Planeta Jupiter, vladar znaka Strelca i drevni vladar Riba, ulazi u znak Vodolije u subotu, 19. decembra 2020. godine, u kome ostaje narednih 12 meseci, do 29. decembra 2021. godine.

Poslednji put u vazdušnom znaku Vodolije, Jupiter je boravio od 5. januara 2009. do 17. januara 2010. godine, a pre toga, od 21. januara 1997. do 4. februara 1998. godine, 6. februara 1985. do 20. februara 1986. godine, 23. februar 1973. do 8. mart 1974. godine.

Ovo je bitno da napomenemo da biste mogli da se prisetite šta vam se (i da li vam se) značajno dešavalo tokom prethodnih tranzita Jupitera kroz znak Vodolije kako biste mogli bolje da se orijentišete i znali šta biste mogli da očekujete od njega.

U svakom slučaju, bitno je da pročitate tumačenje kako za vaš znak, tako i za podznak, da biste imali bolji uvid u prognozu i širu sliku o tome šta bi ovaj tranzit mogao da vam donese.

Srećno vam bilo Novo doba Vodolije u koje ulazimo!

OVAN – znak i podznak

U subotu, 19. decembra 2020. Jupiter ulazi u znak Vodolije i vašu 11. kuću. Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa. Ovde se pridružuje Saturnu i njih dvoje se sastaju 21. Decembra u konjunkciji, pokrećući Novo doba Vodolije.

Godina 2021. treba da nam donese više koristi od Jupitera, rešenja i mogućnosti, nego obično. Zašto? Jer Jupiter će ove godine posetiti ne samo svoju uobičajenu, već dve različite kuće u vašem horoskopu. Vašu 11. kuću, a zatim nakratko, i 12. kuću.

Proverite u svom natalnom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je bio u Vodoliji ili na izuzetno ranom stepenu Riba – kao, na primer, 0-2 stepena, imaćete, takozvani, Jupiterov povratak. Ovo je vrlo značajno vreme kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će Jupiter biti retrogradan u Ribama, a zatim se spustiti nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi biti pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruki ili čak trostruki benefit od strane Jupitera u tom slučaju.

Dragi Ovnovi, poželite tri želje sa Jupiterom u vašoj 11. kući ciljeva i budućnosti. Ali ne zaustavljajte se na tome. Preduzmite sve moguće korake da se oni manifestuju – a onda očekujte da bar jedan učini upravo to. Zahvaljujući Jupiteru koji vam dovodi ljude i otvara mogućnosti na putu da to ostvarite.

Jupiterova poruka ovde je da niko nije ostrvo i niko ne može ništa da uradi sam. Jupiter će delovati preko onih koje poznaješ i koje upoznaješ. Prijatelji, profesionalni kontakti, mreže, klubovi, organizacije, veze i ciljevi.

Vodolija je znak pojedinca. I individualizam je ono što vas čini jedinstvenim. Dakle, vaš ključ uspeha Jupitera ovde je da budete ono što jeste. A kako je Jupiter veći od života – bez objašnjenja ili izvinjenja! Vreme je za prihvatanje novih vrsta prijateljstava sa ljudima iz različitih sredina, sistema verovanja, društvenih slojeva, profesija, uzrasta, zemalja i zanimanja.

Obratite pažnjuna ljude koji su dosta putovali, nekako su veći od života, velikodušni i čije delovanje ima veliki uticaj na vas. Ovde Jupiter želi da se pridružite i takođe delite svoje znanje i umeće. Recite drugima o svojim vizijama budućnosti – svojoj ili onoj koju morate promeniti u svetu. Nećete se povezivati samo sa onima koji vas ‘uhvate’, već i onima koji mogu da vam pomognu. Ovo posebno može doći od ljudi koje poštujete ili imaju duboko iskustvo na koje se možete ugledati.

Muzika, muzika uma, Internet i nove tehnologije takođe mogu imati važnu ulogu. Muzika povezuje dušu, računare, aplikacije i Internet, povezuje pojedince. Obratite pažnju na ljude koji rade ili su aktivni u ovim oblastima jer bi mogli uticati na vaš put na načine koje možda nećete moći ni da zamislite!

Ako ste muzičar, umetnik, vidovnjak, iscelitelj, pisac, pripovedač, fizičar, terapeut ili radite u bilo kom polju gde vaša intuicija i mašta igraju bitnu ulogu, onda će Jupiterov dolazak u vašu 12. kuću 13. maja 2021. proširiti vaše sposobnosti i osloboditi vaše talente.

Ovo je vreme kada treba slušati svoj unutrašnji glas. Ali to nije tranzit Jupitera pod kojim bi trebalo da se kockate ili preuzimate nepotrebne rizike – posebno finansijske vrste. Izbegavajte bilo kakve tendencije ka eskapizmu. Citat Buckaroo Banzai „Gde god idete, tu ste“ odnosi se na Jupiter u vašem dvanaestom polju.

Jupiter je drevni vladar vašeg 12. polja, dok je vladao Ribama, pre nego što je planeta Neptun otkrivena. Dakle, možemo reći da je ovde srećan i u izuzetno posebnom ekspanzivnom raspoloženju. Jupiterovi benefiti ovde su trajni, ali imajte na umu da oni možda nisu materijalne prirode. Umesto toga, Jupiter nam daje iskustva i uvide koji dugoročno mogu da budu mnogo vredniji. Jupiter nam daje sposobnost da vidimo ’široku sliku’.

Ako vam je poslednjih nekoliko godina bilo teško, onda vam ovde Jupiter može doslovno pružiti ruku pomoći – obično u ljudskom obliku.

Pošto umoči nožni palac u Ribe, Jupiter se zatim kreće unazad (retrogradno) od 20. juna. Ponovo stiže nazad u Vodoliju i vaše 11. polje 29. jula. U to vreme očekujte da ponovo aktivira te ciljeve i te veze! Jupiter ponovo kreće direktno od 18. oktobra i konačno će izaći iz ove kuće 29. decembra 2021. Dakle, ovo je vaše vreme da prihvatite sve pozivnice, izmislite, istražite, lansirate i napravite prodor ka postavljenim ciljevima.

Udvostruči svoju Jupiterovu sreću 2021. i pogodi šta? Imate sličan ciklus koji će se dogoditi i sledeće godine kada će Jupiter provesti deo u Ribama, vašem 12. polju – a deo u Ovnu, vašem prvom polju!

Važni datumi na koje treba da obratite pažnju tokom Jupiterovog boravka u Vodoliji u 2021. godini:

# 11. februar 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (11. kuća)

# 5. mart 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (11. kuća)

# 10. april 2021. Venera u Ovnu sektil Jupiter u Vodoliji (1. kuća i 11. kuća)

# 15. april 2021. Sunce u Ovnu sektil Jupiter u Vodoliji (1. i 11.)

# 17. april 2021. Mars u Blizancima trigon Jupiter u Vodoliji (3. i 11.)

# 3. jun 2021. Venera u Raku trigon Jupiter u Ribama (4. i 12.)

# 23. jun 2021. Sunce u Raku trigon Jupiter u Ribama (4. i 12.)

# 15. oktobar 2021. Sunce u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (7. i 11.)

# 19. oktobar 2021. Mars u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (7. i 11.)

# 28. oktobar 2021. Venera u Strelcu sekstil Jupiter u Vodoliji (9. i 11.)

# 1. novembar 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (7. i 11.)

# 11. decembar 2021. Merkur u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (9. i 11.)

# 20. decembar 2021. Sunce u Strelcu sektile Jupiter u Vodoliji (9. i 11.)

To su datumi za izgovaranje „Da“ onome čemu vas Jupiter poziva da se pridružite. A takođe i da preduzmete mere kada su u pitanju ti ciljevi, želje i snovi koje imate i koje želite da realizujete.

Nemojte samo da sanjate – povežite se sa Jupiterom preduzimajući sve potrebne korake da biste realizovali ono što nameravate. Jupiter bi mogao samo da vas sretne na pola puta i pogura malo jedno ka drugom, da vam lakše ide nego inače, pokrivajući više teritorije nego pre 2021. godine! Ništa se neće desiti samo od sebe, ako budete sedeli skrštenih ruku i čekali da vam darovi padnu u krilo s neba. Bacite se na posao da bi Jupiter znao na koju stranu da pogura.

BIK – znak i podznak

U subotu, 19. decembra 2020. godine, Jupiter ulazi u znak Vodolije i vašu 10. kuću. Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa. Ovde se pridružuje Saturnu i njih dvoje se sastaju 21. Decembra u konjunkciji, pokrećući Novo doba Vodolije.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter će ove godine posetiti ne samo svoju uobičajenu, već dve različite kuće u vašem horoskopu. Vašu 10. kuću, a zatim nakratko, i 11. kuću.

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je u Vodoliji ili na izuzetno ranom stepenu Riba – od 0-2 stepena, imaćete povratak Jupitera. Ovo je vreme kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Prvo pogledajmo kako će delovati Novo doba Vodolije u vašoj 10. kući karijere, nagrada, ugleda i statusa. I kako da to iskoristite.

Vodolija je znak pojedinca. Takođe je i sve što se tiče kolektiva i kako se mi u njega uklapamo. Vodolijom vlada planeta Uran, koja trenutno vrši dugoročni tranzit kroz vaš znak. Dakle, ovde se, pre svega, radi o vašoj javnoj slici i onome za šta se zalažete. Vaš sistem vrednosti. I kako to predstavljate ili saopštavate u javnosti.

Sa Jupiterom i Saturnom u vašoj desetoj kući (kojom Saturn vlada, ne zaboravite!), ovo se odnosi i na vašu dugoročnu budućnost. Takođe, ovo je povezano i sa onim kako vas drugi doživljavaju. To mogu biti pojedinci kao što su vaš poslodavac, oni na rukovodećim položajima i koji mogu otvoriti vrata za vas, kao i vaši prijatelji, mreže, grupe, oni sa kojima se udružujete i kolektiv. Ugled – ono što ste do sada izgradili, uradili ili postigli, igraće ovde ključnu ulogu. Kao i vaš status. I ovo pokriva sve, od naziva vašeg posla do odnosa u vezi.

Na osnovu svojih vrednosti, morate da budete svesniji svoje javne slike i načina na koji vas doživljavaju nego ikada ranije. Što bi značilo da treba da ulažete u ovo, kao i da ga zaštitite. Uverite se da vas uvek vide u najboljem mogućem svetlu. Termin koji bi ovde mogao da se koristi je „pripadanje“. Drugim rečima, ako ciljate da stignete do vrha, projektujte sliku koja govori ljudima da tamo već pripadate.

Tokom svog retrogradnog i direktnog rokenrola kroz vašu desetu kuću, Jupiter bi trebalo da vam donese bar jednu značajnu priliku da poboljšate svoj status. To takođe uključuje i vaš ljubavni status. Ključna stvar je da shvatite sebe i svoje ciljeve ozbiljno. I takođe da se ne plašite da budete ono što jeste. Uspeh u ljubavi i svim oblastima tokom 2021. godine odnosi se samo na ono što vi i vi sami imate da ponudite. Vaš jedinstveni doprinos. Koga niko drugi ne može da donese.

Takođe, nema ni srca poput vašeg. Dakle, čuvajte ga i pođite sa ovog mesta kada budete tražili partnera. Baš kao što vam Jupiter u vašoj desetoj kući poručuje da priča o vašem uspehu u karijeri neće proizaći iz toga što ste osoba koja govori „Da“, tako vam treba i ljubavnik koji vas ceni baš onakvim kakvi jeste. Dakle, ne ulazite u veze u kojima osećate da morate da postanete neko ko niste. To nije ljubav. A to sigurno nije ljubav prema sebi iz koje potiče druga vrsta.

Prijatelji i oni koje poznajete postaće ključni igrači u vašem napretku ove godine. Dakle, negujte te veze, i profesionalne i lične!

Dana 13. maja – da, upravo usred vašeg rođendanskog ciklusa, Jupiter izlazi iz vašeg desetog polja i sleće u Ribe i vašu 11. kuću. Zaželite želju i uvećajte te snove, dragi Bikovi! Jupiter je ovde srećan jer je Riba njegov drevni vladarski znak. Ovo vam govori da ako to možete da odsanjate, možete to i da učinite. Sa jednim upozorenjem na mestu – nije dovoljno samo sanjati i vizualizovati to. MORATE preduzeti praktične korake da biste ostvarili taj san.

Imaćete više mogućnosti da to učinite. Ali znajte da će za sada Jupiter samo uroniti nožni palac u More snova (Ribe) pre nego što 20. juna ponovo krene unazad (retrogradno). Ponovo stiže u Vodoliju, u vašu 10. kuću 29. jula, da bi ponovo krenuo direktno od 18. oktobra i izaći će iz ove kuće konačno 29. decembra 2021., kada prelazi u Ribe. Dakle, ovo je vreme da iskoristite sve što ste postigli do danas. A takođe da budete u fazi kada znate šta imate da ponudite – i šta želite da postignete.

