mesto.

S druge strane, možete rešiti sve što se već odugovlačilo. Ako se bavite izdavaštvom, javnošću ili medijima, vreme je da utvrdite svoj autoritet.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Dobra pitanja za sebe: U šta verujem? Šta bi mom životu dalo svrhu? Kako mogu da razvijem svoj intelekt i proširim vidike? Kakva je moja vizija za budućnost?

Čemu možete da se radujete: Dok Saturn napusti Vodoliju 2023. godine, odrastaćete u intelektualnom domenu i principi po kojima živite svoj život biće iskušani, nudeći vam nepogrešiv unutrašnji kompas prema vašoj budućnosti.

Rak

Tranzit Saturna kroz Vodoliju od marta 2020. do marta 2023. aktivira vašu 8. kuću osnaživanja, transformativno iskustvo, intimne veze i zajedničke finansije. Sa Vodolijom u toj kući imate prirodno principijelan pristup ovim stvarima.

Saturnovo prisustvo tokom sledećih nekoliko godina najaviće pozamašno brisanje svih lepljivih tačaka – i emotivnih i finansijskih – u vašim bliskim vezama. Budite sigurni da ste bez ikakvih dugovanja poreza ili otplate kredita tokom ovog perioda, bez obzira na to koliko to moglo da bude opterećujuće.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Ako se neko finansijsko pitanje (ili podela rada ili imovine) vuče već neko vreme, to se sada može rešiti. Ovo će zahtevati naporan rad s vaše strane, ali osećaćete se mnogo bolje i osnaženije za to!

Sledećih nekoliko godina takođe će vas podstaći da povučete jasne granice u svojim intimnim odnosima i preuzmete odgovornost za ono što se tamo dešava. Ako to učinite, u to vreme može vam delovati restriktivno, ali pružiće čvrst temelj za veću intimnost i snažnije veze u budućnosti.

Ovo vreme takođe možete iskoristiti za razmišljanje o uspostavljanju izvora pasivnog prihoda.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Dobra pitanja za sebe: Da li sam iskren prema svom partneru? Koje su naše zajedničke vrednosti? Nosim li previše / premalo finansijskog tereta? Koje su linije koje neću preći? Da li poštujem svoje principe u svim svojim finansijskim odnosima sa drugima?

Čemu se možete radovati: Dok Saturn napusti Vodoliju, podvrgli ste se inicijaciji za sopstveno emocionalno i finansijsko osnaživanje! Možete se veseliti čvrstim, snažnim vezama, zasnovanim na poštenju, viziji i pravilnim principima.

Lav

Za vas Lava, pomicanje Saturna u Vodoliju aktivira vašu 7. kuću odnosa jedan na jedan. Drugi ljudi su vaši najveći učitelji u narednih nekoliko godina.

Ovaj period će testirati vaše odnose na svim nivoima: intimno partnerstvo (kao što je supružnik), poslovna udruženja (poslovnog partnera), odnosi sa konkurentima, dobavljačima i sve vrste sporazuma koje s abilo kim sklopite kao ravnopravne strane spadaju u ovu kategoriju.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Sa Vodolijom u vašoj 7. kući od marta 2020. do marta 2023. godine, prirodno tražite nekoga ko ima viziju i svrhu i ko vas može nečemu naučiti i stimulisati vaš um. Tokom sledećih nekoliko godina, vaše veze će sazreti kako njihov duh bude testiran.

Besmislena udruženja će verovatno propasti kao rezultat, a ona zasnovana na nečemu istinitom verovatno će ustati i zauzeti počasno mesto u vašem životu. Najverovatnije će doći vreme ili da se posvetite nekoj važnoj vezi ili da je okončate. Sada su vam potrebni istinski, stvarni odnosi sa drugima, zasnovani na poštenju i zajedničkoj viziji.

Pročitajte i ovo: Saturn u Škorpiji ili osmoj kući seksualnosti

Dobra pitanja koja treba sebi postaviti: Da li je on / ona taj? Da li sam spreman da ovu vezu podignem na viši nivo? Da li sam iskren? Šta mogu naučiti iz svog druženja sa ovom osobom? Šta tražim u vezama? Ko je moja druga polovina?

