Imajte na umu da je Jupiter bio u Blizancima od 11. juna 2012. do 25. juna 2013. Sledeći put kada Jupiter prolazi kroz Blizanci je od 26. maja 2024. do 10. juna 2025. godine.

Jupiter ulazi u Blizance 26. maja 2024. i ostaje u ovom promenljivom vazdušnom znaku do 10. juna 2025. Pogledajte kako ovaj tranzit utiče na svaki horoskopski znak i podznak u nastavku.

Jupiterovi efekti su da prošire naša iskustva, naše znanje i naše razumevanje. Jupiter predstavlja optimizam, rast, velikodušnost, radost i obilje.

U Strelcu, Jupiter nas je podsticao da povećamo svoju kulturnu i duhovnu svest, da proširimo svoj viši um, da proširimo svoja iskustva i da imamo veru u univerzum.

U Jarcu, Jupiter nas je podsticao da definišemo ciljeve, tražimo opipljive rezultate, ponašamo se etički i zrelo, i da disciplinovano i korak po korak pristupimo ostvarivanju naših ciljeva.

U Vodoliji, Jupiter nas je podstakao da razmišljamo i delujemo u smislu društvenih reformi i da vrednujemo humanitarne akcije, da razmišljamo progresivno i da cenimo slobodu, individualnost, grupne ciljeve i vizije.

U Ribama, Jupiter nas je podsticao da damo sebe i da prihvatimo saosećanje i maštu.

U Ovnu, Jupiter nas je podsticao da stvorimo sopstvene mogućnosti, da verujemo u sebe i da preuzmemo kontrolu nad svojim životima.

U Biku, Jupiter nas je podsticao da uživamo i cenimo ono što već imamo i da usvojimo strpljiv pristup postizanju naših ciljeva.

Blizanci su vazdušni znak. Sa vazdušnim znakom Jupiter, mi smo mentalno avanturistički raspoloženi, spremni i voljni da učimo, u „proširenju uma“, i manje smo vezani za svoje vrednosti od drugih jer smo generalno prilično nepristrasni i otvoreni. U mogućnosti smo da vidimo mnoge strane u svađi.

Tačnije sa Jupiterom u Blizancima, najviše sreće privlačimo kada koristimo svoju duhovitost i domišljatost, svestrani smo, društveni, radoznali i opuštamo druge ljubaznošću i iskrenom radoznalošću.

Tokom ovog ciklusa Jupitera u Blizancima, stavljamo snažan naglasak i vrednost na intelekt. Vidimo mogućnosti za rast i uspeh kroz intelektualne, verbalne i pisane kanale. Skloniji smo da verujemo da su inteligencija i znanje glavni ključ za rešavanje problema. Komunikacija i kontakt se vrednuju.

Jupiterova revnost ponekad može zameniti umerenost. Može proširiti više negativnih kvaliteta znaka, kao što može proširiti pozitivne osobine. Njegova revnost i entuzijazam su dobronamerni, ali nas može zaslepiti za naše neumereno ponašanje. Kod Blizanaca negativne manifestacije uključuju nedostatak praćenja, previše ideja bez plana koji bi ih pokrenuli, ogovaranje, previše informacija, prevrtljivost i neodlučnost.

Međutim, „viša” vibracija Jupitera traži perspektivu. Jupiterova „perspektiva“ nije odvojen, analitički ili detaljan pogled na bilo koju situaciju, već pregled – pogled na „širu sliku“. Sa Jupiterom, idealno, možemo da se izdignemo iznad sitničavosti, svakodnevnih briga, neprijatnosti i slično.

Tamo gde Jupiter trenutno prolazi u vašoj sopstvenoj natalnoj karti je uglavnom mesto gde ste skloni da pronađete svoju „radost“ u ovoj fazi svog razvoja.

Jupiter provodi nešto više od godinu dana u Blizancima. Poslednji put kada je Jupiter prošao kroz Blizance od juna 2012. do jula 2013. Pre toga, jun 2000/jun 2001.