Ako ste na pogrešnom putu karijere, zajedno sa Uranom u prvom polju i Saturnom u 10. polju, znajte da vas sada ništa neće zadržati na tome. Jupiter bi trebalo da vam pruži uspešnu izlaznu strategiju, a Uran jednostavno želi da iskusite slobodu. Oni koji su zadovoljni svojim izborom trebalo bi da vide ruku pomoći na toj lestvici – možda u obliku unapređenja ili bolje ponude.

Ako u ovom trenutku tražite posao, tada bi Jupiter trebalo da odražava vaše uverenje u sebe pružajući vam bar jednu priliku.

Shvatite ljubav u ovom ciklusu vrlo ozbiljno, kao i ambicije u karijeri. Ako ste slobodni, možete privući nekoga uspešnog i prepoznatljivog u onome što radi. Ali ovo može da bude prilično neobično. Ili može da ima „tradicionalni“ posao, ali da ga radi na netradicionalni način.

Važni datumi na koje treba da obratite pažnju tokom Jupiterovog boravka u Vodoliji u 2021. godini:

# 11. februar 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (10. kuća)

# 5. mart 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (10. kuća)

# 17. april 2021. Mars u Blizancima trigon Jupiter u Vodoliji (2. kuća i 10. kuća)

# 8. maj 2021. Venera u Biku kvadrat Jupiter u Vodoliji (1. kuća i 10. kuća)

# 3. jun 2021. Venera u Raku trigon Jupiter u Ribama (3. i 11.)

# 23. jun 2021. Sunce u Raku trigon Jupiter u Ribama (3. i 11.)

# 15. oktobar 2021. Sunce u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (6. i 10.)

# 19. oktobar 2021. Mars u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (6. i 10.)

# 28. oktobar 2021. Venera u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (8. i 10.)

# 1. novembar 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (6. i 10.)

# 30. novembar 2021. Venera na Škorpiji kvadrat Jupiter u Vodoliji (7. i 10.)

# 11. decembar 2021. Merkur u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (8. i 10.)

# 20. decembar 2021. Sunce u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (8. i 10.)

Zapamtite, kada je vaš vladar Venera umešana u kvadrat sa Jupiterom – ovo je aspekt preterivanja u obilju. U energiji koju obično povezujemo sa kvadratima nema ničeg nabeđenog ili prljavog. Ali morate da shvatite da Jupiter samo poziva. Dakle, prilika bi mogla da se pojavi (ili čak više njih), ali na vama je da li ćete postupiti (prihvatiti) po njoj – ili ne.

Tokom ovog ciklusa aktiviraće se vaše kuće za posao i novac, kao i kuća osnaživanja i, da, seksualnosti! Proširite ideje o tome koliko ste moćni kada je u pitanju preuzimanje više. Jupiter uvek želi da da ‘velike’ stvari. A to uključuje i naše ideje o tome za šta smo sposobni. Budite spremni da osećate i delujete snažno. I da ozbiljno shvatite i svoje ciljeve i ambicije, a i sebe. Ozbiljni izgledi za uspeh mogli bi da budu vaš dobitak sada sa dvostrukim Jupiterom, dvostrukom srećom koja vam pristiže u 2021. godini.

BLIZANCI – znak i podznak

U subotu, 19. decembra 2020. godine, Jupiter ulazi u znak Vodolije i njegovog vladajućeg devetog polja u vašoj natalnoj karti. Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa. Ovde se pridružuje Saturnu i njih dvoje se sastaju 21. Decembra u konjunkciji, pokrećući Novo doba Vodolije.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter će ove godine posetiti ne samo jednu, svoju uobičajenu, već dve različite kuće u vašem horoskopu. Vašu 9. kuću, a zatim nakratko, i 10. kuću.

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je u Vodoliji ili na izuzetno ranom stepenu Riba – od 0-2 stepena, imaćete povratak Jupitera. Ovo je vreme kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Prvo pogledajmo kako će delovati Novo doba Vodolije u vašem devetom polju dalekih putovanja, inostranstva, stranaca, avio kompanija, visokog obrazovanja, verovanja, zakonodavstva, masovnih medija, ekspanzije, sreće i aktivnosti na otvorenom.

Jupiter u vašoj devetoj kući i Vodoliji veoma je važan za to koliko vas neka ideja može daleko odvesti. Takođe se radi o slobodi i rešenjima za sve što vas sputava. Ovo je vaša kuća za velike daljine, daleka putovanja, inostrane poslove, lanac snabdevanja, avio-kompanije i sve vrste inostranih veza. Dakle, ovde ne možemo razgovarati o Jupiteru, a da ne razgovaramo o rušenju granica. A takođe i Covidu 19.

Važno je da imamo na umu da imamo i Saturn u ovom znaku istovremeno kad i Jupiter. Saturn zaista označava granice (kakve simbolizuju njegovi prstenovi). Ipak, Jupiter je upravo sve suprotno od toga. Vodolija je znak kolektiva i revolucije. Dakle, u nekom trenutku tokom 2021. godine možda ćete ponovo moći da putujete, ali u okviru novih pravila, pod drugim uslovima.

Na primer, možemo da vidimo da se otvaraju vazdušni mostovi ili ’mehurići’ između dve zemlje. Ili možemo da vidimo da neke zemlje ponovo dozvoljavaju putovanje bez karantina uz testiranje na aerodromu i / ili potvrdu o vakcinaciji. Vodolija je sve o kolektivu. Ali Saturn je sve što se tiče reda. Dakle, možda imamo novi set pravila kojih se moramo pridržavati.

Sa postavljenim Jupiterom u 9. polju, možda ćete moći u potpunosti iskoristiti sve obnovljene mogućnosti putovanja. Dakle, još uvek ne odustajte od te liste planiranih putovanja!

Čak i ako ne putujete pod ovim tranzitom, svet bi na neki način mogao da vas pozove. Na vašem pragu mogli bi da se pojave ljudi iz inostranstva. Ili da na kraju uspostavite važne kontakte sa drugima u inostranstvu. Jupiter i vaša 9. kuća vladaju i vašim uverenjima. Religija i filozofija. Tokom Jupiterovog tranzita u vašem 9. polju, možete naići na ljude koji vam otvaraju oči za nove načine viđenja sveta i različitih sistema verovanja. Vreme je da otvorite svoj um i ako to učinite, osećaćete se kao jedno sa svetom – i univerzumom!

Postoji i veza sa dubokom prošlošću. I pod tim govorimo o prošlim životima, kao i mestima koja ste možda posetili u prošlosti u ovom. Obratite pažnju na ovo kada Jupiter nakratko uđe u Ribe.

Nebo je granica! Godina je ne samo za razmišljanje o plavom nebu (Vodolija vlada idejama izvan granica mogućeg), već za velike snove i ciljanje visoko na više načina. Vratili smo se tim velikim idejama. I možda lakšem / boljem načinu da ih postignete.

Tokom ovog ciklusa Jupiter se može lično pojaviti. Neko veći od života na neki način. U vidu nekog ko je dosta proputovao ili sa prekomorskim vezama. I pre svega, voljan da pomogne i velikodušan. Možda će vam otvoriti vrata mogućnosti, pružiti rešenje za dugoročno pitanje ili vam jednostavno otvoriti prozor u novi svet.

Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, i ovaj vas jednostavno poziva. U potpunosti je na vama kako ćete odgovoriti. Možda ćete želeti da se vratite 12 godina unazad i prisetite se onoga što vam je Jupiter tada ponudio. Jeste li tada rekli da ili ne? Da li se kajete? Ako je tako, ovog puta promenite odgovor. Ako imate planete u Strelcu, Jupiterovom vladajućem znaku, one će se aktivirati tokom ovog tranzita. Dobici mogu postati veći. Kao i njihova sposobnost da promene vaš život.

Početkom 2021. godine mogli biste imati više prilika da iskoristite Jupiterovu veličanstvenost. To je zbog toga što će vaš vladar Merkur biti retrogradan u vašem 9. polju i kretaće se tamo-amo preko Jupitera. Za ključne datume pogledajte svoj Jupiterov kalendar dole.

Jupiter će napustiti vašu 9. kuću i ući u vašu desetu kuću 13. maja 2021. Vaša 10. kuća karijere, statusa, priznanja i nagrada je u znaku Riba. Jupiter je drevni vladar Riba, pa kažemo da je ovde srećan. Ono što je važno za vas je da imate mapu pred sobom kada je u pitanju određivanje kursa prema gore. Dakle, jasnu ideju o tome šta želite da postignete ili gde želite da dospete.

Jupiter ovog puta neće ovde provesti dugo vremena. Ponovo se vraća u vaše 9. polje 29. jula da bi se ponovo uputio ovamo od 18. oktobra i konačno će izaći iz ove kuće 29. decembra 2021. Ali tokom dva meseca koja bude proveo u vašem desetom polju, možda će vam biti uručena prilika za napredovanje na polju karijere. Ili imajte na umu ono što smo napomenuli o Jupiteru koji se lično pojavio. U vašoj desetoj to bi mogao da bude taj šef ili poslodavac. Koristan autoritet koji vam olakšava put. Ili pak neko uticajan ko bi mogao da vam ponudi ulazak u svoj društveni ili profesionalni krug.

Želite da vidite koliko imate sreće? Vaša 9. kuća i Jupiter vladaju kockanjem, srećom i špekulacijama. Ni na trenutak vam ne predlažemo da se uputite u Vegas i rizikujete svoju ušteđevinu na poker stolu. Međutim, ako rizikujete da se odvažite ili pokušate nešto što ste želeli, ali ranije niste imali dovoljno hrabrosti za to, moglo bi da vam se isplati. Zapamtite, sreća je stanje duha. Ne verujete? Knjiga Faktor sreće, dr Ričarda Vajsmana, ultimativni je priručnik za način rada sa Jupiterom u vašem 9. polju. Stavite je na listu za čitanje. A onda primenite ono što on kaže u njemu tokom sledećih (dole navedenih) datuma kako biste zaista učinili da taj Jupiter radi za vas.

Važni datumi na koje treba da obratite pažnju tokom Jupiterovog boravka u Vodoliji u 2021. godini:

# 11. januar 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (9. kuća)

# 29. januar 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (9.)

# 11. februar 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiter u Vodoliji (9.)

# 14. februar 2021. Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (9.)

# 5. mart 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (9.)

# 17. april 2021. Mars u Blizancima trigon Jupiter u Vodoliji (1. kuća i 9. kuća)

# 6. septembar 2021. Venera u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (5. i 9.)

# 20. septembar 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (5. i 9.)

# 4. oktobar 2021. Retrogradni Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (5. i 9.)

# 15. oktobar 2021. Sunce u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (5. i 9.)

# 18. oktobar 2021. Jupiter direktan u Vodoliji (9.)

# 19. oktobar 2021. Mars u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (5. i 9.)

# 28. oktobar 2021. Venera u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (7. i 9.)

# 1. novembar 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (5. i 9.)

# 11. decembar 2021. Merkur u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (7. i 9.)

# 20. decembar 2021. Sunce u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (7. i 9.)

# 29. decembar 2021. Jupiter ulazi u Ribe (10. kuća)

Vaš vladar Merkur se kreće retrogradno u vašem 5. polju u septembru / oktobru, što znači da odavde pravi trigon do Jupitera. Od septembra do decembra i Jupiterov izlazak iz devetog polja je jedan od najboljih perioda u godini za tu vašu veliku ljubav. Onu koja proširuje vaše iskustvo ljubavi. U septembru imate Veneru i Sunce u petom polju koji prave trigone sa Jupiterom. Mars u vašem 5. polju dodaje svemu ovome va-va-voom efekat u oktobru. Ne zaboravite, vaše 5. polje vlada ljubavlju, romantikom, koketiranjem, privlačnošću, prilikom da zablistate na sceni i zabavljanjem!

Krajem oktobra imaćete Veneru u svom 7. polju u Strelcu, kojim upravo vlada Jupiter, i to u sekstilu na Jupiter. Tokom decembra, Sunce i vaš vladar Merkur čine isto. Zapamtite, ovo je vaša kuća partnerstva i ona je zadužena za više od ljubavi i braka. Dakle, iako tranziti ovde mogu doneti novi vid partnerstva, samo imajte na umu da oni ne moraju nužno biti romantične prirode.

Drugi bi mogli da iskuse kako im Jupiter donosi dobit kroz uspeh partnera. Naročito kad se 29. decembra Jupiter preseli u vaše 10. polje. Da, ovo bi mogla da bude vaša priča o uspehu, ali to bi mogao da bude i neko vama blizak. Godina 2022. vam takođe sprema duplu dobit od Jupitera. Jupiter će oploditi vaše 10. polje kao šef pre nego što se 22. maja spusti u vašu 11. kuću budućnost i prijatelja. Dakle, naviknite se na dvostruki Jupiterov efekat – udvostručite svoje širenje i mogućnosti!