Čemu se možete radovati: Dok Saturn napusti Vodoliju, oni odnosi koji su prošli test biće zaista posvećeni i čvrsti kao stena. Imaćete pravog partnera i učitelja pored sebe. Ako veza sada pukne, onda je tako trebalo da bude. Ovo će vas osloboditi da pronađete puno ispunjenije partnerstvo.

Devica

Ulazak Saturna u Vodoliju aktivira vašu 6. kuću svakodnevnih navika, posla i zdravlja. Ovo je vaš znak za rešavanje bilo kojih dugogodišnjih zdravstvenih problema, uklanjanje loših navika i pronalaženje bolje ravnoteže između poslovnog i privatnog života.

Sa Vodolijom u ovoj kući prirodno tražite značajan posao koji podstiče vaš um i omogućava vam određene slobode. Tokom sledećih nekoliko godina dublje ćete razmišljati o tome kako poboljšati svoje iskustvo na tom planu.

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

Ako se nađete zarobljeni u poslu koji mrzite – ili ste nezaposleni – to je Saturn koji usporava stvari, tako da imate vremena da dublje razmislite šta želite u svom poslovnom životu. On će se pobrinuti da svaki dan radite nešto što je smisleno i podstaći će vas da obnovite svoju posvećenost sopstvenoj dobrobiti pre svega.

Možda ćete se i sami pozabaviti hroničnim zdravstvenim problemima i dovesti se u red, kako biste bili najbolji za sebe! Vodolija vlada zglobovima, kolenima, potkolenicama, cirkulacijom (srce, krvni sudovi, limfni sistem, žlezde) i venskim sistemom, tako da se nešto može dogoditi u tom domenu.

Ovo je izvrsno vreme za uspostavljanje navika koje poboljšavaju život, rešavanje mučnih problema i započinjanje dobrog vežbanja i nutricionističkog programa!

Kako i 6. kuća vlada kućnim ljubimcima, kućni ljubimac može imati ključnu ulogu u promeni životnog stila.

Odnosi sa ljudima koji su zaposleni moraju vas sada naučiti puno toga.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Dobra pitanja za sebe: Koji posao smatram značajnim? Da li efikasno i svrsishodno koristim svoje vreme? Da li pravilno vodim računa o svom telu? Kako mogu uspostaviti zdraviji životni stil? Kako želim da zaokupim svoje vreme? Da li je vreme za delegiranje?

Čemu možete da se radujete: Dok Saturn napusti Vodoliju u martu 2023. godine, možete da se radujete boljoj ravnoteži između posla i privatnog života, smislenijem zanimanju i zdravijem načinu života. Rešićete sve mučne zdravstvene probleme i osećati se zdravije i srećnije.

Vaga

Saturn u Vodoliji aktivira vašu 5. kuću sreće, ljubavi i romantike, kreativnosti i dece. Ovo je kuća radosti i samoizražavanja, a sa Vodolijom tamo ste prirodno najsrećniji kada možete slobodno slediti svoje srce!

Ali sada kada je tu i Saturn, ljubav i romansa postaće ozbiljna stvar. Ako ste se brčkali u besmislenim romansama, sada ćete možda doživeti suvu čaroliju dok dublje razmišljate o tome šta vas zaista čini srećnim.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

S druge strane, ako su stvari na ljubavnom planu bile tihe, Saturn će doneti važnu ljubavnu vezu (moguće sa nekim starijim) koja će vas naučiti o ljubavi i otkriti vam unutrašnje delovanje vašeg srca! U svakom slučaju, usputno zabavljanje teško da će vam se svideti, podstičući vas da tražite dublji izvor radosti.

Možete se sad plodno baciti na ozbiljan kreativni ili špekulativni projekat i za svoj trud smisliti nešto značajno!