U opštem smislu, ovako Jupiterov tranzit kroz Blizance utiče na različite Sunčeve znakove (ili, tačnije, na znake Ascendenta / podznaka):

OVAN

Ulazak Jupitera u Blizance postavlja Jupiter u kreativni sekstil prema vašem Suncu i u vašoj solarnoj trećoj kući. Od maja 2024. do juna 2025. otvaraju se prilike za obrazovanje i komunikaciju.

Možda ćete povećati svoje znanje i veštine, i naći mnogo uživanja u tome. Tokom ovog dugoročnog trenda koji traje otprilike godinu dana, komšije ili rođaci mogu biti od posebne pomoći u vašem životu.

Svoje ideje izražavate sa više entuzijazma i pozitivnosti i dobro su primljene. Vi ste u stanju da razumete komplikovanije teme i probleme, i u stanju ste da ih objasnite na takav način da drugi mogu lako da razumeju; prema tome, podučavanje, pisanje ili na drugi način pružanje informacija sada može biti prosperitetno.

Studije višeg nivoa, kursevi i možda neke prilike za putovanja mogu se pojaviti tokom ovog ciklusa, iako može biti tendencija da se češće krećete blizu kuće, a ne da idete daleko. Mnogi od vas će imati koristi od pohađanja kurseva ako to već ne radite, a oni koji su već uključeni u studije će imati više koristi nego obično tokom ovog perioda.

Možda ćete odlučiti da kupite novi automobil ili se ukaže prilika za prevoz, što će vam znatno olakšati put od tačke A do tačke B.

Pokloni, beneficije ili druge prilike mogu doći kroz posete, kratka putovanja, poruke, e-poruke ili mogu doći kroz kontakte sa braćom, sestrama, drugovima iz razreda i komšijama. Neka vrsta pozitivnih vesti ili najava će verovatno biti deo slike.

Ako ste pisac, nastavnik ili se bavite komunikacijom, naći ćete više mogućnosti da unapredite svoju trgovinu dok vaši kreativni sokovi lepo teku. Ako ste učenik, škola je posebno omiljena. Ako ste u poslu, verovatno ćete otkriti da je prodaja posebno jaka.

Uopšteno, mnogo uživate u komunikaciji, učenju i druženju. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

S obzirom na to da se vladar vaše solarne devete kuće sada kreće kroz vašu solarnu treću kuću, možda ćete ove godine provoditi više vremena u vašem kraju i oko njega, a manje ili nimalo vremena putujući ove godine.

Školovanje može uključivati povratak na osnove, ili povratak na prethodno interesovanje ili hobi. Možete aktivno podučavati druge svojoj ličnoj filozofiji ili drugim oblicima znanja.

Možda ćete više voleti da sledite sopstvene interese nego da učestvujete u formalnim studijama. Možete biti posebno plodni kada je u pitanju pisanje. Može postojati velikodušnost prema i od porodice, braće i sestara ili komšija, ili koristi i mogućnosti koje proizilaze iz njih. Možete biti bolji u guranju ili širenju svojih ideja.

Kada je Jupiter izazvan, možda ćete biti malo skloniji nezgodama, možda ćete odlagati ili preterivati. Takođe možete preuzeti toliko toga da ne znate odakle da počnete ili da naučite mnogo o mnogim stvarima, ali nedovoljno o ​​bilo kojoj određenoj temi.

BIK

Jupiter u tranzitu Blizanaca stavlja ovu planetu u vaš sektor novca, vrednosti i imovine. Od maja 2024. do juna 2025. verovatno ćete videti i uživati u prednostima vaše moći zarade i sistema vrednosti.

Jupiter u ovom sektoru vaše natalne karte bi mogao doneti profitabilnu i produktivnu godinu. Verovatno ćete se osećati više samopouzdanja i entuzijazma u pogledu svoje sposobnosti da zarađujete za život, a to vam može pomoći da privučete više prihoda, sve dok ste realni.

Možda ćete odlučiti da razvijete svoje talente tokom ovog Jupiterovog ciklusa, što zauzvrat povećava vašu moć zarade. Vaš prihod bi mogao da se poveća i možda postoji prilika da poboljšate svoju buduću finansijsku situaciju.