RAK – znak i podznak

Jupiter vam je zajedno sa teškim Saturnom radio u zoni partnerstva u proteklom periodu. Ozbiljno razmišljanje o tome šta želite od ljubavi bio je deo ovog ciklusa. Jupiter želi širenje i slobodu. Da, možete da se skućite i imate i to. Ona osoba koja nas oslobađa da budemo ono što jesmo ili koja nam otvara mogućnosti koje ranije nismo mogli da vidimo. Osoba koja bi mogla da nam omogući da otkrijemo najbolju verziju sebe. I mi radimo isto za nju.

Naravno, ako nešto ne funkcioniše, čak ni Jupiter to ne može da popravi. Može da bude da ste se za to vreme svesno odvojili. Opet, ovaj ciklus možda nije bio posvećen ozbiljnom partnerstvu s nekim. Ali jeste tome da se uozbiljite oko toga šta od partnera tražite i želite. I radili ste na tome nešto na ovaj ili onaj način.

Krajem decembra Saturn se seli iz ove vaše kuće. A onda Jupiter ga sledi 19. decembra. Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa, vašu osmu kuću. Jupiter i Saturn sastaće se ovde 21. decembra – formirajući ono što je poznato kao Velika konjukcija i pokrećući Novo doba Vodolije.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter će ove godine posetiti ne samo jednu, svoju uobičajenu, već dve različite kuće u vašem horoskopu. Vašu 8. kuću, a zatim nakratko, i 9. kuću.

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je u Vodoliji ili na izuzetno ranom stepenu Riba – od 0-2 stepena, imaćete povratak Jupitera. Ovo je vreme kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Jupiter u vašem osmom polju će se odnositi na moćne promene oko novca, posla i onoga što delite sa drugima. Pod tim se podrazumeva bilo ko, od vaše banke do vašeg šefa ili supružnika ili partnera. Takođe će vam doneti pregled nove vrste slobode sredinom godine kada Jupiter na kratko pređe u vašu 9. kuću. Ali onda se ponovo vraća u vašu osmu kuću.

Sve je u vezi sa odnosima – čak iako naizgled izgleda da se radi samo o novcu. Pa, pogledajte dublje. Reč je o tome koliko se osećate osnaženo kada je u pitanju usmeravanje toka ne samo gotovine, imovine, zajmova, hipoteke, itd. Već koliko se osećate moćno kada tražite ono što želite i upravljate svojom sudbinom.

Ako oko ovoga imate duboko usađene strahove i nesigurnost, zajedno sa Saturnom ovde, Jupiter će vam pokazati da nemate čega da se bojite osim „samog straha“. Ako vas neko koči, to biste mogli da budete samo vi i vaši strahovi. Jupiter će ih uskoro smanjiti ili vam pružiti priliku da ih prevaziđete – zauvek.

Vaše osmo polje je sve o trezoru u vašem životu. Tu je bogatstvo – sveto. Ali takođe i strahovi. Dakle, šta bi trebalo da se dogodi tokom Jupiterovog tranzita ako ova kuća neće biti ništa drugo do alhemija duše! Ono čega se plašite pretvorite u svoju najcenjeniju imovinu.

Bavljenje većim novčanim iznosima nego obično, pristup većoj i većoj imovini može nas izazvati. Ali i osnažiti nas. Jupiter je ovde obećao podršku, potporu i dolazak do „Da“. Kao i traženje istog. Velikodušnost preko partnera, povećanje plata, zajam, poslovna prilika, pristup nečemu što vam treba ili čak nasledstvo su svi načini na koje Jupiter može da pomogne dok je ovde.

Što se tiče povezanosti sa svim navedenim, Jupiter vlada našom filozofijom i verovanjima. U ovom slučaju, oko onoga u šta verujete / bojite se da li ćete imati dovoljno (ili više nego dovoljno!). Ako su vam finansije problem, samo shvatite da, iako Jupiter neće magično popraviti stvari, to vam može pomoći da vratite stvari pod svoju kontrolu. Zatražite pomoć ako je potrebno jer bi se to moglo pojaviti u vidu Jupiterovog lika sa znanjem i sredstvima koja će vam pomoći da biste sebi pomogli.

Krajnji cilj je vaša Sloboda! 13. maja 2021. Jupiter stiže u svoj drevno vladajući znak Riba i svoje vladajuće 9. polje u vašem horoskopu. Ovde će biti u svoj svojoj izdašnosti, ekspanziji i obilju. To je mali prozor. Jupiter pravi mini-pauzu pre nego što se ponovo vrati u vaše osmo polje. Zamislite ovo samo kao pregled onoga što se sprema za 2022. godinu!

Ali Jupiter i u vašem osmom i u vašem devetom je zabrinut za vašu slobodu. Oslobađajući vas od strahova, problema sa kontrolom ili bilo čega što vas blokira tokom prolaska kroz vašu osmu kuću transformacije. Sve to da bi vas video kako istražujete veće mogućnosti u svom devetom polju kroz nova učenja, iskustva ili putovanja. Jupiter ovde neće provesti dugo vremena – vraća se u vašu 8. kuću 29. jula da bi ponovo krenuo ovde od 18. oktobra i konačno će izaći iz ove kuće 29. decembra 2021. godine.

Imajte na umu da ako u natalnom horoskopu imate planete na početnim stepenima Raka, očekuje vas srećan rođendanski ciklus kao nijedan drugi. Jer će ih Jupiter aspektovati kroz trigon ako imate natalne planete od 0-2 stepena Raka pre nego što izađe iz ove kuće.

Ponovo, proverite da li u natalnom horoskopu imate planete u Vodoliji između 22. i 29. stepena. Jer će se Jupiter tokom ovog ciklusa kretati unazad i napred preko ove dekade. Svi ćete osetiti Jupiterovo duboko, blagotvorno dejstvo dok je u osmom polju. I imajte zadovoljstvo što se udaljavate od nečeg restriktivnog dok je ovde. Možete ovo otpustiti bez napora. Moguće da će vam Jupiter omogućiti da to vidite u drugačijem svetlu. Ali ako neko od vas ima planete ili asteroide na ovim stepenima, kao rezultat možete očekivati značajna Jupiterova rešenja i mogućnosti.

Jupiter u vašem osmom polju može doneti isceljenje ne samo oko strahova, već i u oblastima kojima ste možda teško pristupili. Pitanja seksualnosti i, naravno, novac. Zanimljivo je koliko mnogi od nas lakše razgovaraju o seksu nego o svojim finansijama.

Jupiter vlada našim verovanjima i takođe učenjem. Dakle, mnogi od vas mogli bi da se bave okultnim temama ili dubokom stranom života kao delom svog Jupiterovog putovanja 2021. i 2022. godine.

Važni datumi na koje treba da obratite pažnju tokom Jupiterovog boravka u Vodoliji u 2021. godini:

# 29. januar 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (8. kuća)

# 11. februar 2021. Venera sa konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (8.)

# 13. maj 2021. Jupiter ulazi u Ribe (9.)

# 3. jun 2021. Venera u Raku u trigonu sa Jupiterom u Ribama (1. kuća i 9. kuća)

# 23. jun 2021. Sunce u Raku trigon Jupiter u Ribama (1. i 9.)

# 12. jul 2021. Merkur u Raku trigon Jupiter u Ribama (1. i 9.)

# 28. jul 2021. Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Vodoliju (8.)

# 11. avgust 2021. Merkur u Lavu opozicija Jupiter u Vodoliji (2. i 8.)

# 20. avgust 2021. Sunce u Lavu opozicija retrogradni Jupiter u Vodoliji (2. i 8.)

# 6. septembar 2021. Venera u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (4. i 8.)

# 15. oktobar 2021. Sunce u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (4. i 8.)

# 18. oktobar 2021. Jupiter direktan u Vodoliji (8.)

# 29. decembar 2021. Jupiter ulazi u Ribe (9.)

Ulazak Jupitera u Vodoliju, kao i u Saturna, označava kraj onoga što je za mnoge Rakove bilo jedan od najtežih i najizazovnijih ciklusa kada su u pitanju partnerstva i ljubavi koje su ikada iskusili. Neki od vas će ući u Novo doba sa partnerstvima zacementiranim na duge staze. Drugi su se možda morali suočiti s puštanjem nekoga za koga su mislili da će biti stalna prilika u njihovom životu. Nekima je ljubav možda bila neuhvatljiva. Dobra vest je – nikada to više nećete doživeti tokom svog života.

Takođe, većina vas treba da poželi dobrodošlicu ovom novom ciklusu sa većim razumevanjem onoga što vam zaista treba. Od druge osobe, kao i od materijalnog sveta, takođe. Povezivanjem na drugačiji način mi ovde aktiviramo Jupiter. Zato se osećajte osnaženo i odnosite se prema budućnosti bez ikakvog straha, dragi Rakovi!

LAV – znak i podznak

To teško vreme iz 6. kuće bilo je sve oko vašeg posla (plaćenog ili neplaćenog), rutine, navika, učenja, poslova i dobrobiti. Odrađivanje posla, bolje rečeno. To traje od kraja 2017. Radilo se o organizaciji, pronalaženju radosti (ili vraga!) u detaljima. I stvarno i uistinu, zahvaljujući Jupiteru ovde, od kraja 2019. godine, koji je svakodnevno činio vaš život boljim.

Da, ovo je možda bukvalno bio naporan posao. Naročito sa Saturnovim ograničenjima. Ali kako je ovo vaša kuća zdravlja i dobrobiti, pokazalo se koliko su vam male stvari važne. Jupiter je ovde želeo da stvorite svoj najbolji svakodnevni život. Ne samo nekoliko nedelja koje svake godine provedete na odmoru. Svi moramo da sprovodimo stvarne i životne poslove i obaveze. Da, čak i ako smo milijarderi. Jupiterov zadatak dok je bio ovde bio je da vas energično privuče putevima koji će vam olakšati rad. Pa, jeste li uspeli u ovome, dragi Lavovi?

Razlog zašto želimo svakodnevne stvari, a takođe i naša tela koja rade za nas i sa nama, je taj što smo tada slobodni da uživamo u svim zaista dobrim stvarima, a da nas to ne zadržava ili vuče dole. Ako se ne osećate najbolje ili osećate da imate vremena za ono što želite da radite, za razliku od onoga što morate da uradite, onda mnogo toga propuštate. Uključujući ljubav koja vas čeka. Što je još jedan razlog da se uhvatite u koštac s malim stvarima i ne dozvolite da se pretvore u velike stvari.

Rad sa onim što imate na raspolaganju, a ne sa onim što želite, bio je ključ za iskorištavanje ciklusa. Sada, sa blagostanjem vašeg novog prioriteta i vašeg manifesta, dobrodošli u Novo doba Vodolije od 19. decembra 2020. godine, kada Jupiter ulazi u vašu 7. kuću. Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa. Ovde se pridružuje Saturnu i njih dvoje se sastaju 21. decembra, pokrećući Novo doba.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter će ove godine posetiti ne samo jednu, svoju uobičajenu, već dve različite kuće u vašem horoskopu. Vašu 7. kuću, a zatim nakratko, i 8. kuću.

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je u Vodoliji ili na izuzetno ranom stepenu Riba – od 0-2 stepena, imaćete povratak Jupitera. Ovo je vreme kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Imajte na umu da ovaj ciklus govori o partnerskim potencijalima svih vrsta. Ljubav koja proširuje vaš svet na nekom nivou. Ta velika ljubav. I takođe, čemu vas ljubav mora naučiti. Ako ste oduvek mislili o ljubavi kao o putovanju ili avanturi, onda ovo savršeno sažima ono o čemu Jupiter govori u vašem sedmom polju. To i pronalaženje savršenog saputnika koji će vam se pridružiti!

Istražujući moć u dvoje. Ja i ti je ono na šta te Jupiter sada poziva. Samo imajte na umu da ovo možda nije nužno romantična zajednica. Da, ako ste slobodni, Jupiter bi trebalo da pruži najmanje jednog potencijalnog pretendenata za vaše srce. To bi mogao da bude neko iz inostranstva ili sa prekomorskim vezama ili barem neko ko je dosta proputovao. Takođe bi ta osoba mogla da ima veze sa akademskom zajednicom, zakonom, turizmom, masovnim medijima ili čak životinjama. Ili jednostavno na neki način da bude veći od života. Darežljiv, otvorenog srca, možda povremeno usmeren na to da bude blesav, avanturistički nastrojen ili ubilačkog smisla za humor. I možda se razlikuje od svih koje ste do sada sreli.

Ovo bi jednako lako moglo da opiše vašu novu najbolju prijatelj/icu, vašeg partnera za razne rekreativne aktivnosti, poslovnog partnera ili saradnika. Ako uđu u vaš život, proširite svoje ideje oko onoga što je moguće iskusiti. Ili čak tamo gde vas ljubav može odvesti.

