Hajde stavite prst na čelo i pokušajte da se prisetite kada ste poslednji put, nekome ili nečemu, rekli DA! Deluje kao da to redovno radite i da je to sasvim normalna, gotovo, svakodnevna pojava, ali nije baš tako.

Dancing Girl Jumping In Street Looking HappyDa, volela bih da to uradim!

Da, to mi zvuči sjajno!

Da, oprobaću se u tome!

Da, rizikovaću!

Koliko ima od poslednjeg puta kada ste sebi rekli DA?

Da, jasno mi je kako se osećaš.

Da, čula sam šta hoćeš.

Da, shvatam da si umorna.

Da, odmoriću se malo.

Kada se nova mogućnost ukaže pred vama, bez obzira na to da li se radi o ličnom, spiritualnom ili poslovnom planu, nemojte da budete previše oprezni ili sramežljivi.

Pa šta ako vaše DA ne bi bilo u skladu sa nečijim očekivanjima?! Ili možda, čak, vašim?!

Jer ponekad toliko puta izgovoreno NE nehotično postaje naša navika i deo našeg karaktera, čak i protiv naše volje. Sasvim neprimetno i tiho uvuče nam se pod kožu i obuzme naše biće. Mnogo puta uopšte ne shvatamo šta zapravo odbijamo kada kažemo NE, niti to ijednog trenutka, u suštini, uzimamo u razmatranje. Što znači da uopšte i ne znamo od kakve je to mogućnosti, značaja i vrednosti za nas, da li je dobro ili loše.

Dobro vremenski izbalansirano DA je podjednako važno u manifestovanju naše moći, kao i učenje da kažemo NE. Imati razvijeno umeće govorenja DA je znak otvorenog srca.

Sledeći put kada vas neko pozove da izađete, predloži neku novu mogućnost ili vaše telo pokuša da komunicira sa vama, da vam nešto da do znanja ili ukaže na neko novo saznanje, zastanite i razmotrite ponuđenu opciju. Dajte sebi malo vremena, pre nego što odgovorite. Jer ionako nemate šta da izgubite. Uvek možete da kažete NE. Uostalom, čak iako se vaše DA pokaže nepromišljenim i pogrešnim, uvek možete da se predomislite. Ništa na ovom svetu nije zakucano i nepromenjivo. Naprotiv, sve je podložno promeni. Jedino je promena stalna.

Umesto da odmah kažete NE, kao roditelj na automatskom pilotu, poslušajte pažljivo predloženo. Razmislite da li je možda od značaja za vas. Da nije važno?!

Možda može da vam pomogne na vašem putu? Ako ne u celosti, možda delimično?

A možda ste samo uplašeni?

Možda brinete da niste dorasli situaciji?

Možda više volite svoju ušuškanu, sigurnu zonu stalnog odbijanja i govorenja NE?

Zar zaista želite da provedete svoj život vrteći se oko sopstvene ose?!

Vreme je da napustite svoju zonu komfora jer tek tada može da počne rast. Naučite da se pustite kontrolu, koju ionako nemate (o, da!), i oslobodite svojih okova! Izađite iz staklne kutije. Naučite da kažete DA životu!

DA, biće teško, ali samo u početku, dok prvih par puta ne izgovorite magično DA. Kao dete koje uči da hoda. Svako sledeće DA biće mnogo lakše. I počećete da uživate u svojoj smelosti da kažete DA. Zavolećete ga jer zavolećete sebe. O, DA!

Recite DA životu!