Kako da ulazite u krivinu ispod pojasa!

Enrike Inglesijas nedavno je izjavio za Njujork Post da ima malo zakrivljen penis. Pevač se požalio – najveći nedostatak koji imam je ispod pojasa. OK, šalim se, nije najveći, samo je malo zakrivljen.

 

U svakom slučaju, Enrike nije jedini koji ima zakrivljeni polni organ na svetu. Lekari kažu da malo zakrivljen penis nije ništa nenormalno, niti se smatra defektom.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Sve što spada u spektar zakrivljenosti muškog penisa od prav kao strela do male savijenosti, smatra se normalnim izgledom muškog polnog organa. To je potpuno normalno i ne bi trebalo da kod muškarca stvara nikakvu nelagodnost, stress, bojazan da nešto nije u redu ili da ‘nije normalan’.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

Zakrivljen penis, kada je u erekciji savijen u stranu, čest je problem. Kada je zakrivljenost veća od 30 stepeni, a može ići i do 90 stepeni, može izazivati probleme prilikom seksualnih odnosa i bol kod partnerke, uprkos dobroj erekciji.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Magija jezika

Mala krivina ispod pojasa, ne bi trebalo da utiče na vaš seksualni odnos mnogo, mada, postoji šansa da zakrivljenost ode i u vašu korist.

Dobro je znati da zakrivljeni penis vašeg partnera može jače stimulisati vašu G-tačku, koja se nalazi na prednjoj, stomačnoj strani vagine.

 

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

U zavisnosti da li je penis vašeg partnera zakrivljen nagore ili nadole, odaberite adekvatnu pozu prilikom seksualnog odnosa, radi jačeg užitka.

Ukoliko je penis zakrivljen nagore, doživljaj će biti jači u misinarskoj pozi. Ako krivina ide nadole, seksualni odnos otpozadi, doggy style, biće pun pogodak.

Možda u sledećem intervjuu Enrike Inglesijas otkrije u koju stranu ide njegova kriva, a ukoliko vaš partner ima zakrivljen penis, koji seksualni odnos čini bolnim za vas ili čak nemogućim, ohrabrite ga da ode na pregled kod urologa.

Penis može biti savijen zbog urođenih anomalija ili stečenog fibroznog poremećaja. Fibroza je zadebljanje neelastičnog tkiva. Ne zna se tačno kako do toga dolazi, mada se često pripisuje dijabetesu i povredama prilikom grubih seksualnih odnosa. Fibrozno tkivo u penisu dovodi do skraćenja, zakrivljenja penisa i gubitka erekcije, u nekim slučajevima.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

U ekstremnim slučajevima, hirugija je neophodna. Pojava ekstremno zakrivljenog penisa u medicini je poznata kao Pejnorijeva bolest.