Snaga ljubavi je snaga para! Neki bi mogli da osete dobrobiti kroz uspeh partnera u ovom periodu. Takođe ćete gledati novi ciklus deljenja u 2021. Moć para je i moć deljenja. Udruživanje s nekim može vam pokazati da zajedno možete postići više nego što ste ikada mogli kao jedinka. Naročito kada Jupiter poseti vaše osmo polje zajedničkih finansija i zajedničkih resursa.

Za razliku od ostalih Jupiterovih ciklusa kada Jupiter provodi 12 meseci u jednoj kući u vašem horoskopu, 2021. je drugačija. Jupiter prolazi kroz vaše sedmo polje, a zatim nastavlja dalje do vašeg osmog polja, stižući ovde 13. maja. Vaše osmo polje je u znaku Riba. Pre otkrića Neptuna, Jupiter je vladao Ribama. I mi kažemo da stara pravila i dalje važe. Dakle, Jupiter je ovde veoma srećan. A jedan od načina na koji to možete da iskusite je iskorišćavanje nečega što će s vama da podeli neko drugi. Opet, budite otvoreni prema tome ko je ili čak šta to može da bude. Da, to može da bude vaš supružnik ili dugotrajno ljubavno partnerstvo. Ali isto tako lako može doći u obliku finansijske dobiti, povlastica i pogodnosti putem vašeg posla, institucije ili nekoga s kim ste povezani, ali niste romantično povezani.

Jupiterova poseta vašem osmom polju je kratka – ovog puta. Ovo je vaša degustacija onoga što će vam doneti Jupiter ’22. Krenuće unazad i ponovo ući u vaše 7. polje 28. jula. Da, nije slučajno što se vaša rođendanska sezona odvija kada se to dogodi.

Proverite u natalnom horoskopu ne samo planete u Vodoliji i vaše sedmo mesto između 22-29 stepeni tog znaka, već i vaš sopstveni znak.

Dok će svaki Lav imati koristi od smelog dvostrukog dejstva Jupitera u svom sedmom polju, ako imate planete u trećoj dekadi u svom natalnom horoskopu, čeka vas dvostruka ili čak trostruka deonica koja kreira događaje i rešenja, jer će Jupiter prelaziti napred – nazad (u direktnom i retrogradnom hodu) kroz ovu dekadu čak tri puta!

Važni datumi na koje treba da obratite pažnju tokom Jupiterovog boravka u Vodoliji u 2021. godini:

# 11. januar 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (7. kuća)

# 29. januar 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (7.)

# 11. februar 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (7.)

# 14. februar 2021. Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (7.)

# 5. mart 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (7.)

# 17. april 2021. Mars u Blizancima trigon Jupiter u Vodoliji (11. kuća i 7. kuća)

# 13. maj 2021. Jupiter ulazi u Ribe (8.)

# 3. jun 2021. Venera u Raku u trigonu sa Jupiterom u Ribama (12. i 8.)

# 23. jun 2021. Sunce u Raku u trigonu sa Jupiterom u Ribama (12. i 8.)

# 28. jul 2021. Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Vodoliju (7.)

# 11. avgust 2021. Merkur u Lavu opozicija Jupiter u Vodoliji (1. i 7.)

# 20. avgust 2021. Sunce u Lavu opozicija retrogradni Jupiter u Vodoliji (1. i 7.)

# 15. oktobar 2021. Sunce u Vagi u trigonu sa retrogradnim Jupiterom u Vodoliji (3. i 7.)

# 18. oktobar 2021. Jupiter kreće direktno u Vodoliji (7.)

# 19. oktobar 2021. Mars u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (3. i 7.)

# 28. oktobar 2021. Venera u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (5. i 7.)

# 1. novembar 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (3. i 7.)

# 20. decembar 2021. Sunce u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (5. i 7.)

# 29. decembar 2021. Jupiter direktno ponovo ulazi u Ribe (8.)

Jupiter u vašem sedmom polju vam govori da 2021. niste sami u avanturi. Istražite šta vam partnerstva mogu doneti. I bez obzira na to u kakvoj formi su – shvatite da je sve to iskustvo ljubavi. Sve ovo pravi postavku za dominantni element deljenja koji vam Jupiter sprema u vašem osmom polju 2022. godine. Pridružite se, udružite se, spojite se, sprijateljite se. Sve je to ljubav za 2021., dragi Lavovi!

DEVICA – znak i podznak

Pripremite se za dizajniranje svog najboljeg života ikad, drage Device. Ne samo jedan dan, tokom te dve nedelje koje provedete na odmoru ili čak ‘jednog dana’. Govorimo sada, svaki dan! Živeći svoj najbolji život!

Sada, ako bilo koji znak to može, možete vi. Zašto? Zato što se Novo doba Vodolije odvija u vašoj 6. Kući, svih stvari kojima inače vlada Devica. I ono što zaista započinje ovaj ciklus je dolazak Jupitera ovde 19. decembra 2020. i njegov sastanak sa Saturnom takođe ovde 21. decembra.

Ali baš kao što kažu u reklamnim slogovim – ima još toga da se kaže!

Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa, vašu šestu kuću. Jupiter i Saturn sastaće se ovde 21. decembra – formirajući ono što je poznato kao Velika konjukcija i pokrećući Novo doba Vodolije.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter će ove godine posetiti ne samo jednu, svoju uobičajenu, već dve različite kuće u vašem horoskopu. Vašu 6. kuću, a zatim nakratko, i 7. kuću.

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je u Vodoliji ili na izuzetno ranom stepenu Riba – od 0-2 stepena, imaćete povratak Jupitera. Ovo je vreme kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Ovaj ciklus sadrži vaše ime. Jer da biste najbolje iskoristili mogućnosti koje će vam pružiti, treba da imate dar za detalje, organizaciju, raspoređivanje zajedno sa samopouzdanjem i vizijom kako želite da stvari izgledaju. Na nivou duše shvatate da je svaki dan poklon. I želite da maksimalno iskoristite svaku pojedinu priliku.

Ako ulazite u ovaj ciklus sa ovim načinom razmišljanja, postavljate se za uspeh. Dakle, budite koliko god možete organizovani (ako iko to može, onda ste to sigurno vi!). Napravite rasporede, ali one koji vam daju slobodu i olakšavaju ono što morate. Vaše mogućnosti su ovde i sada, u malim stvarima i u iskustvu gde ste ili sa čime morate da radite na nove načine.

Ovo je vaša 6. kuća blagostanja. A Jupiter vlada aktivnostima napolju. Dakle, provođenje više vremena na otvorenom, vežbanje, bavljenje sportom ili samo boravak u prirodi pokazaće se vrlo korisnim. Ako postoji aktivnost koju ste oduvek želeli da isprobate – onda vas Jupiter sada poziva. Naročito ako je povezano sa nečim ščime vlada Jupiterom – jahanje ili streličarstvo su očigledne veze. Ali Jupiter želi da vas pokrene da biste se osećali življe i energičnije, bez obzira na to kako to radili.

Samo imajte na umu da Jupiter uvek poziva. Ne gura i ne primorava. Ako ste ona retka Devica koja namerava da bude duboko uvaljena u kauč, tada Jupiter neće moći da vas nagovori, osim ako ne ide po drugu kesu čipsa ili ne odgovori na vrata kada vam dostave picu!

Vaša 6. Kuća se odnosi na vaš posao – ili učenje. Bilo da je plaćeno ili neplaćeno. Ako ste bez posla ili želite da promenite svoj trenutni posao, tada bi Jupiterov tranzit ove kuće trebalo da vam pruži bar jednu ponudu za posao tokom tog vremena. Ako želite da se vratite radnoj snazi (ako ste u među vremenu izgubili posao ili iz bilo kog razloga prestali da radite), tada će vam retrogradni Merkurov hod u sprezi sa Jupiterom i Jupiterov retrogradni ciklus zaista otvoriti mogućnosti. Za značajne datume pogledajte ključne Jupiterove tranzite na kraju ove prognoze.

Sagledajte ono što već znate svežim očima, iz drugačijeg ugla (Novog doba).

Jupiter vlada putovanjima na velike daljine, avio-kompanijama, pasošima, kruzerima i svim stranim stvarima. Šesta kuća vlada pravilima, vašom dobrobiti i zdravljem. Dakle, ne možemo razgovarati o Jupiteru u vašem šestom polju, a da ne razgovaramo o ograničenjima i Covidu 19. Da li su putovanja van dnevnog reda? Ne. Ali ono što vam se može dogoditi tokom ovog ciklusa jeste da iskusite novu vrstu istraživanja. Istražujući, na primer, svoju zemlju i gledajući je novim očima. Posećujući mesta u kojima niste bili. I nove vrste boravka. Posebno glamping (luksuzno kampovanje) i aktivni odmor.

Kao rezultat toga, mnogi od nas će imati novu zahvalnost za zemlju u kojoj živimo. A takođe promeniti našu vezu sa prirodom i otvorenim prostorom. Dakle, budi spremna da istražiš sve ono šta je pred tvojim pragom, draga Device.

Ljubav treba da postane stvarna!

Sa Neptunom u vašoj 7. kući ciljate na višu ljubav. Ali takođe morate da budete sigurni da je to prava stvar. Problem sa Neptunom ovde je što možemo nekoga da postavimo na pijedestal. Ili da projektujete na njih kvalitete koje jednostavno nemaju. Vidimo njihov najveći potencijal. Zatim se srušite i izgorite kao kula od karata (ili šibica) kad oni to ne mogu da ispune (jer jednostavno ne poseduju taj kvalitet koji ste vi na njih projektovali, odnosno, dali im moć koju oni nemaju).

Da, možemo naći i duhovno sjedinjenje. Samo se moramo zaljubiti u stvarno ljudsko biće, a ne u fantastičnu verziju.

Na proleće, 13. maja 2021. godine Jupiter dolazi u kratku posetu vašoj sedmoj kući (partnerstva). Jupiter je drevna vladajuća planeta Riba. Dakle, kažemo da je ovde srećan. Kao rezultat, Jupiter bi trebalo da vam donese bar jednu ljubavnu priliku ako tražite tog posebnog nekoga. Jupiter nas povezuje sa velikim ljubavima. Takođe će vam omogućiti da vidite da li je to ono što želite ili ne.

Ovo je samo nagoveštaj. Ali tokom njegovog dvomesečnog boravka ovde, budite spremni da istražite nove partnerske potencijale sa još mnogo toga što treba da usledi 2022. Godine, kada Jupiter dođe u Ribe i vaše sedmo polje!

Jupiter će se retrogradno vratiti u vašu 6. kuću 29. jula, da bi se ponovo uputio ovamo od 18. oktobra i konačno će izaći iz ove kuće 29. decembra 2021. Tokom vašeg Jupiterovog ciklusa ove godine imaćete koristi i od retrogradnih ciklusa vašeg vladara Merkura. On će se kretati unazad i napred preko Jupitera na početku godine. I ponovo sledite isti obrazac u narednom retrogradnom ciklusu u aspektima na Jupiter. To znači da vam može ponovo pružiti više prilika i mogućnosti nudeći vam drugo ili čak treće rešenje, sve bolje od boljeg.

Evo vaših ključnih Jupiterovih datuma za ovaj ciklus:

# 11. januar 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (6. kuća)

# 29. januar 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (6.)

# 11. februar 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiter u Vodoliji (6.)

# 14. februar 2021. Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (6.)

# 5. mart 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (6.)

# 17. april 2021. Mars u Blizancima trigon Jupiter u Vodoliji (10. kuća i 6. kuća)

# 17. april 2021. Merkur u Ovnu sekstil Jupiter u Vodoliji (8. i 6.)

# 13. maj 2021. Jupiter ulazi u Ribe (7.)

# 3. jun 2021. Venera u Raku trigon Jupiter u Ribama (11. i 7.)

# 23. jun 2021. Sunce u Raku trigon Jupiter u Ribama (11. i 7.)

# 12. jul 2021. Merkur u Raku trigon Jupiter u Ribama (11. i 7.)

# 22. jul 2021. Venera u Devici opozicija Jupiter u Ribama (1. i 7.)

# 28. jul 2021. Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Vodoliju (6.)

# 11. avgust 2021. Merkur u Lavu opozicija Jupiter u Vodoliji (12. i 6.)

# 6. septembar 2021. Venera u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (2. i 6.)

# 20. septembar 2021. Merkur u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (2. i 6.)

# 4. oktobar 2021. Retrogradni Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (2. i 6.)

# 15. oktobar 2021. Sunce u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (2. i 6.)

# 18. oktobar 2021. Jupiter kreće direktno u Vodoliji (6.)

# 1. novembar 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (2. i 6.)

# 11. decembar 2021. Merkur u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (4. i 6.)

# 20. decembar 2021. Sunce u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (4. i 6.)

# 29. decembar 2021. Jupiter direktno ponovo ulazi u Ribe (7.)

Ove godine vaše supersile su u vašim prirodnim osobinama Device. Jupiterove koristi će se uveliko povećati ako se usredsredite na svakodnevnicu. Vaša rutina, zadaci, vežbanje, dijeta, posao, učenje. Budite organizovani i živite u trenutku sadašnjem. Ako je to slučaj, iskusićete u ovome veću sreću i slobodu nego što ste ikada sanjali. Pripremite se da se zaljubite u svoj život i živite najboljih 365 dana u godini!

