Kažu da Jupiter sreću deli ali da li je baš tako?

Jelena Studen Vojvodić, Astrologija Astro House
Jelena Studen Vojvodić, Astrologija Astro House

Sigurno da je prvenstveno potrebno da budemo ekspanzivni, proširimo svest kroz razumevanje, učenje, spoznavanje i da se poboljšamo i intelektualno i emocionalno da bi moglo doći do pravog i ispravnog dešavanja, što je uloga Jupitera.

Jupiter je trenutno u Devici i u ovom znaku ostaje sve do početka septembra 2016. Da bi proširili svest i došli do većeg razumevanja potrebno je mnogo toga podvrgnuti kritičkoj analizi, jer je poruka Jupitera u Devici, „Moram uključiti kritički um da bi bolje razumeo. Verovatno ću biti više i samokritičan, jer ću tako lakše uočiti i sopstvene mane.“

Ovi aspekti su neharmonični, ali ovo prvenstveno ukazuje na izazove kojima je potrebno odgovoriti.

Kada Jupiter u Devici bude u opoziciji sa Neptunom u Ribama izazov je

Kako ostati razuman i kritičan, a istvoremeno ne odbaciti osećajnu i maštovitu stranu?

Možda će vam neko širom otvoriti vrata kao što je u stilu Jupitera da bi vam dao šansu za posao, ali

To je zbog toga što živimo u dualnom svetu suprotnosti, a većina nas nije postigla svesnost da bi potpuno integrisala suprotnosti.

Prihvatićete posao, jer ćete proceniti da je u tom momentu posao nužan i koristan, ali ćete zatvoriti vrata vašim snovima o kojima ste do tog trentuka maštali. To je jedan od izazova koji je predstavljen kroz ovaj aspekt.

Kako prihvatiti ono što je praktično i razumno i biti kritičan prema sebi i drugima, a istovremeno ne odbaciti snove i maštu? Potrebna je integracija ovih suprotnosti, a ako ne uspete da održite istovremeno i jedno i drugo, lako ulazite u okolnosti koje će vas razočarati. Jupiter u Devici je poslovan i pokušavate da budete odgovorni i odgovorite obavezama u svakodnevnom okruženju, ali onaj deo koji ste odbacili, a to su snovi i mašta, počinje da se javlja, pa se pojavljuje i sumnje – Da li sam dobro uradio?

Ako prihvatimo snove i maštu u koje veruje Neptun u Ribama i odbacimo i isključimo veru u razum, onda možemo izgubiti priliku da poboljšamo i učinimo  kvalitetnijim svakodnevni život što je uloga Jupitera u Devici. To je slično kao kada tražimo nadu i spas u razumu, ali zaboravljamo i odbacujemo unutrašnji život, osećanja, maštu i snove. Zbog toga, prepustimo se osećanjima i unutrašnjem životu, ali i ne zaboravimo da istovremeno postoji svakodnevnica u kojoj živimo i  koja od nas traži red, kao i osećaj za dužnosti i obeveze.

Budite radni i poslovni i odgovarajte svojim svakodnevnim obavezama, ali ne zaboravite na mali atelje u vašoj kući u kojem ste i kreativni i maštoviti.

Rešili ste više da radite kako bi mogli da obezbedite novac i učinite svkodnevni život kvalitetnijim za vašu porodicu, ali ne zaboravite da postoji i privatan život i da vas neko treba u zagrljaju. To što verujete u razum ne znači i da ne postoje neki unutrašnji svetovi gde razum nema rešenja i gde prestaje da postoji.

Imate ideju da učinite nešto dobro i korisno, ali nailazite i na težak izazov kako takve ideje da učinite stvarnim i da ih praktično primenite. U jednom momentu ulazite u identitet, Ja sam kvalitetan samo ako koristim razum i ako svoje ideje podredim svakodnevnim obavezama i dužnostima, ali kada uđete u taj identitet počinjete da sumnjate u sebe da niste dovoljno dobri.

Počinjete da sumnjate u sopstvenu sposobnost da ideje pretvorite u delo i da ih učnite realnim i stvarnim. Jedno vreme živite u takvom identitetu, a onda ulazite u identitet Saturna u Strelcu i kažete sebi, Ipak je vreme da svoje planove podredim nekim višim ciljevima, koji su izvan granica rutine i svakodnevnice.

Međutim, onda osećate da vam nešto nedostaje, a to je optimizam i entuzijazam i da nema potrebnog poleta i elana kako bi se čvrsto usmeritli ka višim ciljevima. Ovaj aspekt se manifestuje tako što se na nesvesnom nivou sreća, ekspanzija i optimizam negira, a onda se i spolja u realnom životu nailazi na prepreke, jer ako i naiđete na nešto pozitivno i dobro u startu već imate sumnju, pa lako odbacujete.

Na nesvesnom nivou postoji i strah od dobitka, obilja, pozitivnog dešavanja, zatim sumnja da sutrašnji dan može doneti neku povoljnu i dobru vest, pa ovaj aspekt prestavlja izazov i zaglavljenost između vere i sumnje, pozitivnog i negativnog, dobrog i lošeg.

Izazov je u traženju odgovara na pitanje, „Kako ostati veran obavezama i dužnostima u svakodnevnom životu, a opet ne odbaciti više ideale kako nas zbog toga ne bi pritiskao osećaj krivice?“