Da li svi orgazme osećaju isto? Da li on svoj orgazam oseća drugačije od njenog? Pročitajte ove intimne izveštaje iz prve ruke i odlučite sami.

Biološki, svi prolaze kroz iste faze.

Postajemo uzbuđeni, zatim prelazimo u fazu platoa (visoko uzbuđeni), pa na orgazam, zatim na razrešenje (kada se telo opušta i vraća u normalu).

Psihološki, malo je verovatno da svi doživljavaju iste senzacije jer se čini da su orgazmi individualni kao i ljudi koji ih imaju.

Pročitajte i ovo: Moj partner želi da masturbiram pred njim: Kako da to uradite 

U pokušaju da to sazna, Trejsi Koks, poznata seks edukatorka je pitala (anonimne) predstavnike muškaraca i žena i zamolila ih da opišu kako se osećaju njihovi orgazmi – od prvog, probnog lepršanja pa sve do strastvenog finala.

Kakav je orgazam za nju

„Nisam sigurna da li su orgazmi koje imam tokom snošaja stvarni. Ako imam snošaj, osećaj bola se pojačava, a zatim dostiže vrhunac, širi se u blage, prijatne talase koje osećam duboko u sebi. Sve osećam kao grč, ali manje žestoko nego kod orgazma klitorisa. Klitoralni orgazmi su više euforična eksplozija, erupcija.

Pročitajte i ovo: Brazil, Španija ili Kolumbija?! Kakav je bonton sa stidnim dlačicama sada? Da li moram sve da skidam? 

Mogu da dovedem sebe do klitoralnog orgazma za nekoliko minuta, ali moram da znam i da se opustim sa partnerom pre nego što mi ga da.

To je zato što moram da se koncentrišem, da blokiram drugu osobu sa slike i da se u potpunosti fokusiram na osećaj – drugim rečima, moram da mislim na sebe, a ne na svog partnera.

Pročitajte i ovo: Kako da zaustavite preuranjenu ejakulaciju 

Oralni orgazmi su najbolji – zaista intenzivni, snažni i moćni. Mislim da je to zato što su jezici mnogo mekši i nežniji: najveća greška koju muškarci prave sa ženama je što su previše grubi.

Kada moj partner počne da mi pruža oralni seks, osećam se neverovatno osetljivo i sve je odlično. Taj osećaj tada postaje oštriji i izoluje se oko klitorisa.

Pročitajte i ovo: Upomoć! On želi da progutam… Šta da radite u tom slučaju 

Čudno je, ali ponekad mi se čini kao da ostatak mog tela nestaje i sve što je ostalo je to malo područje – da mi je neko odsekao ruku u tom trenutku, ne bih znao!

Sve čega sam svesna je šta se dešava sa tim centimetrom ili manje mesa.

Pročitajte i ovo: Koliko često treba da imate seks? 

U tom trenutku namerno zatežem mišiće na nogama i dnu i počinjem da se osećam jako vruće, skoro kao da izgorevam. Zatim, dok sam na vrhuncu, mogu da osetim kako stvari pulsiraju i postoji oko 10 ili 15 sekundi izuzetne senzacije.

Čak i ako ne pravim buku, obično ne mogu da sprečim da dišem teže i brže, iako znam mnogo žena koje zadržavaju dah.

Pročitajte i ovo: Evo 10 najčešćih seksualnih fantazija žena i kako da ih sprovedete u delo

Ponekad ću imati tri ili četiri intenzivna grča zaredom, možda po 10 sekundi svaki, a onda ništa. Drugi put, posebno ako nastavi da radi svoje, prate ih manji talasi, manje raspoređeni.

Posle orgazma, odmah ga odgurnem – previše sam osetljiva da bih bila dodirnuta. Posle sam potpuno iscrpljena i ne želim ga nigde u svojoj blizini – previše sam osetljiva.