VAGA – znak i podznak

Zbog čega zaiskrite i zablistate, drage Vage? Da li ste spremni da to prihvatite i još mnogo toga? Šta kažete na kraj čekanja šanse u prikrajku i prelazak na centralnu scenu? Jer fokus će biti na vama od decembra 2020. nadalje kada se Jupiter prebaci sa vašeg četvrtog na vaše fantastično peto polje.

Šanse su velike da ste jedna od onih Vaga koje su možda iskusile određena ograničenja i tekuće izazove oko svog doma ili porodice od 2017. To je sve do Saturna koji je boravio u vašem četvrtom polju, zajedno sa Plutonom ovde. Mnogi od vas su možda smanjili dom, potražili manji stan. Ili jednostavno morali da se suočavaju sa stalnim pitanjima oko stanodavaca, stanara, cimera, kućnog saveta, ili bilo čega što utiče na vašu sigurnost doma.

Jupiterov dolazak u vaše četvrto polje možda je ublažio neke, ali ne i sve probleme. Možda ste očekivali više od njega, ali jednostavno, nije mogao više da vam donese zbog prisustva Saturna u istom polju. Ali dobra vest je da ste sa ovim ciklusom završili zauvek. U subotu, 19. decembra 2020. Jupiter napušta vaše četvrto polje i ulazi u znak Vodolije i vaše 5. polje. Saturn je takođe napustio vašu kuću doma i porodice i obojica se sastaju na vašem 5. polju 21. decembra, pokrećući Novo doba Vodolije. A za tebe, ljubav će sada vladati zvezdama, draga Vago!

Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa. Ako ste dovoljno stari – tj. imali 18 ili više godina pre 12 godina, setite se onoga što vam je Jupiter tada doneo – što se tiče dece, beba, vašeg sina, ćerke, unuka, mlađih od vas, kreativnosti, šansi da zablistate na sceni života, samoizražavanja, uspeha, dobrih provoda i, da, romanse. Jer ovo je ono što bi vam moglo krenuti sada.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter obično provodi čitavih 12 meseci u jednom sektoru naših horoskopa. Ove godine nije tako. Zabavljaće se u vašem petom, a zatim stiže u 6. polje 13. maja. Provešće ovde nešto više od dva meseca. Pre nego što ponovo prisustvujete onome što se može nazvati after-party u vašem 5. polju. Dakle, svi ćemo imati koristi od ne samo jedne već dve različite vrste mogućnosti i proširenja koje donosi Jupitera ove godine.

Pogledajte svoj horoskop da biste videli da li imate velike mogućnosti!

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je bio u Vodoliji ili na izuzetno ranim stepenima Riba – na 0-2 stepena, imaćete, takozvani, Jupiterov povratak. Ovo je period kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Sloboda, lepota, istina, ljubav!

Sve je pomalo bujno i Moulin Rouge sa Jupiterom u revolucionarnoj Vodoliji. Vreme je da nabacite glamurozan izgled. Da se ponašate kao da ste zvezda sopstvenog rijalitija. Kako biste se izrazili da jeste? Razmisli o ovome. Vodolija nije samo znak revolucije. To je znak koji vlada individualnošću i bivanjem onim što jeste. Prestani da to potiskuješ u sebi i izrazi svoje pravo biće ovde sa Jupiterom.

Vodolija je takođe znak prijatelja i budućnosti. Vaša peta kuća je kuća praznovanja i dobrih provoda. Jupiter ovde vam poručuje da bi blagodati koje želi da vam donese mogle da budu povezane sa onim koga poznajete ili koga sada upoznajete. Čak i na socijalnoj distanci. Ovo je takođe vaša kuća privlačnosti, pa je opet važno da izgledate i osećate se najbolje što možete sada kada je Jupiter ovde. Like privlači like. Pogledajte i osetite ulogu koju treba da odigrate na životnoj sceni. Prepustite se sebi i takođe budite spremni da rizikujete. Ovo je vaša šansa da se pokažete u najboljem izdanju. Opet, mislite na sebe kao na zvezdu sopstvenog šou programa. A takođe razmislite o tome kome želite da date scenario da bi glumio sada sa vama.

Pređite na lakšu ljubavnu vibraciju!

Kao što vaša 5. kuća vlada uživanjem i provodom, taj teški osećaj treba da ostane iza vas. Da, znamo da je i Saturn ovde. Ali u Vodoliji se izražava drugačije nego u Jarcu i vašem četvrtom polju. Jupiter želi da uživate. Dakle, što se tiče ljubavi i romantike, govori vam da prestanete da shvatate stvari previše ozbiljno, da biste se razvedrili i odlučili za uživanje. To, međutim, ne znači da treba da padnete na dangubu koja je sklona gubljenju vremena. Nešto duboko u vama vam govori da nećete biti zadovoljni time. Govori vam da je ljubav zamišljena da bude laka, slobodna i zabavna. Dakle, odaberite potencijalnog ljubavnika koji vam pokazuje da je ljubav upravo to. I volite sebe dovoljno da se udaljite od svega (i svakog) suprotnog.

Vage koje su se već skrasile u braku ili ozbiljnoj vezi mogle bi ponovo da osete ljubav. Ova godina je parvo vreme da ponovo (d)oživite romantiku, radite stvari zajedno, pa čak i da postavite zajedničke ciljeve za tu budućnost. Budući da deca mogu da budu važan factor ove godine, neki od vas će možda odlučiti da osnuju porodicu ili da je prošire. Deca, vaša odrasla deca ili usvojena deca igraće veću ulogu u vašem životu ove godine. Kao što bi se jednostavno dozvolilo detetu da se igra napolju.

Povezivanje s poslom koji vam pruža radost, dobiti priznanje za ono što vas čini posebnim, ovacije i publika spadaju u ovu kuću. Vodolija je znak inovacije, pa razmislite o svim načinima na koje to možete učiniti u eri društvenih medija!

Rad postaje igra!

Jupiter 13. maja ulazi u vaše 6. polje posla (plaćeno ili neplaćeno), navika, rutine, učenja i dobrobiti. Shvatite ovo kao Jupiterovo radno iskustvo. Preporučujemo vam da pročitate izveštaj o susednom znaku Device i Jupiteru u njihovom 6. polju, da biste videli kako se Jupiterov dvomesečni boravak ovde ove godine i produženi boravak sledeće godine odnosi i na vas. Sve je u stvaranju vašeg najboljeg života koji ćete živeti i u kome ćete uživati svakog dana. Ne samo kada idete na odmor. Živeći dobro, radeći posao koji ti uliva energiju i podiže, vodeći računa o sebi. Maksimalno iskoristite ono što imate i gde ste sada. Obavljajte svaki dan sa Jupiterom ovde.

Hodajući unazad do sreće

Kada se Jupiter spusti u vaše 5. polje 29. jula, spremiće vas za oživljavanje, ponovno pokretanje, druge šanse i ponovni nastup. Krenuće direktno od 18. oktobra i napustiti ovu kuću 29. decembra 2021. Primećujete nešto posebno? Pa, tokom ovog perioda, vaš vladar Venera stiće će u vaš znak i napraviti trigon sa Jupiterom koji će vam doneti zvezdane beneficije. Sunce će uraditi isto i šta više – u vašem prvom polju se dešava retrogradni Merkur. To znači da će Merkur praviti aspekte sa Jupiterom ne jednom, već tri puta! To je velika sreća i dobrobit, kada je u pitanju šta možete privući.

Datumi koji su posebno značajni za vaš znak su:

# 11. januar 2021. Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (5. kuća)

# 29. januar 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (5.)

# 11. februar 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (5.)

# 14. februar 2021. Retrogradni Merkura u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (5.)

# 5. mart 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (5.)

# 10. april 2021. Venera u Ovnu sektil Jupiter u Vodoliji (7. kuća i 5. kuća)

# 15. april 2021. Sunce u Ovnu sektil Jupiter u Vodoliji (7. i 5.)

# 17. april 2021. Mars u Blizancima trigon Jupiter u Vodoliji (9. i 5.)

# 3. jun 2021. Venera u Raku trigon Jupiter u Ribama (10. i 6.)

# 21. jun 2021. Jupiter retrogradan u Ribama (6.)

# 23. jun 2021. Sunce u Raku trigon Jupiter u Ribama (10. i 6.)

# 12. jul 2021. Merkur u Raku trigon Jupiter u Ribama (10. i 6.)

# 22. jul 2021. Venera u Devici opozicija Jupiter u Ribama (12. i 6.)

# 28. jul 2021. Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Vodoliju (5.)

# 11. avgust 2021. Merkur u Lavu opozicija Jupiter u Vodoliji (11. i 5.)

# 20. avgust 2021. Sunce u Lavu ppozicija retrogradni Jupiter u Vodoliji (11. i 5.)

# 6. septembar 2021. Venera u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (1. i 5.)

# 20. septembar 2021. Merkur u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (1. i 5.)

# 4. oktobar 2021. Retrogradni Merkur u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (1. i 5.)

# 15. oktobar 2021. Sunce u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (1. i 5.)

# 18. oktobar 2021. Jupiter, stacionarno direktno u Vodoliji (5.)

# 19. oktobar 2021. Mars u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (1. i 5.)

# 28. oktobar 2021. Venera u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (3. i 5.)

# 1. novembar 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (1. i 5.)

# 11. decembar 2021. Merkur u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (3. i 5.)

# 20. decembar 2021. Sunce u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (3. i 5.)

# 29. decembar 2021. Jupiter direktno ponovo ulazi u Ribe (6.)

Mislite da su vaše dvostruke prednosti Jupitera gotove dok odlazimo u 2022.? Daleko od toga. Jer Jupiter će provesti deo godine u vašem 6. polju, a zatim ući u vaše 7. polje dugotrajne ljubavi i partnerstava svih vrsta. U međuvremenu – vaše je vreme da zablistate, izrazite se i ponovo osetite moć radosti, zadovoljstva i obilja!

ŠKORPIJA – znak i podznak

Treba vam više životnog prostora, drage Škorpije? Osećate se skučeno ili čak na pogrešnom mestu u pogledu vašeg susedstva, grada, države? Šta je sa tvojom porodicom? Da li osećate da pripadate ili ste crna ovca? Jupiter u vašem 4. polju u 2021. kaže da nema mesta na svetu kao što je (svoja) kuća. A sve će biti u tome da živite na način koji odgovara vašoj sjajnoj zamisli. Radi se o vašim ljudima, prijatelji će biti nova porodica koja poboljšava vašu ili će neki zauzeti njihovo mesto. Takođe se odnosi na posedovanje vašeg puta ako to još niste uspeli.

Imate težak teret u obliku Saturna u vašem trećem polju od kraja 2017. godine, što otežava posao, pisanje, govor, objavljivanje, internet ili čak snalaženje. Možda je čak bilo problema sa braćom i sestrama ili vašim komšijama. Krajem decembra Saturn se seli iz ove kuće. A onda ga Jupiter sledi 19. decembra. Ovde (u trećem polju) ostaje samo vaš vladar Pluton. I biće vam mnogo prijatnije tako!

Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put raspakovao kofere u ovom sektoru vašeg horoskopa. Jupiter i Saturn sastaće se ovde 21. decembra – formirajući ono što je poznato kao Velika konjukcija i pokrećući Novo doba Vodolije.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter će ove godine posetiti ne samo svoju uobičajenu, već dve različite kuće u vašem horoskopu. Vašu četvrtu, a zatim nakratko i vašu petu kuću ljubavnika, dece, kreativnosti i zadovoljstva. Jupiter je takođe drevna vladajuća planeta Riba. Dakle, OBOŽAVA da bude ovde. Na šta se ovo nadovezuje? Dvostruka doza emocionalnog zadovoljstva, Škorpije!

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je bio u Vodoliji ili na izuzetno ranim stepenima Riba – na 0-2 stepena, imaćete, takozvani, Jupiterov povratak. Ovo je period kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Alternativni način života

Jupiter u Vodoliji je sve u potrazi za alternativama. Dakle, razmislite o alternativnim načinima života. Za neke od vas ovo bi se moglo doslovno dodati odabiru da žive van standardnog doma ili u domu koji se veoma razlikuje u pogledu dizajna, veličine, rasporeda ili je na neki način preuređen u nešto drugo. Eko ili kućište kontejnera se uklapa u ovo.