Međutim, možda ste i vi isto toliko skloni da se trošite na sebe, odlučivši se da napunite svoje gnezdo ili svoju prodavnicu ličnih stvari kako biste se osećali sigurnije. Problemi s novcem iz prošlosti mogu se izjasniti tokom ovog perioda ako ga koristite na odgovarajući način, razvijajući budžete i pronalazeći načine za bolje upravljanje svojim resursima.

Možda dodajete svoju imovinu, mogli biste biti primalac nekog velikog predmeta ili poklona, ili bi se sada mogla dogoditi velika kupovina ili prodaja. Može doći do značajnog poklona ili bonusa.

Ovo je dobar trenutak za rad sa finansijskim institucijama, odlazak na povišicu ili prijavu za kredit. Možda ćete morati da obuzdate sklonost ka prekomernoj potrošnji – dobar osećaj bi vas mogao odvesti u prodavnice dok privremeno zaboravite na budućnost!

Pozitivne okolnosti koje su ovde navedene neće vam nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Pošto Jupiter vlada vašom osmom kućom, vaš osećaj bogatstva može se povećati zbog druge značajne kuće, bilo da se radi jednostavno o podeli troškova ili udruživanju vaših resursa.

Neki od vas bi mogli da zarade prihod rukovodeći novcem ili talentima/resursima drugih. Neki bi mogli dobiti finansijsku pomoć za obrazovanje. Sada se fokusirajte na ono što čini da se osećate bezbedno, a rast koji vam najviše govori u ovom trenutku je vrsta koja je merljiva, na primer u smislu monetarnih vrednosti ili lične imovine.

Kada je Jupiter izazvan, možda ćete biti u iskušenju da raskošno trošite, možda da biste se pokazali. Izbegavajte preteranu potrošnju sada.

BLIZANCI

Ulazak Jupitera u vaš znak je posebno koristan i značajan za vas, jer je Jupiter sada na vašem Suncu u vašoj solarnoj prvoj kući ili u vašoj prvoj kući ako imate Blizance na Ascendentu.

Od maja 2024. do juna 2025., ovaj tranzit donosi poboljšanja u vašem neposrednom okruženju i samopouzdanju, kao i povećanu velikodušnost vašoj ličnosti. Vaša ličnost je očigledno ekspanzivnija, bujna i entuzijastična.

Ovaj tranzit povećava vaš optimizam i velikodušnost, a ceo ciklus ima potencijal da bude opušteno, srećno i puna nade vreme u vašem životu. Pozdravljate život sa svežim stavom koji možete učiniti. Ono što se dogodilo u prošlosti nije vam mnogo važno sada – to je budućnost koju sada gledate.

Događaju se događaji koji vam pomažu da prevaziđete probleme koji su se ranije činili izazovnim ili čak nepremostivim – sada imate potpuno drugačiji pogled na život i niste skloni da se zamarate malim stvarima. Stvarate jasan prvi utisak na druge, a vaša dopadljivost se povećava.

U toku ovog ciklusa lakše ćete ostvariti svoje lične ambicije i interesovanja. Ponekad se možda osećate kao da je nebo granica!

Međutim, možda ćete morati da se čuvate da ne postanete previše puni sebe ili previše sebični. Takođe postoji rizik od preteranog uživanja i drugih oblika preteranog ponašanja.

Jupiter može doneti završetke u vaš život da biste rasli, iako su to uglavnom laki. Bezbrižan stav je drugačiji od nemarnog, a tanka linija između njih dvoje je svakako nešto što treba uzeti u obzir.

Osećate se znatno slobodnije da budete ono što jeste, a drugi vas lakše prihvataju. Pozitivne okolnosti ovog tranzita neće vam nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom, iako su verovatnije zbog Jupiterovog direktnog uticaja na vaš život. Morate držati oči otvorene za prilike i uvek pazite na nemarnost i preterano ponašanje.

Pošto Jupiter vlada vašom solarnom sedmom kućom, ovaj tranzit može dovesti partnera u vaš život, ili bi sadašnje partnerstvo moglo biti pojačano. Partner bi mogao biti u vašem uglu, da tako kažem.

RAK

Jupiter koji ulazi u Blizanci, znak neposredno ispred vašeg, smešta srećnu planetu u vašu dvanaestu kuću. Od maja 2024. do juna 2025. Jupiter prolazi kroz vašu dvanaestu kuću, od koristi aktivnosti koje se odvijaju „iza kulisa” ili na drugi način privatno, kao i u duši. Ovo je ciklus u kojem postajete saosećajniji, empatičniji i osetljiviji ili ulazite u dublji dodir sa ovim osobinama.