Pročitajte i ovo: U iskušenju ste da zadovoljite svoje seksualne fantazije? Prvo pročitajte ovo 

Žene moraju da budu u određenom prostoru glave da bi dosegle vrhunac; nekoliko mojih prijatelja kaže da orgazam nije tako lako postići. Pretpostavljam da je ekvilajzer to što muški orgazmi izgledaju brži od naših i ne mogu da ih imaju tako često.

Lako je i „promašiti“ orgazam. Moji orgazmi variraju od neverovatno snažnih do malih, malih koji jedva piskaju na radaru. Ponekad dođe do ogromnog nakupljanja i onda se čini da sve nestane bez ikakve gužve!

Pročitajte i ovo: Vaš partner ismeva vaš izraz lica tokom orgazma? Evo kako da to prevaziđete 

Nisam sigurna zašto se toliko razlikuju: ponekad je to zbog umora, drugi put zato što sam previše popila – alkohol čini da se sve oseća utrnulo i otežava vrhunac!

Kakav je osećaj orgazma za njega

„Penisi imaju svoj um. Ako te noći vidim nekoga i znam da ću imati seks, pogledaću dole tokom dana i otkriću da imam erekciju iako toga nisam svestan.

Uprkos tome šta žene misle, što više maenja i predigre, to bolje. Osećaj da se sve napuni krvlju i uspravi je fantastičan. Uzbuđenje se dešava veoma brzo – jednog minuta nema ničega, sledećeg sam spreman za akciju.

Pročitajte i ovo: DIRTY TALKING: Lascivno ophođenje u seksu među partnerima (pričaj mi gadosti…)

Osećam prilično trnce svuda i volim taj osećaj, tako da ću odlagati trenutak prodiranja što je duže moguće – iščekivanje je skoro jednako dobro kao prava stvar. Spontani, brzi seks je odličan, ali obično, što više dodiruje i miluje, to bolje.

Neposredno pre nego što dođem do vrhunca, mogu da osetim kako sperma putuje uz otvor u naletu tečnosti. Jednom kada osetite da se to dešava, ejakulacija je neizbežna. Bolje vam je da prihvatite da je sve oko Rovera kada ste u tom trenutku.

Pročitajte i ovo: SEKSUALNI ŽIVOT posle pedesete 

Ako pokušam da zaustavim da se to dešava jer želim da traje duže, to se i dalje dešava, ali mi se čini da je sve požureno i ne osećam se ispunjeno.

Pomalo je kao da ste intravenozno hranjeni svojom omiljenom hranom: krajnji rezultat je isti, ali u tome nema zadovoljstva. Moj mozak mora da bude svestan da doživim orgazam pre nego što registruje lep deo; vaše telo i um moraju biti usklađeni.

Pročitajte i ovo: Da li bi trebalo da odem ako seks nije dobar?

Orgazam je oslobađanje. Osećate se kao da ste se zauvek držali za nešto i onda vam je dozvoljeno da pustite. Seme ispumpava u trzavim grčevima i osećam ovo intenzivno zadovoljstvo koje razbija telo.

Čini se da moj orgazam traje oko šest sekundi, iako su mi prijatelji rekli da njihov traje samo dve do tri. Ili imam sreće ili je moj osećaj za tajming pogođen!

Pročitajte i ovo: Bojim se seksa posle porođaja

Mislim da većina muškaraca uvek pokušava da smisli načine da im orgazami traju duže jer su obično tako kratki.

„Izgubim erekciju u roku od nekoliko sekundi nakon toga. Jednom kada se to desi, kao da je sve gotovo, to je to. Onda mi treba mirno vreme da se opustim, iako se osećam blisko sa svojom partnerkom ako je volim.

Pročitajte i ovo: Kako da imate orgazam (za žene koje ga nikad nisu imale)

Za razliku od žena, čini se da se naši orgazmi ne razlikuju tako dramatično u fizičkom smislu, ali neki se osećaju drugačije od drugih. Što je duža veza između njih i što je veza novija, osećaju se jače.”