Pokazujemo vam članak (o seksu) koji je napisao Bredli Kuper kao 18-godišnji novinarski pripravnik!

Pre nego što je postao glumac, Bredli Kuper je sanjao o budućnosti kao novinar: evo njegovog prvog članka napisanog tokom stažiranja, o prijateljstvu između muškarca i žene i seksu.

Bredli Kuper možda nije bio Bredli Kuper koga svi poznajemo, već neka vrsta muške Keri Bredšo.

Pre nego što je postao glumac i globalni seks simbol, zvezda se okrenula novinarstvu, napisavši nekoliko članaka za filadelfijske novine, gde je bio na stažiranju.

Sada, trideset godina kasnije, pojavljuje se njegov članak u kome se oduševljava jednom od najstarijih rasprava na svetu posle kokoške i jajeta: postoji li prijateljstvo između muškarca i žene i posle seksa?

Evo šta je veoma mladi Bredli mislio o tome 1993.

Prvi članak koji je napisao Bredli Kuper

Članak, zajedno sa fotografijom osamnaestogodišnjeg Bredlija, proširio je Tomi Rouan, urednik Philadelphia Inquirer-a, koji je otkrio i podelio na svom Tviter profilu:

„ Stažista Bredli Kuper, 18, napisao je svoj prvi članak za Philly Daily News pod naslovom: ’’Kada dvoje najboljih prijatelja pređu granicu’’.

Članak počinje pitanjem koje sebi mnogi postavljaju, o mogućnosti da dečko i devojka ostanu prijatelji čak i kada pređu granicu platonskog i završe zajedno u krevetu i Bredli je imao jasne ideje o tome:

Mogu li dvoje najboljih prijatelja suprotnog pola da imaju seks a da ne unište svoje prijateljstvo? U mom slučaju, da… za sada».

Prijateljstvo između muškarca i žene prema Bredliju Kuperu

„Znam da kada jednom napravite taj korak dalje od Platonove granice, sve će se promeniti.

Često počinješ da mrziš onog tipa za kojeg ti je uvek govorila da je seksi. Ali to nije bio slučaj u mom slučaju.

I moja najbolja prijateljica, Debora Landes, i ja i dalje pričamo o drugim ljudima, iako je razgovor postao malo napetiji.

Razlog zašto možemo da pređemo tu granicu i da i dalje sačuvamo veliko prijateljstvo je taj što oboje zaista ne možemo da razmišljamo jedno o drugom na drugi način osim kao o najboljim prijateljima.

To sam shvatio kada su me ljudi pitali da li smo zajedno. Delovalo je previše čudno da bih to i zamislio, iako shvatam da je spolja izgledalo kao da smo vereni.’’

Neispričana prošlost Bredlija Kupera

Od ovog trenutka, glumac počinje da ulazi u detalje svog odnosa sa Deborom Landes, koja mu je sada postala prijateljica sa beneficijama na određeno vreme:

„Uvek je postojala latentna privlačnost između nas dvoje, ali to se nikada nije pojavilo sve do ove godine.

Ranije nam nije ni padalo na pamet da smo više od prijatelja, pogotovo što je ona bila sa mojim prijateljem. Nakon što su raskinuli, stvari su počele da se menjaju.

Naša osećanja su postala očiglednija i pošto smo uvek sve govorili jedno drugom, slobodno smo pričali o tome.

U početku sam bio zabrinut, ali sam se onda začudio kako su stvari tekle glatko. Naše prijateljstvo smo podigli na drugi nivo.’’

Nema komplikacija

U ovom trenutku Bredli objašnjava kako su stvari evoluirale na prirodan način i zahvaljujući činjenici da više nismo tinejdžeri, već da imamo doba da možemo da se suočimo sa situacijom:

„Shvatio sam da treba da uživamo u vremenu koje nam je preostalo pre odlaska na koledž, jer kada se razdvojimo, naša će veza ponovo postati na nivou dva zajednička najbolja prijatelja.

Zaključak

„Dovoljno je jednostavno reći da je sada sve u redu, jer smo još u školi. Pravi test će doći kada čujem kako se zabavlja na plaži ovog leta“, zaključuje Bredli.

U ovom trenutku, međutim, nameće se niz pitanja na koja, nažalost, nikada neće biti odgovorena:

Da li su Bredli i Debora ostali prijatelji? Da li su i dalje u kontaktu i možda će se sprijateljiti sa svojim trenutnim partnerima?

Ili se neko od njih dvoje neće odupreti i upasti u zamku osećanja koja uništavaju prijateljstvo? Hoće li Debora poludeti nadajući se da će se Bredli probuditi i ponovo zaljubiti u nju?