Kaže se da nam Jupiter u dvanaestoj kući nudi duhovnu zaštitu. Ovo je vreme kada se možete osloboditi samodestruktivnih tendencija, duboko ukorenjenih strahova i duboko ukorenjenih tendencija ka osećanju krivice. Vi ste sposobniji da stupite u kontakt sa svojim podsvesnim umom, i zapravo, suočavanje sa svojim strahovima može biti prilično prijatno tokom ovog perioda.

Dobrotvornost, anonimno davanje/doniranje, volontiranje i pomaganje drugima bez očekivanja nagrade biće najispunjeniji tokom ovog ciklusa. Pomaganje drugima zapravo pomaže vama. Posao koji uključuje služenje drugima može početi sada i doneti vam mnogo radosti.

Vaš svet snova može biti posebno bogat, lakši, od pomoći i intuitivniji. Meditacija i povlačenja mogu vam sada biti posebno korisni, jer regenerišu i okrepljuju vaš duh. Mnogo zadovoljstva i rasta može se naći u samoći i kontemplaciji.

Tokom ovog ciklusa možete započeti studije novog doba, duhovnosti, tumačenje snova ili istraživanja. Neki ljudi ulaze u privatnu romansu tokom ovog ciklusa. Možda razvijate veštinu ili stav na način „iza kulisa“ – sa ljudima koji ne znaju vaš pravi identitet ili privatno.

Generalno, čini se da je pomoć tu kada vam je potrebna. Sada obnavljate svoju unutrašnju veru. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

Pošto Jupiter vlada vašim sektorom partnerstva, moglo bi vam biti lakše nego obično da uđete u blisko partnerstvo, možda privatne prirode, ili bi postojeće partnerstvo moglo zahtevati više davanja (žrtvovanja) sebe i svog vremena.

LAV

Jupiter u znaku Blizanaca od maja 2024. do juna 2025. je koristan za vas, jer Jupiter sada formira kreativni sekstil vašeg Sunca i prolazi kroz vašu solarnu jedanaestu kuću.

Od maja 2024. do juna 2025. ovaj tranzit donosi prednosti i svežu energiju aktivnostima umrežavanja, formulisanju širokih, dugoročnih ciljeva, poznanstvima, klubovima i organizacijama u vašem životu.

Možete se osloniti na svoje prijatelje za njihovu pomoć i podršku, a vaš krug prijatelja bi se sigurno mogao povećati tokom ovog plodnog tranzita. Vaši dugoročni ciljevi i želje imaju tendenciju da budu široki i možda neobični ili su sada ispred vremena.

Možda ćete posebno uživati u sanjarenju ideja za budućnost. Postizanje vaših ciljeva obično dolazi lakše. Drugi posebno cene vaš savet i često vam se obraćaju za pomoć.

Mogli biste postati aktivniji sa prijateljima ili u svojoj zajednici. Možda ćete imati prilike da se pridružite ili vodite klubove ili grupe. Grupne aktivnosti i udruženja mogu biti putevi za ispunjavanje sopstvenih ciljeva.

Možda ćete imati posebnu radost kada delite zajedničku stvar ili ideale sa drugima. Posebno se nadate i skloniji ste da verujete da će biti, ako to želite! Prihodi od vašeg poslovanja ili karijere će se verovatno povećati. U najmanju ruku, verovatno ćete biti ispunjeni novim idejama.

Možda ćete biti tolerantniji prema drugima uopšte i prema razlikama u vrednostima. Posezanje izvan vašeg ličnog kruga sigurno vam može otvoriti vrata i donijeti radost u vaš život tokom ovog ciklusa. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

Takođe, Jupiter ponekad može doneti previše dobrih stvari i možda ćete otkriti da je vaš društveni program pretrpan ili da ste preuzeli više prijatelja ili ciljeva nego što možete razumno da podnesete.