Deca u ovo vreme takođe mogu zahtevati ozbiljnu pažnju i zajedničko rešavanje problema pomoći će vam da uspostavite dublji odnos sa vašom decom. Ako želite da imate dete, sada možete osmisliti plan i doći do realizacije željenog.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Dobra pitanja koja treba postaviti sebi: Šta čini moje srce srećnim? Kako stvarima koje me čine srećnom mogu dati centralno mesto u mom životu? Da li se kreativno izražavam? Da li se usuđujem da rizikujem u ljubavi? Kakvi su moji pogledi na decu?

Čemu se možete radovati: Dok Saturn napusti Vodoliju u martu 2023. godine, zaista ćete znati svoje srce! Okusili ste istinsku sreću i otkrili svoj izvor lične radosti. Možda ste proizveli kreativni rad na koji ste ponosni ili pokazali svoje talente na neporeciv način! Takođe ćete imati bližu vezu sa decom.

Škorpija

Ulazak Saturna u Vodoliju aktivira vašu 4. kuću sigurnosti, kuće i porodice. Pripremite se za kućne i porodične stvari da vam oduzmu više vremena dok uređujete kuću i uspostavljate čvrste temelje za vaš budući rast.

Sa Vodolijom u donjem uglu vaše natalne karte, vaša kuća ili porodica uvek su za vas bili izvor duhovne egzistencije, utičući na mnoga vaša verovanja. Saturn će vas sada podstaći da bolje razumete svoje korene i postanete zreliji, preuzimajući odgovornosti u kući, sa porodicom ili u stvarima sa nekretninama.

Pročitajte i ovo: Završni prolazak Saturna u Jarcu posle retrogradnog hoda – Sa vrdanjem je gotovo, dužnost zove!

Saturn će vas naučiti samopouzdanju i omogućiti vam da svoju unutrašnju snagu koristite kao odskočnu dasku sa koje ćete izaći na kraj sa životnim izazovima. Roditelj možda i sada prolazi kroz teška vremena koja zahtevaju pažnju i zrelost sa vaše strane.

U godinama koje dolaze gledaćete na ovaj period kao na kamen temeljac (i filozofsku osnovu) vašeg budućeg razvoja. Ovo je izvrsno vreme za istraživanje porodičnog stabla ili za duboku terapiju. Uskoro ćete saznati ko ste zapravo i da je najdublji izvor sigurnosti i izdržavanja u vašem sopstvenom duhu.

Pročitajte i ovo: Kako se ŠKORPIJA slaže sa ostalim znacima zodijaka

Dobra pitanja za sebe: Odakle dolazim? Ko sam ja duboko u sebi? Gde je dom? Šta mi treba da se osećam sigurno? Kako me je porodica oblikovala? Da li sam spreman da razvijem veću samostalnost? Da li sam spreman da pustim korene?

Čemu možete da se radujete: Dok Saturn napusti Vodoliju u martu 2023. godine, steći ćete apsolutno samopouzdanje i čvrst osećaj sopstva i pripadnosti. Sve porodične, kućne, familijarne ili nekretninske stvari koje su se odugovlačile biće rešene i postavićete kamen temeljac vašeg budućeg razvoja.

Strelac

Tranzit Saturna kroz znak Vodelije aktivira vašu 3. kuću kretanja, učenja, komunikacije i neposrednog okruženja. Kada Vodolija vlada vašim svakodnevnim dolascima i odlascima, imate prirodnu žeđ za slobodom, znanjem i informacijama.

Saturn će sada eliminisati neozbiljne interakcije i usredsrediti vaš svet na one razmene koje vas imaju čemu naučiti. Kao rezultat toga možete postati ozbiljnijeg duha ili se vratiti u školu (na učenje). Sada možete plodno krenuti u ozbiljnu misiju utvrđivanja činjenica, naučiti nove stvari, testirati svoje ideje i učvrstiti svoje komunikacijske veštine!

Pročitajte i ovo: Kako VENERA U ŠKORPIJI utiče na vaš horoskopski znak i podznak

Postajete sila na koju treba računati u svojim neposrednim krugovima, a interakcija sa vršnjacima pomaže vam da sazrete. Vreme je da se ozbiljno pozabavite uticajem koji želite da imate na svoju okolinu i merite svoje reči i postupke u konkretnim terminima.

