Tri jutarnja beauty rituala koji mnogo poboljšavaju izgled!

Svaka žena ima million rituala koji su toliko prešli u naviku, da ih nije ni svesna.

Međutim, ova tri će za kratko vreme napraviti vidljivu promenu u vašem izgledu i osećaju, ukoliko ih usvojite, a za njih vam je potrebno svega par minuta, pre nego što ujutru krenete da se šminkate i spremate za posao.

Jutarnje čupanje obrva

Ne samo što će vas razbuditi, već će sprečiti mogućnost da isčupate koju dlačicu previše kao kad to radite pod neonskom sijalicom. Dodatno, kada je koža malo masnija, kao što se izmasti preko noći, manje će vam biti iritirana i crvena. Ukoliko to radite baš svako jutro, uvek ćete imati savšeno oblikovane obrve, a nikad više od 4-5 dlačica za čupanje.

Zapljuskivanje lica hladnom vodom

Nakon što ste se umili mlakom vodom i skinuli višak masnoće, učiniće da vam koža deluje sveže, a pore suženije.

Masaža lica i predela oko očiju dok mažete kremu

Ublažiće otoke i dodati boje vašem licu usled brže cirkulacije. Predeo oka koji otiče, ukoliko se ne tretira, vremenom postaje sve izraženiji i teži za ublažavanje, a par pokreta masažom, poput kruženja oko oka, povlačenja prstiju od centra lica ka periferiji i štipkanje obrva će napraviti razliku.

Već nakon prvog dana ćete primetiti razliku dok budete nanosili šminku, posebno ukoliko imate problem sa podočnjacima i oticanjem. Posle nedelju dana ten će vam delovati svežije, a pogled budnije zahvaljujući masaži i hladnom umivanju. Vredi isprobati!

***

Autorka teksta: Mala škola šminkanja Tamara Ćosić, beauty edukatorka, Bring out the sparkle