Tokom ovog ciklusa, romansa i prijateljstva ili grupna udruženja mogu se povezati. Neki od vas mogu pronaći romantičnije prilike preko prijatelja, grupa i saradnika. Neki bi mogli da donesu kreativnu energiju ili veštine u grupno okruženje.

DEVICA

Jupiter sada prolazi kroz vašu solarnu desetu kuću. Od maja 2024. do juna 2025., ovaj tranzit dovodi Jupiter na vrh vaše solarne ili natalne karte. Veća javna prepoznatljivost i profesionalni uspeh sada su vrlo mogući.

Ovo može biti vreme dostignuća, napredovanja u karijeri i uspeha u poslu. Tokom ovog ciklusa moguća su poslovna putovanja ili dopiranje do šire publike.

Vaš svetski ili javni status može se promeniti na bolje. Može doći do unapređenja, novih mogućnosti za posao, diplome, važne nagrade ili braka. Možda ćete doći u centar pažnje.

Vlasti ili drugi uticajni ljudi imaju tendenciju da gledaju na vas blagonaklono, vide više potencijala u vama i spremno vam pomažu, pa radite na tome! Nešto bi se sada moglo dogoditi, ili su okolnosti takve, da se vaša karijera (ili profesionalni interesi uopšte) proširuju, a vi ćete naći više radosti i zadovoljstva u svom poslu.

Mogli biste da uživate u više slobode, ili možda čak i odgovornosti, u svojoj karijeri – bez obzira na to kako se vaša karijera promeni, verovatno ćete se osećati entuzijastično. Integritet, direktnost i iskrenost će vas sada svuda dovesti.

Što ste spremniji da se stavite u centar pažnje, to su nagrade pozitivnije – nije vreme da budete ljubičica koja se smanjuje! Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

Pošto Jupiter vlada vašom solarnom četvrtom kućom, dom i karijera ili reputacija mogu biti povezani ove godine. Na primer, možete raditi od kuće ili sa nekretninama ili u drugim oblastima vezanim za domaćinstvo; ili porodična pitanja mogu na neki način postati javna.

VAGA

Ulazak Jupitera u Blizance je posebno koristan za vas, jer je Jupiter sada u trigonu sa vašim Suncem i u vašoj solarnoj devetoj kući.

Od maja 2024. do juna 2025. možda ćete imati prilike da putujete, studirate, odlazite u inostranstvo, proširite svoje vidike i upoznate ljude različitog porekla. Možda ćete sada postati intelektualno radoznaliji, a akademske aktivnosti će vam verovatno koristiti i teći glatko tokom ovog ciklusa.

Poslovni poslovi, posebno oni na daljinu i oni koji uključuju publicitet i promociju, verovatno će sada biti profitabilni. Pravna pitanja bi takođe mogla ići u vašu korist ili bi se dugotrajni pravni problemi sada mogli izgladiti. Neki od vas će tražiti pravni savet i smatraće da će on sada biti posebno koristan.

Sada je verovatno verniji stav prema životu uopšte – skloni ste da osećate da će na kraju sve ispasti. Autori mogu biti objavljeni, dobiti dobre kritike ili bi mogli značajno da prošire svoju publiku.

Putovanje je sada sasvim moguće, bilo poslovno ili privatno. Mogućnosti za obrazovanje i putovanja proširuju vaše vidike. Poučavanje i učenje su favorizovani tokom ovog ciklusa Jupiter u Blizancima. Pisanje i učenje teku prirodnije.

Ovo je takođe odličan period za pozitivne odnose sa porodicom! Vaš um je ekspanzivniji i tolerantniji, a vi ste pod manje stresa nego inače. Manje ste skloni da se znojite u malim stvarima.

Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Pazi na sklonost ka stavu „svetiji od tebe“.

ŠKORPIJA

Jupiter koji ulazi u Blizance postavlja ovog velikog benefika u vaš sektor intimnosti. Od maja 2024. do juna 2025. možete videti prednosti u bilo kojoj oblasti kojom vlada osmo polje – zajedničke finansije, zajednički resursi, zajmovi, porezi, seksualnost, intimnost, lečenje, lična transformacija, istraživanje, istraga i psihološka pitanja.

Ovo je vreme povećanog psihološkog razumevanja, intimnosti i možda gomilanja bogatstva ako dobro upravljate svojim resursima. Ovo je odlično vreme za rad na finansijskom planiranju i strategiji.