Vaše četvrto polje takođe vlada porodicom, vašom tradicijom i korenima. Vašom domovinom. Za druge bi ta „alternativa“ mogla jednostavno da prekine ovo, preseli se u novi grad, područje ili čak zemlju i živi na način koji im se čini prikladnim. Budući da Vodolija vlada prijateljima i grupama, za druge bi prijatelji mogli da postanu nova porodica koju stvaraju. U potrazi za povoljnim, ali boljim smeštajem moglo bi se videti da se više ljudi „udruži“ za bolje imanje nego što bi to pojedinačno mogli sebi da priušte.

Jupiter uvek želi da se proširi. Drugi bi mogli da prošire svoj postojeći dom, nadograde ga u veći ili u boljem susedstvu, ili bi se tokom Jupiterove posete ovoj kući našli u poziciji da stanu nogom na lestvicu imovine – kupe stan ili kuću. Ako iznajmljujete, Jupiter može za vaš novac isporučiti bolju imovinu nego što ste mislili da možete sebi priuštiti. Jupiter i Novo doba takođe bi trebalo da vide više dostupnih opcija kao u socijalnom stanovanju ili zadrugama – opet nude više mogućnosti. Jupiter govori o slobodi, a istinska sloboda dolazi od sigurnosti i temelja (Saturn).

Čiji je ovo put uopšte?

Suptilna, ali malo poznata poruka Jupitera ovde je vlasništvo nad putem. Živi svoj život po svom. Ako ste se osećali zarobljeno očekivanjima porodice, na primer – bilo da je to vaš izbor profesije ili kako živite svoj život uopšte, ili čak sistem verovanja, Jupiter vas može osloboditi da živite na značajan način za tebe.

Jupiter daje snagu vašem četvrtom polju, a stiže u vaše 5. polje 13. maja 2021. Ako već imate razvijene kreativne ili duhovne sposobnosti, očekujte da će one sada biti super naelektrisane. Ovo je takođe vaša kuća odmora, užitka, dece i romantike. Ako putujete, ovo može podrazumevati istraživanje mesta u blizini kuće. Deca ili one generacije mlađe od vas takođe mogu da postanu važna tema u vašem životu (ili plod). Kao i novi ljubavnik.

Jupiter vam samo daje pregled onoga što dolazi 2022. godine, jer ovde provodi samo dva meseca pre nego što se vrati i ponovo poseti vaše 4. polje 29. jula, da bi ponovo krenuo ovde od 18. oktobra. Napuštajući vaše četvrto polje konačno 29. decembra 2021.

Imajte na umu da ako u svom horoskopu imate planete na ranim stepenima Škorpije, od 0-2 stepena, tada će tokom dva meseca boravka u Ribama Jupiter biti u vašem petom polju i praviti trigone sa planetama na tim ranim stepenima Škorpije. I to više puta!

Važni datumi na koje treba da obratite pažnju tokom Jupiterovog boravka u Vodoliji u 2021. godini:

# 11. januara 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (4. kuća)

# 29. januara 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (4.)

# 11. februara 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (4.)

# 14. februara 2021. Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (4.)

# 5. marta 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (4.)

# 17. aprila 2021. Mars u Blizancima trigon Jupiter u Vodoliji (8. kuća i 4. kuća)

# 8. maja 2021. Venera u Biku u kvadratu sa Jupiterom u Vodoliji (7. i 4.)

# 13. maja 2021. Jupiter ulazi u Ribe (5.)

# 3. juna 2021. Venera u Raku trigon Jupiter u Ribama (9. i 5.)

# 23. juna 2021. Sunce u Raku trigon Jupiter u Ribama (9. i 5.)

# 12. jula 2021. Merkur u Raku trigon Jupiter u Ribama (9. i 5.)

# 22. jula 2021. Venera u Devici opozicija Jupiter u Ribama (11. i 5.)

# 28. jula 2021. Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Vodoliju (4.)

# 11. avgusta 2021. Merkur u Lavu opozicija Jupiter u Vodoliji (10. i 4.)

# 6. septembra 2021. Venera u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (12. i 4.)

# 20. septembra 2021. Merkur u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (12. i 4.)

# 30. septembar 2021. Venera u Škorpiji kvadrat retrogradni Jupiter u Vodoliji (1. i 4.)

# 15. oktobra 2021. Sunce u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (12. i 4.)

# 18. oktobra 2021. Jupiter direktan u Vodoliji (4.)

# 1. novembra 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (12. i 4.)

# 15. novembra 2021. Sunce u Škorpiji kvadrat Jupiter u Vodoliji (1. i 4.)

# 20. novembra 2021. Merkur u Škorpiji kvadrat Jupiter u Vodoliji (1. i 4.)

# 29. decembra 2021. Jupiter ulazi u Ribe (5.)

Samo zapamtite da kvadrati koji uključuju Jupiter obično nisu poput ostalih kvadrata. Da, moramo se potruditi da manifestujemo mogućnosti. Ako to učinimo, Jupiter će raditi za nas. To su „Nebo pomaže onima koji sebi pomažu“ tranziti Jupitera.

Godine 2022. takođe ćemo videti Jupiter kako prolazi kroz vaše 5. polje, da bi došao u vaše 6. polje, a zatim se ponovo okrenuo nazad. Još jednom pružajući dvostruke ili trostruke Jupiterove pogodnosti. Škorpijama 2021. treba da donese prostora za napredak u pogledu kuće / doma i svega što utiče na vašu sigurnost, što naravno podrazumeva i karijeru i posao (privatni posao, posao od kuće). Jupiter bi trebalo da vam preda ključ bar jednih vrata koja vode do nečeg većeg.

STRELAC – znak i podznak

Od 2017. borite se sa restrikcijama i ograničenjima oko novca, prihoda i onog važnog osećaja kretanja napred. Smestio se Saturn sa teškim teretom u vašem drugom polju novca i vrednosti. Čak vam ni Jupiterov dolazak ovde krajem prošle godine verovatno nije pružio veliko olakšanje. Da, stvari su možda samo malo popustile. Možda je došlo i do jednog do dva dobitka. Ali onda – ovo je jednostavno delovalo kao prevara, a ne kao trend jer ste se vratili u to da se vaši resursi moraju ponovo rastezati. Ili jednostavno da morate da trčate što brže možete da biste ostali na istom mestu.

Osećaj da nigde ne možete da stignete brzo, da ste ograničeni, da morate da se zadovoljite sa ograničenim resursima, uskoro će se okončati. Prvo, Saturn izlazi iz vašeg drugog polja i ulazi u vaše 3. polje 17. decembra, a zatim dva dana kasnije, 19. decembra, sledi ga i Jupiter. Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa. Jupiter i Saturn sastaće se ovde 21. decembra, pokrećući Novo doba Vodolije. Što će za vas biti domen komunikacije, pisanja, učenja, govora, objavljivanja, posla, interneta i načina na koji se snalazite.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter će ove godine posetiti ne samo svoju uobičajenu, već dve različite kuće u vašem horoskopu. Vašu treću, a zatim nakratko i vašu četvrtu kuću doma i porodice.

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je bio u Vodoliji ili na izuzetno ranim stepenima Riba – na 0-2 stepena, imaćete, takozvani, Jupiterov povratak. Ovo je period kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Koja je glavna ideja?

Prvo pogledajmo Jupitera Novog doba u vašem trećem polju. Radi se o toj velikoj ideji. I dokle bi vas to moglo odvesti ove godine.

Jupiter želi da proširi vaš um ovde. To može učiniti putem kursa – možda povezanog sa vašim poslom ili on-line. Čitanje možda više nego obično takođe bi moglo igrati ulogu. Samoobrazovanje je takođe favorizovano kod Jupitera ovde. Način vašeg komuniciranja takođe dolazi ovde pod Jupiterom. Nadogradnja, kupovina računara, novi telefon ili tablet se uklapaju u ovo.

Iznad svega, ovde Jupiter želi da učinimo nešto sa svojim idejama. Ne samo da razgovaramo o njima. Sprovedite ih u delo. Dakle, taj website, blog, YouTube kanal, Instagram profil, knjiga, scenario, teza ili čak i način na koji se predstavljate putem CV-a ili biografije – uvećajte ili pojačajte, obogatite sadržaj drugim rečima. Jupiter želi da se postavimo tamo na grandiozan način i onda vidimo šta će nam se vratiti.

Vašom 3. kućom vlada Merkur – glasnik bogova. Mislite brzo i neočekivano, možda je došao red na one sandale s krilima, tu i tamo. Ovo je kuća kratkih putovanja – bilo kratkih udaljenosti ili trajanja. Ali Jupiter uvek želi da proširimo vidike. Ovo će možda za mnoge Strelčeve značiti da putuju blizu kuće – ali u delove sopstvene zemlje koje ranije nisu posećivali. Ili ako jesu, videći to novim očima.

Vodolija je takođe znak koji vlada prijateljstvima, poznanstvima, mrežama, grupama, klubovima, partijama, udruženjima. Vaš krug bi trebalo da se proširi tokom ovog ciklusa – čak i sa postojećim ograničenjima. I on-line i u stvarnom svetu. Takođe će mnogi Strelčevi dobiti mogućnosti i beneficije od ljudi koje poznaju i upoznaju tokom ovog perioda.

Ako ih imate, vaša braća i sestre, kao i vaše komšije i lokalna zajednica igraće važnu ulogu u vašem životu tokom ovog perioda. Opet, Jupiterova sposobnost da usmeri vašu sreću može proći kroz ove ljude. Ako sada tražite bilo šta – od novog doma do posla, počnite sa traženjem od onih ljudi koje poznajete.

Bliže kući

Razmišljanje o lokalnom, ali održavanje uobičajene univerzalne perspektive proteže se na to gde i kako živite u ovom ciklusu. Jupiter se utrkuje kroz vaše 3. polje, a zatim stiže u vaše četvrto polje 13. maja. Međutim, ovde je poput gosta iz Airbnb-a. Ne ostaje dugo. Međutim, ovo će vam dati pregled onoga što će vam Jupiter doneti kada ponovo uđe ovde krajem godine.

Vaše četvrto polje je naravno znak Riba. Jupiter je drevni vladar ovog znaka pre nego što je Neptun otkriven. A stara vladanja i dalje važe. Dakle, kažemo da Jupiter voli da bude ovde. Da, postaviće u kvadrat sve planete Strelca koje imate između 0-2 stepena tokom ovog kratkog boravka. Ali ovo je kvadrat drugačijeg oblika – oblika obilja. Možda ćete morati da se potrudite da iskoristite Jupiterovu sposobnost da kanališe te beneficije, ali one su tu.

Ovde Jupiter želi da proširi vaš životni prostor ili način života na nekom nivou. Dakle, neki od vas mogu nadograditi svoj dom ili čak videti da se u to vreme pojavljuju mogućnosti za napredovanje u karijeri. Tada će se Jupiter vratiti u vaše 3. polje 29. jula, gde će ostati do kraja godine. Ovo vraća fokus na sve one teme iz 3. polja. Ono što delite, komunicirate i šaljete u svet. Kako se krećete – automobilom, biciklom, putovanjem autobusom / vozom na posao. Vaš rad i posao. Vaš pisani i takođe vizuelni rad ako ste pisac ili fotograf – ili želite da to budete.

Ovo nije vreme da se potcenjujete ako tražite posao ili želite da započnete novi posao. Jupiter vam daje mogućnost da „prodajete pesak Saudijcima“ dok ste ovde. Samo ne govori puno – prati.

Važni datumi na koje treba da obratite pažnju tokom Jupiterovog boravka u Vodoliji u 2021. godini:

# 11. januara 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (3. kuća)

# 29. januara 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (3.)

# 11. februara 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (3.)

# 14. februara 2021. Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (3.)

# 5. marta 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (3.)

# 17. aprila 2021. Mars u Blizancima trigon Jupiter u Vodoliji (7. kuća i 3. kuća)

# 13. maja 2021. Jupiter ulazi u Ribe (4.)

# 29. jula 2021. Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Vodoliju (3.)

# 6. septembra 2021. Venera u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (11. i 3.)

# 20. septembra 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (11. i 3.)

# 4. oktobra 2021. Retrogradn Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (11. i 3.)

# 15. oktobra 2021. Sunce u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (11. i 3.)

# 18. oktobra 2021. Jupiter direktan u Vodoliji (3.)

# 19. oktobra 2021. Mars u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (11. i 3.)

# 28. oktobra 2021. Venera u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (1. i 3.)

# 1. novembra 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (11. i 3.)

# 11. decembra 2021. Merkur u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (1. i 3.)

# 20. decembra 2021. Sunce u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (1. i 3.)

# 29. decembra 2021. Jupiter ulazi u Ribe (4.)

Zapamtite, ovo je Jupiter pod uticajem Merkura (3. kuća). Dakle, kada je Merkur retrogradan u svom vladajućem 3. polju, a takođe i tokom retrogradnog hoda u vašem 11. polju u oktobru, možda ćete videti kako Jupiter ponovo isporučuje nešto što ste propustili prvi put. Ili imate još jednu priliku da revidirate ili ponovo pokrenete taj plan, ideju, posao, website ili se ponovo prijavite na taj konkurs za posao.

