Za početak, jer zamena teza je omiljeni sport u Srba! A sad da vidimo kako dalje stvari stoje.

Nego, znate li kako zovu tu drugu ženu, učesnicu u preljubi? Sigurna sam da ste već čuli. Rušiteljka doma. Bestidna razaračica! Pored onih, drolja, kurva i ostalo! Zar ne?! Ili vi imate još neke tako fine izraze na lageru? Slobodno podelite sa našim auditorijumom! A kad izgovorite te pogrdne izraze, je l’ vam na pamet pada slika muškarca ili žene? Hm, žene, je l’ da?! Zanimljivo.

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

Naročito ako ona dobro, da ne kažemo, izazovno izgleda. Šta prvo pomislite kada pročitate da je neki poznati svetski par raskinuo zbog dadilje? Da ga je dadilja zavela, naravno!

Šestoro dece kasnije i podneti papiri za razvod, al’ mnoge žene i dalje ne mogu da smisle Anđelinu, ali zato Bred je strava!

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Hajde sada malo se odmaknite od svog zamućenog uma i dobro promislite. Koliko osoba je potrebno da bi se zaigrao tango? To jest, za seks van monogamne veze? Dvoje, zar ne? Pa dobro, zašto onda i dalje sva krivica ide na teret te druge žene?!

Pročitajte i ovo: Obrazac žrtve kao beg od ljubavi

Zašto kad zakonita žena ili devojka presretne svog dragog sa ljubavnicom na mestu preljubničkog zločina, kreće nju da čerupa i razvlači po pločniku, a ne njega?!

Toa Heftiba

Hajde da vidimo šta kaže psihologija!

Pre svega, zato što vlada uvreženo mišljenje da su muškarci loši, u svakom slučaju!

A gore od lošeg može da bude samo saučesnica u preljubničkom zločinu, zar ne?!

Pročitajte i ovo: Andrija&Anđelka – šta nam poručuju i čemu (ne)treba da nas nauče

Činjenica: Muškarci počine većinu strašnih zločina o kojima čitamo u novinama i gledamo po televizijama. Postoji ta pretpostavka, uvrežena u javnosti, da su muškarci loši, a žene dobre.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Kada žena uradi nešto loše, ljudima je lakše da se ljute na nju jer imaju osećaj da se ona ponaša van svoje uobičajene prirode. Kao da je poludela! Nenormalno se ponaša! Kao da je prekršila neki tajni kod ponašanja, tipa, ne petljaj se sa mojim čovekom, neću ni ja s tvojim. Ne diraj čoveka mog, neću ni ja tvog.

Lanty

U tom slučaju, žena koju je muškarac prevario, oseća se više izneverenom od strane te druge žene, nego od svog partnera. Potpuno suludo, ali istinito. Stoga, ljubavnica se smatra zlom kučkom, dok se muškarcu pripisuje da je napravio grešku. Samo je pitanje da li je prvi put ili se greška ponavlja.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

U stvarnosti i suštini, on je jedini koji je prekršio bilo kakav zavet ili bračni ugovor, ako postoji. I sva krivica je na njemu, a ne na drugoj ženi. Njoj ne pripada ni najmanji deo krivice.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Nije na drugoj ženi da čuva vaše porodično gnezdo. Na njemu, jeste! I ako neko razara vaše ljubavno gnezdo, onda je to on, a ne ona, ta druga žena. Ona nema veze s tim. Uostalom, nikoga ne možeš kriviti za pokušaj. Al’ da l će neko da prihvati taj pokušaj i bačenu udicu, to je samo njegova odluka.

Fabrizio Verrecchia

Drugo, lakše je mrzeti nju, a ne njega!

Druga žena je laka meta. Naročito ako je ne poznaješ ili ti nije prijateljica. Mrzeti osobu koju voliš, a koja ti je učinila nepravdu je vrlo zbunjujuće. Okrivljujući i optužujući njega za učinjenu preljubu, otvaraš mnoga dodatna neprijatna pitanja, kao što su, da li je naš brak prevara, možda on nije ono što sam mislila da jeste, da li ću ostati sama do kraja života, i slično.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

U većini slučajeva prevare, ako krivicu prebacujemo na drugu ženu, to je zato što planiramo da ostanemo u tom odnosu, ali nam je potrebna osoba na koju ćemo da iskalimo svoj bes i sručimo krivicu. A znamo da ćemo svaljujući krivicu na njega ugroziti naš odnos i produbiti krizu još više.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica – drugi deo

Mislite da ga je ona na izazvala?

A on mlad, naivan…

Ma najlakše je okriviti drolju. To je sve ona kriva. Da ona nije zamahnula repom, ne bi on, dobrica. Zar ne?! Priznajte!

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

I mislite, samo kad bih mogla da je se otarasim, sve bi bilo drugačije. Odnosno, na svom mestu, baš kako treba i kako je do sada bilo. A to do sada da je valjalo, možda on ne bi ni gledao preko plota. Šta misilite o tome?

Pročitajte i ovo: Šta da radite kad stvari krenu nizbrdo

Ponavljam, za tango je uvek potrebno dvoje! To ne znači da krivimo vas što vas je partner prevario, nego ukazujemo na to da među vama nešto sigurno ne štima, a vi skrivate pogled, negirate problem, stavljate veo preko očiju, ubeđujući sebe da će problem nestati ako se dovoljno dugo budete pravili da ne postoji. Neće. Nikada nije, niti će. Toga nema čak ni u dečjim igricama, u kojima ste naučili da stavljate ruke preko očiju, dok opasnost ne prođe.

Camila Cordeiro

Dakle, mislite da ga je ona izazvala, zavela, zavrtela repom i olakšala mu da vas prevari?

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Ali znate i sami da postoji million razloga zašto muškarci varaju, a uvek je mnogo veći problem u pitanju nego što je oslobađanje od jedne žene, te druge žene jer ona je uvek samo posledica, a ne uzrok. A znate i sami da kad se bolest leči, mora da se pođe od uzroka, a ne posledice. U suprotnom, bolesti se nećete rešiti. Samo ćete je sanirati na kratko vreme. Ali opet će se razbuktati kad dođe do akutne upale. Samo je pitanje vremena kad će opet da bukne. I tako sve dok budete imali snage da gasite vatru, u vidu posledice, a ne lečite uzrok.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Mnogo efikasnije bilo bi da zaboravite drugu ženu, ona je nebitna u celoj ovoj preljubničkoj priči, i pokušate da razumete njegovo ponašanje.

Jared Slyter

Retko muškarci varaju zato što je ona druga lepša ili zgodnija od vas. Obično je to zato što je besan na svoju partnerku ili ne dobija zadovoljenje svojih emotivnih ili seksualnih potreba.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Dakle, sledeći put kad budete pokušavali da utešite prijateljicu koju je partner prevario ili se budete bavili svojim ljubavnim trouglom, potrudite se da obuzdate iskušenje da osuđujete drugu ženu. Ponavljamo, ona je nebitna. Posledica, a ne uzrok vašeg partnerskog problema. Bavite se uzrokom, u tom grmu čuči zec.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

Na kraju dana, ona je još samo jedna od žena u nizu u potrazi za ljubavlju.