Vi ste sposobniji da pomognete prijateljima i voljenim osobama koje se nose sa krizom – na vas se možete osloniti. Vaša sposobnost da razumete i prihvatite bilo šta što ima duboko značenje ili značajno je sada poboljšana, a vi instinktivno shvatate da je put do izlečenja suočavanje sa svojim strahovima.

Bilo koja vrsta dubinske studije ili istraživanja će verovatno proći dobro. U nekim slučajevima, tokom ovog tranzita može doći do značajnog povraćaja poreza, nasleđa, nasledstva ili druge slične pogodnosti.

Finansijska dobit može doći kroz partnerstvo ili može doći do povećanja prihoda supružnika. Seksualne mogućnosti će verovatno biti u izobilju ili će vaš fokus na jednog partnera postati ekspanzivniji, topliji i intimniji.

Ovo bi moglo biti vreme da se očistite od bukvalnog ili psihičkog „smeća“, jer postoji osećaj da će uklanjanje nereda u životu biti od koristi za vaše emocionalno blagostanje. Korist može doći kroz zajedničke resurse, zajmove ili poreze. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

Pošto Jupiter vlada vašom solarnom drugom kućom, vaš osećaj sigurnosti i/ili bogatstva može se povećati kroz odnos sa nekim posebnim ili preko partnera tokom ovog Jupiterovog tranzita. Izvori prihoda mogu takođe doći kroz savetodavni rad ili rukovanje finansijama ili resursima drugih.

STRELAC

Ulazak Jupitera u Blizance snažno utiče na vas, jer je Jupiter (vaš vladar) sada u opoziciji sa vašim Suncem i zauzima vašu solarnu sedmu kuću, vaš partnerski sektor.

Od maja 2024. do juna 2025. možete da uživate beneficije kroz brak, ozbiljna partnerstva, vanbračna partnerstva, poslovna partnerstva, pregovore i/ili ugovorne sporazume.

Ovo je godina u kojoj je veća verovatnoća da ćete uspostaviti ili učvrstiti značajno partnerstvo; ili biste mogli da poboljšate postojeći odnos.

Možete pregovarati uspešnije nego inače, i, ako je primenljivo, veća je verovatnoća da ćete pobediti u pravnim stvarima ili drugim oblicima zvaničnih pregovora. Finansijske koristi bi mogle doći kroz partnerstvo.

Za većinu vas koji ste već u partnerstvu, verovatno ćete naći više radosti u bliskim odnosima zbog ležernijeg i tolerantnijeg stava prema drugima i partnerstvu uopšte. Pravna pitanja ili izazovni problemi u odnosima iz prošlosti mogli bi se lakše rešiti sada, a verovatno će se tokom ovog ciklusa rešiti još slučajniji sporovi.

Međutim, potreba za slobodom u vašim društvenim odnosima je jaka, a ako je nema, mogli biste se osećati zatvoreno i nemirno. Možda ćete preuzeti ulogu konsultanta ili savetnika, ili biste mogli imati koristi od pomoći istih. Dobar publicitet može doći do vas.

Ako vaš rad uključuje javnost, možete sa sigurnošću očekivati veću popularnost sada, ili ćete možda dobiti dobre kritike, povratne informacije ili prilike za prenošenje od usta do usta.

Veze i partnerstva imaju koristi od ekspanzivne, tople energije ili se ove godine sklapaju uspešne nove. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

Takođe, iako se Jupiter generalno smatra pozitivnom i srećnom energijom, bliske veze bi mogle da se okončaju tokom ovog ciklusa, ali ako to urade, to je uglavnom da bi se prešlo na srećniji, zdraviji, tolerantniji odnos.

Za partnerske Strelce, međutim, budite posebno svjesni da trava može izgledati zelenije na nekom drugom mjestu samo za sada, i da napuštanje jedne veze koja može naići na probleme za drugu koja izgleda ružičastije možda neće biti stvarno poboljšanje.

Drugim rečima, uzmite u obzir da stvari mogu izgledati svetlije nego što zaista jesu ili će biti. Topao, otvoren i iskren pristup drugima donosi pozitivne nove veze ili poboljšava postojeće.