Ako u Blizancima i vašoj 7. kući imate planete, očekujte dvostruku ili čak trostruku Jupiterovu sreću i dobre vesti, posebno oko partnerstva i vaših ideja.

Jupiter se takođe može pojaviti 2021. godine u obliku velikodušnog prijatelja ili drugog kontakta koji otvara vrata mogućnosti. Inače deluje kao posrednik za pokretanje vas i vaših ideja. Čak i ako u ovom Jupiterovom ciklusu ne napustite svoje neposredno susedstvo ili zemlju – očekujte da će vam svet ideja zakucati na vrata!

JARAC – znak i podznak

Vaš vladar Saturn u vašem 1. polju od kraja 2017. godine možda je učinio da se osećate ako ne starije, onda sigurno mudrije. Takođe vam je možda na putu postavio nekoliko izazova. Prepreke i ograničenja, završeci ili samo onaj osećaj da, koliko god se trudili, jednostavno niste završili sa nagradama ili ishodom kojem ste se nadali. Možda su partnerstva pod pritiskom. Mogli je doći do okončanja veza.

Drugi su, međutim, možda videli kako se vrata za napredak magično otvaraju, što im je poboljšalo status na poslu ili u vezi. Jupiterov dolazak ovde je možda doneo nagrade za dugoročne napore ili ublažio osećaj da se nigde ne ide brzo. Bez obzira na to, nema sumnje u činjenicu da je većina vas proteklih nekoliko godina smatrala da je „teška“ zbog prisustva ne samo Jupitera i Saturna, već i Plutona u vašem znaku.

U četvrtak, 17. decembra, Saturn se pomera iz vašeg znaka i prelazi u vaše drugo polje. Jupiter ga sledi 19. decembra. Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa. Jupiter i Saturn sastaće se ovde 21. decembra – dana kada Sunce stigne u vaš znak i Zimskog solsticija, formirajući ono što je poznato kao Velika konjukcija i pokrećući Novo doba Vodolije.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter će ove godine posetiti ne samo svoju uobičajenu, već dve različite kuće u vašem horoskopu. Vašu drugu, a zatim nakratko, Ribe i vašu treć u kuću. Jupiter je drevna vladajuća planeta Riba. Dakle, OBOŽAVA da bude ovde. Na šta se ovo nadovezuje? Dvostruka doza Jupiterovih mogućnosti za vaš novac, imovinu, vrednosti, kao i za poslovanje, komunikacije, pisanje i internet.

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je bio u Vodoliji ili na izuzetno ranim stepenima Riba – na 0-2 stepena, imaćete, takozvani, Jupiterov povratak. Ovo je period kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Novac, novac, novac

Jupiterov tranzit kroz vašu drugu kuću je poput pesme grupe ABBA – i verovatno će vam pružiti više stvari koje se savijaju (u novčaniku) na raspolaganju. Međutim, pametno je imati plan za ovo kada stigne. Umesto da ga trošite, fokusirajte se na budućnost. Vaša druga kuća se više odnosi na novac koji sami zarađujete. Dakle, ovde se ne radi o šemama ‘brzo se obogati’ ili dobitcima na lutriji.

Jupiter u vašem drugom polju može namamiti i najopreznijeg štedišu da se razbacuje novcem okolo. Obično u vidu velikih ili luksuznih kupovina dok je ovde. Vašim 2. poljem vlada Venera koja jednostavno voli prepuštanje. Jupiter ovde može da vam pruži prave ponude. Ali prvo kupujte i ponavljajte za mnom: Samo zato što je na rasprodaji, ne znači da mi treba.

Ako ste sada u kasnim 20-ima ili stariji, osvrnite se unazad 12 godina na ono što se u to vreme finansijski događalo za vas, jer će vam to natuknuti kakav će efekat Jupiter imati na vaš bankovni račun 2021. godine. Bolje plaćen posao, bonus, isplata, ugovor o zajmu ili novac iz posla sa strane su svi načini na koje možete imati koristi.

Uvećajte te vrednosti

Vaša uverenja o vašoj sopstvenoj vrednosti, prihodu, novcu i materijalnom svetu biće testirana tokom ovog tranzita. Kao i kako se prema vama ophode drugi. Postavljanje pitanja oko toga da li se „prodajete“ ili „prodajete na kratko“, u smislu svog vremena i talenata na radnom mestu, ali i na više ličnom nivou u svojim odnosima, normalan je deo Jupiterove akcije ovde.

Ako se bukvalno osećate iskorišćenim ili ste se ‘nagodili’ za manje nego što vredite, Jupiter će vam pružiti mogućnost i samopouzdanje da tražite više. A takođe i mogućnost da krenete u novom smeru ako se odgovor koji dobijete ne podudara sa vašim vrednostima.

Krajnji Jupiterov cilj za nas je sloboda. A za mnoge se finansijska sloboda sastoji u tome što nemaju dugovanja. Jupiter vam može pružiti sredstva za njihovo čišćenje tokom boravka ovde. Opet, ovde se radi o vrednostima i možda dovoljnom vrednovanju da biste se oslobodili novčanih briga.

Budući da je Jupiter u Vodoliji, znaku kolektiva, neki od vas će možda želeti da se uključe u ciljeve ili organizacije posvećene pravednijoj raspodeli imovine i bogatstva. Naročito ako su oni usklađeni sa vašim unutrašnjim uverenjima.

Živeći u materijalnom svetu

Jupiter će 13. maja uleteti u vaše 3. polje. Provešće ovde samo dva meseca dajući vam kratak pregled onoga što vam za 2022. sprema. U fokusu će biti posao, vaše zanimanje, akademska zajednica, studije, kratka putovanja, kako se snalazite – vaš automobil, putovanje na posao, bicikl, vaše susedstvo, braća i sestre, rođaci, pisanje, govor, objavljivanje, fotografije, agenti i internet. Ako tražite novi posao ili pokrećete preduzeće ili website, ovaj period vam nudi jedno od najboljih u godini.

Jupiter se vraća na vaše 2. polje dana 28. jula da bi ponovo krenuo ovde od 18. oktobra i konačno će izaći iz ove kuće 29. decembra 2021.

Samo budite svesni činjenice da iako Jupiter uvek želi da ‘uveliča’ naše iskustvo – u ovom slučaju vaše iskustvo sa materijalnim svetom, to nije kombinacija Deda Mraza i vaše dobre vile. Uvek moramo da preduzmemo akcije u svoje ime sa Jupiterom. Zatim stupa Jupiter na scenu i pomaže na taj klasični način „Nebo pomaže onima koji sebi pomažu“.

Evo vaših ključnih datuma za 2021. da biste iskoristili Jupiterovu velikodušnost i široke mogućnosti.

# 29. januara 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (2. kuća)

# 11. februara 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (2.)

# 13. maja 2021. Jupiter ulazi u Ribe (3.)

# 3. juna 2021. Venera u Raku trigon Jupiter u Ribama (7. kuća i 3. kuća)

# 23. juna 2021. Sunce u Raku trigon Jupiter u Ribama (7. i 3.)

# 12. jula 2021. Merkur u Raku trigon Jupiter u Ribama (7. i 3.)

# 28. jula 2021. Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Vodoliju (2.)

# 11. avgusta 2021. Merkur u Lavu opozicija Jupiter u Vodoliji (8. i 2.)

# 20. avgusta 2021. Sunce u Lavu opozicija retrogradni Jupiter u Vodoliji (8. i 2.)

# 6. septembra 2021. Venera u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (10. i 2.)

# 15. oktobra 2021. Sunce u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (10. i 2.)

# 18. oktobra 2021. Jupiter direktan u Vodoliji (2.)

# 29. decembra 2021. Jupiter ulazi u Ribe (3.)

Ne zaboravite, vaše 2. polje nije samo novac i vaša sopstvena vrednost. Takođe se radi o vezama koje su za nas vredne, kao vaša „imovina“. Budući da je to kuća kojom vlada Venera, to uključuje ljubavne veze, ali u Vodoliji postoji ljubav i prema prijateljima. Jupiterov tranzit odavde može dovesti tog posebnog nekoga ako je poslednjih nekoliko godina predstavljalo izazove na planu odnosa. Ili u najmanju ruku, sklopite prijateljstva u koja možete da se pouzdate. Najbolji periodi za partnerstva svih vrsta, flertovanja i romanse biće sredinom godine kada Sunce i Venera budu u vašem sedmom polju u trigonu sa Jupiterom u vašem trećem polju.

Iako Jupiter ovde može da donese materijalne koristi, neki od vas će možda otkriti da se vaš fokus tokom tog perioda preusmerava na želju da provedete više vremena na otvorenom, u prirodi. Ako imate dodatni novac, možda ga možete iskoristiti za doživljaj prirode putujući, planinareći ili jednostavno provodeći vreme na otvorenom. Drugi mogu da koriste dodatni prihod ili promene oko posla da bi se preselili u neku drugu zemlju. Ako sledite ove staze, Jupiter će vas možda nagraditi iskustvima koja traju duže od svega što novac može da kupi.

VODOLIJA – znak i podznak

Svi smo rođeni goli, a sve ostalo je prerušavanje – RuPaul.

Jupiter u vašem prvom polju je poput poziva da budete u Drag Race-u (američka rijaliti emisija u kojoj učestvuju transvestiti). A vaša kategorija je: Biti veća, bolja, smelija, sjajnija verzija sebe. SADA.

Jupiter je ono što zaista pokreće Novo doba Vodolije za vas. I stiže u vaš znak 19. decembra 2020. Sastaje se sa Saturnom na Dan solsticija – 21. decembra, u kom trenutku možemo reći da je Vaše Doba zvanično lansirano.

Pa, kakva je vaša Drag Race, drage Vodolije? Jer pre svega, Novo doba traži od vas da budete svoji. Bez izvinjenja. Samo posedovanje i demonstracija istine i lepote onoga što jeste. Vreme je da ispoljite sliku u javnosti koja odražava vaše istinsko biće. A onda da gledate kako svet reaguje na to. Jer da ponovo citiramo RuPaula: Ako ne možete da volite sebe, kako ćete, dođavola, voleti nekog drugog?

Isturite svoje najbolje lice

Kao i kod svih Jupiterovih ciklusa, prošlo je 12 godina od kada je Jupiter poslednji put posetio ovaj sektor vašeg horoskopa. Ako ste dovoljno stari – tj: imali ste 18 ili više godina pre 12 godina, vratite se onome kakvi ste bili. Vaš izgled, brend, stil, poruka, slika, profil, titula, lice, frizura – i takođe kako ste se osećali prema sebi. Da li ste bili verni sebi? Jer to je ono što Jupiter želi da budete.

Godina 2021. treba da nam donese još više Jupiterovih koristi, rešenja i mogućnosti nego obično. Zašto? Jer Jupiter obično provodi čitavih 12 meseci u jednom sektoru naših hooroskopa. Ove godine nije tako. Uključiće se s ultimativnim preobražajem u vašem znaku, a zatim će 13. maja stići u vašu drugu kuću. Provešće ovde nešto više od dva meseca, a zatim se vratiti u vašu prvu kuću.

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je bio u Vodoliji ili na izuzetno ranim stepenima Riba – na 0-2 stepena, imaćete, takozvani, Jupiterov povratak. Ovo je period kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Budite svoji

Niko to ne radi sam. Dakle, deo vašeg postojanja će takođe pronaći svoje ljude tokom ovog ciklusa. I odbacivanje onih sa kojima ne osećate da možete da budete svoji.

Biti ono što / ko jesi je oblik umetnosti koji se neprestano razvija. Kao i sve teme koje smo ranije pomenli, ovo takođe može uključivati radikalnija prilagođavanja u vašoj potrazi za omogućavanjem istinskog „vas“ da se pojavi. Ključ je u tome što se spoljno podudara sa unutrašnjim. Dakle, oni koji pojačavaju svoj brend ili sliku o sebi možda neće biti ograničeni na jednostavnu promenu frizure ili doterivanje svog Instagram profila. Neki mogu ići dalje sa kozmetičkim i stomatološkim procedurama. Jupiter, pre svega, želi da uživate u tome da budete to što jeste. I osećajući se sjajno postavili ste se za velike korake napred.

Kad sebe vidimo u novom svetlu i osećamo se dobro, svet reaguje u skladu s tim. Drugim rečima, privlačimo. I ovde postoji veza sa Jupiterom u vašem drugom polju. Ovo nije samo vaša kuća novca – već i vaša kuća vrednosti. To uključuje i vašu sopstvenu vrednost. Dakle, razmislite o bilo kakvim prilagođavanjima na način na koji naiđete, izgledajte ili se predstavite kao investicija u to. Znajte svoju vrednost i pri tome se pripremite da primite više kada Jupiter ponovo uđe u vaše 2. polje krajem 2021. godine.