Saturn takođe može da testira vašu vezu sa vašom braćom i sestrama, tražeći od vas da budete tu za njih i izgradite vezu zasnovanu na odgovarajućim principima.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Dobra pitanja za sebe: Šta ja mislim? Kako mogu najbolje da prenesem svoje ideje? Kako mogu da utičem na svoje okruženje? Da li želim nešto da naučim? Koji je moj poslovni stil? Sa kim želim da komuniciram svakodnevno? Koje su činjenice?

Šta možete očekivati: Do trenutka kada Saturn napusti Vodoliju 2023. godine, prešli ste značajan put ka svom pozicioniranju među svojom ekipom i naučili ste mnogo o tome kako najbolje komunicirati, trgovati i odnositi se sa ljudima. Takođe ćete razviti svoje intelektualne sposobnosti i moći ćete da pružite pismeni dokaz svojih pisanih i komunikacijskih veština.

Jarac

Saturn konačno napušta vaš znak – ura! Sada kada je lična transformacija završena, Saturn ulazi u Vodoliju kako bi se usredsredio na inherentnu vrednost i resurse (prihod, talente i sistem vrednosti) ove nadobudne nove ličnosti.

Sa Vodolijom u vašoj drugoj kući prihoda donosite osećaj vere i vizije u pogledu vašeg finansijskog preživljavanja. Ova vizija će biti testirana sada. Saturn vam može doneti uski prolaz u finansijskom toku (jasnije rečeno, besparicu), podstičući vas da preispitate svoje troškove, konsolidujete imovinu i usredsredite se samo na ono što ima stvarnu vrednost.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Ako ste previše potrošili, od vas će se zatražiti da sada napravite rezove. Čak i ako se ovaj period oseća manje bogatim, imate stvarne šanse da investirate u ono što je važno i izgradite osnovu za svoj budući prihod.

Saturn će i sada testirati vaše vrednosti – jer kad resursa nema u izobilju, svi smo prisiljeni da otkrijemo stvari koje zaista vrede našeg truda, vremena i novca. Ovaj proces će otkriti koga i šta najviše cenite i pomoći će vam da stvorite prihod zasnovan na vašim osnovnim vrednostima i principima.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Najteži deo ovog tranzita je možda taj što vas može naterati da sumnjate u sopstvenu vrednost. Ali ovo zatišje spoljašnjih uveravanja samo je ovde da vas natera da otkrijete sopstvenu vrednost i time je spoznate van senke sumnje u svim vašim budućim razmenama.

Za to vreme možete takođe početi da otkrivate, razvijate i monetizujete do tada neiskorišćene talente i započnete sa stvaranjem solidnih prihoda.

Dobra pitanja za sebe: Šta najviše cenim? Da li moj život odražava moje vrednosti? Šta mogu učiniti da to bude tako? Da li najbolje koristim svoje talente? Da li bih uložio u sebe? Koliko verujem da vredim? Kako mogu da povećam svoj prihod? Gde mogu da smanjim troškove? Kako mogu da se bolje fizički brinem o sebi?

Čemu se možete radovati: Dok Saturn napusti Vodoliju u martu 2023. godine, znaćete svoju vrednost i imaćete veću finansijsku pamet. Učvrstićete svoje finansije, otkriti talente i pronaći načine da zaradite novac u skladu sa svojim vrednostima. Imaćete novi osećaj sopstvene vrednosti i nećete biti spremni da se zadovoljite sa manje nego što zaslužujete.

Vodolija

Zadržite Vodoliju, jer sjajni mučitelj-učitelj Saturn ulazi u vaš znak! Prošli ste kroz period dekonstrukcije i izolacije, uklanjajući ostatke i pripremajući se za novi početak. Sada ste umotani u zaštitnu čauru i vreme je da vaša transformacija započne!