Pošto Jupiter vlada vašim znakom, odnosi će ove godine biti veliki fokus. Često stavljate druge ispred sebe i možete se snažno poistovetiti sa značajnim drugim.

JARAC

Ulazak Jupitera u Blizance postavlja Jupiter u vaš radni i zdravstveni sektor. Od maja 2024. do juna 2025. verovatno ćete videti beneficije u oblastima posla i zdravlja, kao i svakodnevnim rutinama.

Ovaj tranzit poboljšava vašu sposobnost da se nosite sa detaljima potrebnim za dobar posao, a drugi postaju svesniji vaših veština. Prednosti mogu doći kroz sam rad, saradnike ili zaposlene tokom ovog ciklusa. Bilo koja vrsta usluge koju možete da pružite verovatno će sada dobro proći, uglavnom zato što nalazite više radosti u pružanju usluge.

Uspešniji ste u zapošljavanju dobrih radnika, ako je primenljivo, a verovatno su poboljšanja u vašem radnom okruženju. Više uživate u poslu koji radite, a sada je lakše nego inače pronaći posao. Tokom ovog ciklusa možete dobiti novi posao. Posao vam je obično veoma dostupan – možda čak i previše dostupan jer ne znate koji da odaberete.

Najbolji način da se nosite sa ovim tranzitom je da se ponosite i prepoznate svoju korisnost – ovo će vam sigurno pružiti veliku radost i verovatno ćete biti nagrađeni kao rezultat.

Takođe, što više integriteta, direktnosti i poštenja unesete u svoje usluge i rad, to ćete dobiti više „naplate“. Zdravlje će verovatno napredovati ove godine, a medicinske procedure ili programi, ako je potrebno, će biti uspešniji.

Međutim, možda postoji sklonost da se ugojite ako ne pazite na apetit i/ili izbor hrane. Neki ljudi dobiju novog ljubimca tokom ovog ciklusa i to im donosi mnogo radosti. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

Ponekad Jupiter donosi previše nečega, a to bi moglo značiti da preuzmete više posla nego što možete da podnesete, da se izgubite u detaljima i organizaciji neophodnim za nesmetano odvijanje vašeg svakodnevnog života i tako dalje.

Možda ćete raditi dodatno naporno tokom ovog ciklusa, možda preuzimajući više od jednog posla. Možda ćete biti posebno zainteresovani za veštine isceljenja tokom ovog ciklusa, posebno one koje se vrte oko slike o sebi.

Sa vladarom vaše dvanaeste kuće u vašoj šestoj kući tokom ovog tranzita, neki od vas bi mogli da unesu određeni nivo žrtvovanja, anonimnosti ili volontiranja u svoj posao, ili biste mogli da se bavite veštinama isceljenja.

VODOLIJA

Ulazak Jupitera u Blizance je posebno koristan za vas, jer je Jupiter sada u trigonskom aspektu sa vašim Suncem i u vašoj kreativnoj petoj kući.

Od maja 2024. do juna 2025. očekuje vas dobar deo zabave, romantike i dobrih provoda. Vaša spremnost da uživate i istražujete svoju kreativnost sada donosi nove mogućnosti, ili ćete možda otkriti da vam se otvaraju novi putevi za istraživanje novih načina zabave.

Na primer, mogli biste da upoznate novog prijatelja koji vas podstakne da više izlazite, ili biste mogli da budete inspirisani nečijim kreativnim projektima i započnete novi hobi koji vredi. Kreativni projekti će verovatno dobro proći tokom ovog ciklusa, a možda bi čak mogli doneti i neku vrstu priznanja ili nagrade.

Ljubav i romansa mogu doći u vaš život ili se postojeća romansa pojačava dobrim humorom i toplinom. Možda ćete otkriti da vam se sada otvaraju mogućnosti za neobavezne ljubavne veze, a neki od vas bi mogli biti preplavljeni izborom!

Društveni angažmani obiluju. Za samce je vrlo verovatan susret sa posebnom osobom, iako je veća verovatnoća da će to biti slučajna veza. Ulaganja u akcije i druga špekulativna pitanja mogla bi da donesu profit.