Verujte u sebe

Vaša lična uverenja takođe će sada biti značajan faktor. Ne samo vaše verovanje u sebe (sve važno) već i vaša široka uverenja. Život, univerzum i sve što to podrazumeva. Oni se mogu promeniti tako da odražavaju novog sebe koji projektujete. Ili vam neko može doći u susret – Jupiter dolazi u ličnu posetu, i to ne samo kao neko ko utiče na vas samo spolja, već i na vaše unutrašnje biće. Mogu se pojaviti na površini velika pitanja – politička, socijalna, svetska, filozofska. Kao što biste se mogli uključiti u grupe ili upoznati sa ljudima koji su povezani sa njima.

Sa Jupiterom u vašem prvom polju često vas možemo videti kako pakujete kofere i krećete u prekomorsku avanturu. Putovanje u vreme korone sa Jupiterom u prvom polju takođe može da uključuje susret sa ljudima i idejama koje vam otvaraju um za nove horizonte ili čak učenje putem Interneta. Mnogi od vas mogu doživeti svoju zemlju na nov način ako ne mogu da putuju izvan njenih granica.

Sav ovaj fokus na Vašem Čudesnom Svetu šalje poruku. Ako ste slobodni (u emotivnom smislu) i tražite partnera, Jupiter treba da pruži bar jedan odgovor na ono što emitujete. Tokom ovog ciklusa ne bacajte udicu samo na udaljena mesta, već i u dometu u kom lakše možete uhvatiti lovinu. I ne zaboravite, kada Jupiter uđe u Ribe i vašu drugu kuću, ova kuća vlada odnosima koji su i vama dobra (posed, vrednost)!

Evo vaših ključnih datuma za 2021. da biste iskoristili Jupiterovu velikodušnost i široke mogućnosti.

# 11. januara 2021. Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (1. kuća)

# 29. januara 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (7.)

# 11. februara 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (1.)

# 14. februara 2021. Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (1.)

# 17. aprila 2021. Mars u Blizancima trigon Jupiter u Vodoliji (5. kuća i 1. kuća)

# 5. marta 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (1.)

# 13. maja 2021. Jupiter ulazi u Ribe (2.)

# 28. jula 2021. Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Vodoliju (1.)

# 29. jula 2021. Mars u Lavu opozicija retrogradni Jupiter u Vodoliji (7. i 1.)

# 11. avgusta 2021. Merkur u Lavu opozicija Jupiter u Vodoliji (7. i 1.)

# 20. avgusta 2021. Sunce u Lavu opozicija retrogradni Jupiter u Vodoliji (7. i 1.)

# 6. septembra 2021. Venera u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (od 9. i 1.)

# 20. septembra 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (9. i 1.)

# 4. oktobra 2021. Retrogradni Merkur u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (9. i 1.)

# 15. oktobra 2021. Sunce u Vagi trigon retrogradni Jupiter u Vodoliji (9. i 1.)

# 18. oktobar 2021. Jupiter kreće direktno u Vodoliji (1.)

# 19. oktobra 2021. Mars u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (9. i 1.)

# 28. oktobra 2021. Venera u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (11. i 1.)

# 1. novembra 2021. Merkur u Vagi trigon Jupiter u Vodoliji (9. i 1.)

# 11. decembra 2021. Merkur u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (11. i 1.)

# 20. decembra 2021. Sunce u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (11. i 1.)

# 29. decembra 2021. Jupiter ulazi u Ribe (2.)

Trostruko darivanje Jupitera

Primetićete da zbog retrogradnosti Merkura u vašoj prvoj i u vašoj devetoj kući imate ključne Jupiterove periode u kojima možete iskoristiti ne jednu, već tri puta veće mogućnosti.

Ne zaboravite tokom bilo kog Jupiterovog ciklusa – važi izreka „Nebo pomaže onima koji sebi pomažu“. Krenite u akciju, posedujući ono ko ste. I pre svega, pogledajte šta morate da doprinesete i učinite upravo to tako što ćete se pridružiti, umrežiti i povezati. Novo Doba je vezano za ljude koje poznajete i koje ćete sada upoznati. I preko njih će vam Jupiter doneti svoje koristi. Hrabar je novi svet 2021. godine. Traži smelu novu verziju vas. Zato budite spremni da odgovorite na taj poziv, drage Vodolije. Svetu ste potrebni pravi ‘Vi’’.

RIBE – znak i podznak

Pre nego što je Neptun otkriven, vašim znakom je vladao Jupiter. Godine 2021. prvi put posle 12 godina Jupiter se vraća vašem znaku. Međutim, to je samo kratka poseta. Nazovite to pregledom onoga što će vam Jupiter spremiti za ’22.

Oni od vas sa planetama na vrlo ranim stepenima Riba u svojim horoskopima – između 0-2 stepena će posebno imati koristi. Pre nego što se ovo dogodi između maja i jula, Jupiter će zajedno sa Saturnom pokrenuti Novo doba Vodolije i vašu 12. kuću. Saturn ovde ulazi 17. decembra 2020. godine, a Jupiter ga sledi dva dana kasnije. Oboje će se ovde sastati 21. decembra – na dan zimskog solsticija, i formirati ono što je poznato kao Velika konjunkcija.

Kao što verovatno znate, Jupiter obično provodi 12 meseci krećući se kroz jedan određeni znak i kuću u našim natalnim kartama. Ove godine neće biti tako, jer će se kretati kroz vašu 12. kuću bez zaustavljanja, da bi ušao u vašu 1. kuću 13. maja. Tada će se retrogradno vratiti i ponovo doći u vašu 12. kuću 28. jula – gde će ostati do kraja decembra. Ovo znači da ćete dobiti dve vrste pomoći od strane Jupitera. Kako vaše unutrašnje, tako i spoljašnje biće.

Proverite u svom horoskopu gde je bio Jupiter kada ste se rodili. Ako je bio u Vodoliji ili na izuzetno ranim stepenima Riba – na 0-2 stepena, imaćete, takozvani, Jupiterov povratak. Ovo je period kada možete da iskoristite čitav spektar Jupiterovih iskustava i prilika.

Budući da će se Jupiter retrogradno vraća u Ribe, a zatim se spušta nazad u Vodoliju pre nego što krene direktno i nazad u Ribe krajem decembra, vaš natalni Jupiter mogao bi da bude pogođen više puta! Kao i bilo koja planeta koju imate u natalnoj karti u Vodoliji ili ranim stepenima Riba. Zato budite spremni za dvostruku ili čak trostruku oplodnju od strane Jupitera u tom slučaju.

Putovanje u prošlost

Ako imate izražene kreativne ili duhovne talente i veštine, očekujte da će vam biti dodatno napunjeni Jupiterom u vašem 12. polju. Jupiter vlada višim učenjem, tako da bi neki od vas mogli da odluče da se dublje bave psihičkim, okultnim ili bilo kojim domenom koji zahteva razvijanje mašte – razmislite o svemu i svačemu, od učenja astrologije do kvantne fizike.

U vašoj 12. kući osećate se prijatno, jer je vaš znak 12. znak zodijaka. Ovde će vas Jupiter dovesti u kontakt sa širom slikom i smislom života. Ovo je takođe vaša kuća prošlosti. Ljudi i mesta iz vaše prošlosti će se pojaviti sada. Možete da putujete tamo gde ste ranije bili lično (a dozvoljavaju ograničenja) ili ponovo posetite na nekom nivou. To je otprilike bilo jako davno i vrlo daleko. To takođe uključuje vaše prošle živote. Mogao bi se pojaviti neko ko izgleda da sada želi da vam pomogne bez ikakvog dnevnog reda. Ovo nije samo da vas Jupiter lično poseti, ako se to dogodi. Pretpostavite da ste i vi ranije isto to činili za njih – na nekom drugom mestu i u neko drugo vreme, ako se to dogodi.

Međutim, ovo nije materijalni ili romantični Jupiterov ciklus. Ovde se radi o unutrašnjem vašem biću i vašim uverenjima. Vaš put i mesto u „širokom opsegu stvari“. Ako trenutno tražite odgovore oko ovoga, dobićete ih. Gurui, šamani, duhovni učitelji, sveštenici, medijumi, astrolozi, terapeuti, psihoterapeuti, vidovnjaci ili alternativni praktičari mogu delovati kao vodiči ili pomagači vašeg putovanja unutar sebe. Uzmite u obzir da je to vrlo lično i da će se razlikovati za svakog pojedinca. To je duhovna potraga ili putovanje na kojem ste sada.

Ako ste uključeni u rad na psihičkom, isceliteljskom ili kreativnom polju, ovo može da bude izuzetno produktivno vreme za vas. Jupiter ovde nas dovodi u kontakt sa našim višim ‘ja’’. Možda želimo da pomognemo ili inspirišemo druge. Ako na ovaj način upotrebite bilo koji dar koji imate, dodirnućete Jupiterovu najvišu vibraciju. Opet, nagrade možda nisu u potpunosti materijalne, ali će biti trajne.

Potpuno novi Vi

Jupiterov dolazak u vaše 1. polje 13. maja pruža vam preko potreban odmor od vašeg unutrašnjeg rada i priliku da se umesto toga usredsredite na svoju spoljašnost. Da biste dobili na glamuroznosti ako je potrebno. Ovde se radi o vašem izgledu, kosi, licu, slici tela, brendu, profilu, tituli, prisustvu na društvenim mrežama, pojavi i stilu. Jupiter želi da spoljno „ti“ odražava sve promene koje su se dogodile u vama. Reč je o doslednoj poruci.

Zamislite sebe kao svoje veliko umetničko delo. I ne bojte se da eksperimentišete. Kao što smo rekli, Jupiter nije ovde dugo vremena i imaćete više mogućnosti za ponovno doterivanje ili preuređivanje. Jupiter je poput svih Fab Five uvijenih u jedno u našem prvom polju! Dakle, isprobajte stvari, prilagodite se i ne bojte se da pokažete svetu novog ‘sebe’. Za neke od vas ovo bi moglo da bude samo malo prilagođavanje – nova frizura ili isprobavanje različite odeće od onoga što biste obično nosili. Drugi mogu ići još dalje sa kozmetičkim procedurama ili potpunim restilizovanjem svog izgleda.

Posebno dobro vreme za uživanje i isprobavanje je u junu / julu kada imate Sunce i Veneru u svojoj kući zadovoljstva i privlačnosti i oboje će praviti trigone sa Jupiterom u vašem prvom polju. Osetite i pogledajte deo koji želite da odigrate sada. Ljubavne teme su takođe istaknute u tom periodu sa Venerom u njenom vladajućem 7. polju partnerstva u opoziciji sa Jupiterom u vašem 1. polju 22. jula.

Jupiter napušta vaše 1. polje dana 28. jula i ostaće u vašem 12. polju do kraja decembra.

Evo vaših ključnih datuma za 2021. da biste iskoristili Jupiterovu velikodušnost i široke mogućnosti.

# 11. januara 2021. Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (12. kuća)

# 29. januara 2021. Sunce u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (12.)

# 11. februara 2021. Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (12.)

# 14. februara 2021. Retrogradni Merkur u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (12.)

# 5. marta 2021. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom u Vodoliji (12.)

# 13. maja 2021. Jupiter ulazi u Ribe (1.)

# 3. juna 2021. Venera u Raku trigon Jupiter u Ribama (5. kuća i 1. kuća)

# 23. juna 2021. Sunce u Raku trigon Jupiter u Ribama (5. i 1.)

# 12. jula 2021. Merkur u Raku trigon Jupiter u Ribama (5. i 1.)

# 22. jula 2021. Venera u Devici opozicija Jupiter u Ribama (7. i 1.)

# 28. jula 2021. Retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Vodoliju (12.)

# 18. oktobar 2021. Jupiter kreće direktno u Vodoliji (12.)

# 11. decembra 2021. Merkur u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (10. i 12.)

# 20. decembra 2021. Sunce u Strelcu sektil Jupiter u Vodoliji (10. i 12.)

# 29. decembra 2021. Jupiter direktno ponovo ulazi u Ribe (1.)

Jupiter u vašem 12. polju označava kraj jednog životnog ciklusa – na ovaj ili onaj način. Jednostavno, napravili ste krug. Iz njega bi trebalo da izađete sa novom svešću o svojim potrebama, potrebama drugih i svom mestu u velikoj postavci stvari.

Ponovnim dolaskom Jupitera u vaše prvo polje započinje vaš potpuno novi dvanaestogodišnji ciklus. Osvrnite se unazad 12 godina na ono što ste tada započeli. Ovo je novi početak, a takođe i druga šansa ako vam zatreba. Povežite to sa novim razumevanjem sebe i time ko ste vi zapravo – i svime što imate da ponudite.