Iako se tokom ovog perioda možete suočiti sa ličnim neuspehom ili nekom drugom neprijatnošću, nemate čega da se bojite. Saturn je pošten učitelj i želi samo najbolje za vas! Ali on zna da se to ne može dogoditi bez zalaganja, napornog rada i iskrenosti.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Saturn u Vodoliji biće strog prema vama ako ste neozbiljni, lažete sebe ili se ponašate neodgovorno prema sebi i drugima. Ali on će vašoj personi takođe dati istaknutije mesto u procesu, omogućavajući drugima da prepoznaju da postajete zreliji. Stoga, mogu da počnu da vam daju određene odgovornosti!

Sad je trenutak da stupite na podijum, posvetite se onome što je važno i započnete život u skladu sa svojim ličnim principima. Sve što je nebitno za ono što postajete, počeće da otpada sada.

Ako se zdravstveni problem javi sada, njegovo rešavanje će vam pomoći da sazrete i postavite prave prioritete u životu.

Izbori koje ćete praviti u narednih nekoliko godina definisaće ko ćete postati, pa se pobrinite da oni budu ti koji želite da napravite za sebe i ni za koga drugog!

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Dobra pitanja za sebe: Ko sam ja? Šta želim od života? Da li sam sposoban za posvećenost, odgovornost i zrelost? Koja vizija definiše način na koji upoznajem svet? Šta je važno? Kakvi su moji odnosi sa mojim telom?

Čemu se možete radovati: Do marta 2023. godine, kada Saturn napusti vaš znak, imate blistav, potpuno novi identitet iskovan u vatri! Možda imate novo telo ili čak novo ime koje ćete pokazati za njega. Takođe ćete se dokazati na neki način koji vam niko ne može oduzeti, pokazujući da se možete igrati sa velikim dečacima i devojčicama! Blokirajući buku, bolje ćete znati šta želite od života i nećete se zadovoljiti manjim od toga.

Ribe

Saturn koji ulazi u znak Vodolije aktivira najduhovniji deo vaše natalne karte – ograničeni prostor u kome naši snovi još uvek čine svet. Vreme je da se oslobodite materijalnih briga i imate poverenja u svoj duh koji će vas voditi. Sa Vodolijom u vašoj 12. kući tajni, vaš nepokolebljivi osećaj vere uvek vam se otkrije u vašem najmračnijem času.

Sada, kada je budućnost nejasna, vreme je da se ponovo povežemo sa tim unutrašnjim osećajem vere. Ulazite u period dekonstrukcije, kada će sadašnje brige i udruženja početi da propadaju.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Ponekad se Saturn manifestuje kao skriveni neprijatelji koji prevladavaju ili kao velika institucionalna restrukturiranja zbog čega se osećate nemoćno ili nebitno. Ovo je Saturn koji vas odvaja od spoljnog sveta kako bi mogla da se dogodi magična unutrašnja transformacija.

Tihi periodi kontemplacije, molitve ili meditacije mogu učiniti čuda za vas u narednih nekoliko godina, a možda ćete čak i imati svoja najdirljivija iskustva dok ste sami, obnavljajući svoju veru.

Ovde deluju velike duhovne snage! Najbolje što možete učiniti je pustiti ih i dopustiti im da vas odvezu do vašeg novog odredišta, uzdajući se u njihovu beskrajnu ljubav i mudrost.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Dobra pitanja za sebe: Šta treba da pustim? Da li verujem u višu silu? Mogu li pronaći smisao u svom sadašnjem iskustvu? Kako da imam više vremena za sebe? Mogu li oprostiti i ići dalje? Da li sam spreman za nešto novo u svom životu?

Čemu se možete radovati: Dok Saturn napusti Vodoliju, osećaćete se lakše. Bacićete stari prtljag sa svojih pleća, spremni za fantastičan novi početak! Bićete podvrgnuti duhovnoj inicijaciji i obnoviti vezu sa kosmosom. Suočivši se sa svojim unutrašnjim demonima osećaćete se bolje nakon toga, kao beba kad ste bili držani u majčinim nedrima.