Zdravi, mudri rizici će se verovatno isplatiti, ali budite oprezni sa prevelikim poverenjem u špekulativne investicije. Odnosi sa vašom decom sada mogu biti posebno ispunjeni. Tokom ovog perioda može doći do trudnoće ili porođaja, ako je primenljivo.

Ovo je fantastičan period u kojem možete uzeti odmor koji ste oduvek želeli, isprobati novi hobi ili kreativni projekat/pristup, istražiti nove načine zabave, uživati u samačkom životu i tako dalje. Oni sa umetničkim ili atletskim talentom mogu biti posebno uspešni i prosperitetni u ovom trenutku.

Vaša kreativnost i društveni život su podstaknuti ove godine, a pružiće vam se obilje prilika da se izrazite na jedinstven i kreativan način. Možda ćete naći veliku radost i nagradu u svojim kreativnim projektima i hobijima.

Povećane su aktivnosti koje traže zadovoljstvo, rekreacija i zabava. Daleko ste manje sputani kada je u pitanju kreativno izražavanje i mnogo je zabavnije biti u blizini!

Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Ponekad Jupiter donosi previše dobrih stvari i uvek je mudro usvojiti bezbrižan (ne nemaran) stav. Učite da se izrazite razigrano i kreativno bez izvinjenja, i spremniji ste da preuzmete neke lične rizike da biste to uradili.

Potencijalni negativ ovog tranzita je preterano naglašavanje ili pažnja na zabavu na štetu drugih životnih odeljenja.

Sa vladarom vašeg jedanaestog sektora koji je sada u petoj kući, prijateljstvo bi moglo da postane romantično ili bi prijatelj/grupa mogao biti sastavni deo u izlaganju vas novim putevima kreativnosti, rekreacije ili romantike.

RIBE

Ulazak Jupitera u Blizance postavlja Jupiter u vaš dom i porodični sektor. Od maja 2024. do juna 2025. verovatno ćete iskusiti prednosti u vezi sa domom, porodicom, imovinom i kućnim komforom. Mnogo radosti i zadovoljstva može se naći u vašim porodičnim vezama i iskustvima i/ili vašem kućnom životu tokom ovog ciklusa.

Povećani osećaj sigurnosti i sigurnosti može proizaći iz vašeg kućnog života. U fokusu su poboljšanja vašeg kućnog života, porodice i osnovne psihološke osnove. Možda ćete otkriti da su vam unutrašnja i lična iskustva važnija tokom ovog ciklusa od onih svetskih.

Mogu se pojaviti prilike za kupovinu ili prodaju nekretnina radi finansijske dobiti. Prednosti su poboljšanja i renoviranja doma, kao i preseljenje u novi stan (sada su verovatno prostraniji ili veći domovi).

Neki od vas mogu kupiti ili prodati kuću, a drugi bi mogli dočekati novi dodatak u porodici. Možete se preseliti u veći ili udobniji dom; ili biste mogli da poboljšate svoj postojeći dom na način da se osećate srećnije, možda tako što ćete osloboditi svoj prostor.

Dugogodišnji porodični problemi mogu se izgladiti. Odnosi sa roditeljima i ostalim članovima porodice idu dobro. Možda ćete uživati u kontaktu sa svojim korenima ili porodičnim tradicijama.

Može doći do okupljanja porodice, odmora ili drugih srećnih događaja koji vas ponovo povezuju sa vašim korenima. Roditelji mogu da vam pomognu finansijski ili je nekome od vas moguće nasledstvo.

Više uživate u negovanju drugih. Sada može doći do snažnijeg psihološkog blagostanja, jer se manje zanimate za više svetske ambicije i aktivnosti.

Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Ovo može biti dobar trenutak za otklanjanje krivice i ogorčenosti koje možda nosite iz uslovljavanja iz detinjstva.

Pošto se vladar vaše solarne desete kuće sada kreće kroz vaše solarno četvrto polje, neki od vas bi mogli da otkriju da su dom, porodica ili imovina elementi koji doprinose vašem profesionalnom uspehu od maja 2024. do juna 2025. Rad od kuće, sa porodicom, ili u oblasti nekretnina ili domaćeg sektora mogu se pojaviti tokom ovog ciklusa.