Najveći benefik zodijaka, planeta Jupiter, dolazi u Bika na velika vrata.

Šta to znači za finansije i tokove novca (Bik vlada novcem), kao i kolektivnu budućnost kada planeta ekspanzije bude krstarila znakom raskoši? I kako će se Jupiterov prolazajk kroz Bika odraziti na vaš horoskopski znak i podznak?

Jupiterovi efekti su da prošire naša iskustva, naše znanje i naše razumevanje. Jupiter predstavlja optimizam, rast, velikodušnost, radost i obilje. U Strelcu, Jupiter nas je podsticao da povećamo svoju kulturnu i duhovnu svest, da proširimo svoj viši um, da proširimo svoja iskustva i da imamo veru u univerzum.

U Jarcu, Jupiter nas je podsticao da definišemo ciljeve, tražimo opipljive rezultate, da se ponašamo etički i zrelo, i da disciplinovano i korak po korak pristupimo ostvarivanju naših ciljeva.

U Vodoliji, Jupiter nas je podstakao da razmišljamo i delujemo u smislu društvenih reformi i da vrednujemo humanitarne akcije, da razmišljamo progresivno i da cenimo slobodu, individualnost, grupne ciljeve i vizije.

U Ribama, Jupiter nas je podsticao da damo sebe i da prihvatimo saosećanje i maštu. U Ovnu, Jupiter nas je podsticao da stvorimo sopstvene mogućnosti, da verujemo u sebe i da preuzmemo kontrolu nad svojim životima.

Bik je znak Zemlje. Sa zemaljskim znakom, mi smo praktični realisti koji treba da vizualizuju rezultate kako bi se osećali motivisanim da ih postignu. Mi smo „činioci“ koje nije lako namamiti šemama za brzo bogaćenje!

Tokom ovog ciklusa, mi ne preuzimamo rizik – potrebni su nam pravac, jasni ciljevi i jaki planovi i cenimo opipljive rezultate. Tačnije sa Jupiterom u Biku, najviše sreće privlačimo kada smo dobrotvorni, velikodušni, ali diskriminirajući i strpljivi. Prosperitetne oblasti su one koje nam omogućavaju da razlikujemo i odredimo vrednost proizvoda i da koristimo našu snalažljivost, kao i finansije i investicije. Jaka slika o sebi ili osećanje sopstvene vrednosti doprinose uspehu.

Sa Jupiterom u Biku može postojati užitak za senzualna zadovoljstva i želja za „jednostavnim dobrim životom“. Za razliku od hitnosti Jupitera u Ovnu, sada možemo uživati u ostvarivanju svojih ciljeva na razvučeniji i ležerniji način, posmatrajući kako se naš profit ili imetak polako ali sigurno gomilaju. Osnovne potrebe moraju biti zadovoljavajuće ispunjene pre nego što se slede drugi ciljevi.

Jupiterova revnost ponekad može zameniti umerenost. Može proširiti više negativnih kvaliteta znaka, kao što može proširiti pozitivne osobine. Njegova revnost i entuzijazam su dobronamerni, ali nas može zaslepiti za naše neumereno ponašanje. Kod Bika, negativne manifestacije uključuju preterano prepuštanje zadovoljstvima i udobnosti, suviše uski fokus, nepažnju na više duhovnih ciljeva, stav „sačekajte i vidite“ koji ako odu predaleko mogu dovesti do inercije i nedostatka objektivnosti.

Međutim, „viša” vibracija Jupitera traži perspektivu. Jupiterova „perspektiva“ nije odvojen, analitički ili detaljan pogled na bilo koju situaciju, već pregled – pogled na „širu sliku“. Sa Jupiterom, idealno, možemo da se izdignemo iznad sitničavosti, svakodnevnih briga, neprijatnosti i slično. Tamo gde Jupiter trenutno prolazi u vašoj sopstvenoj karti je uglavnom mesto gde ste skloni da pronađete svoju „radost“ u ovoj fazi svog razvoja.

Jupiter provodi nešto više od jedne ležerne godine u Biku.

U opštem smislu, ovako Jupiterov tranzit kroz Bika utiče na različite Sunčeve znakove (ili, još prikladnije, na znake Ascendenta):

OVAN

Ulazak Jupitera u Bika postavlja Jupitera u vaš sektor novca, vrednosti i imovine. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka verovatno ćete videti i uživati u prednostima vaše moći zarade i sistema vrednosti. Jupiter u ovom sektoru vašeg grafikona bi mogao doneti profitabilnu i produktivnu godinu.

Verovatno ćete osećati da imate više samopouzdanja i entuzijazma u pogledu svoje sposobnosti da zarađujete za život, a to vam može pomoći da privučete više prihoda, sve dok ste realni. Možda ćete odlučiti da razvijete svoje talente tokom ovog Jupiterovog ciklusa, što zauzvrat povećava vašu moć zarade. Vaš prihod bi mogao da se poveća i možda postoji prilika da poboljšate svoju buduću finansijsku situaciju.

Međutim, možda ste i vi isto toliko skloni da se trošite na sebe, odlučivši se da napunite svoje gnezdo ili svoju prodavnicu ličnih stvari kako biste se osećali sigurnije. Problemi s novcem iz prošlosti mogu se izjasniti tokom ovog perioda ako ga koristite na odgovarajući način, razvijajući budžete i pronalazeći načine za bolje upravljanje svojim resursima.

Možda proširujete svoju imovinu, budete primalac nekog velikog prihoda ili poklona, ili bi se sada mogla dogoditi velika kupovina ili prodaja. Može doći do značajnog poklona ili bonusa. Ovo je dobar trenutak za rad sa finansijskim institucijama, traženje povišice ili prijavu za kredit.

Možda ćete morati da obuzdate sklonost ka prekomernoj potrošnji – dobar osećaj bi vas mogao odvesti u prodavnice dok privremeno zaboravite na budućnost! Pozitivne okolnosti koje su ovde navedene neće vam nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Pošto Jupiter vlada vašom devetom kućom, možda ćete imati prilike da povećate svoj prihod kroz obrazovanje, putovanja ili širenjem dometa/publike u poslu tokom ovog perioda.

BIK

Ulazak Jupitera u Bika je posebno koristan i značajan za vas, jer je Jupiter sada na vašem Suncu u vašoj solarnoj prvoj kući ili u vašoj prvoj kući ako imate ascendent u znaku Bika. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka, ovaj tranzit donosi poboljšanja u vašem neposrednom okruženju i samopouzdanju, kao i povećanu velikodušnost vašoj ličnosti.

Vaša ličnost je očigledno ekspanzivnija, bujna i entuzijastična. Ovaj tranzit povećava vaš optimizam i velikodušnost, a ceo ciklus ima potencijal da bude opušteno, srećno i pun nade u vašem životu. Pozdravljate život sa svežim stavom koji možete imati. Ono što se dogodilo u prošlosti nije vam mnogo važno sada – to je budućnost koju sada gledate.

Događaju se događaji koji vam pomažu da prevaziđete probleme koji su se ranije činili izazovnim ili čak nepremostivim – sada imate potpuno drugačiji pogled na život i niste skloni da se zamarate malim stvarima. Stvarate jasan prvi utisak na druge, a vaša dopadljivost se povećava. U toku ovog ciklusa lakše ćete ostvariti svoje lične ambicije i interesovanja.

Ponekad se možda osećate kao da je nebo granica! Međutim, možda ćete morati da se čuvate da ne postanete previše puni sebe ili previše sebični. Takođe postoji rizik od preteranog uživanja i drugih oblika preteranog ponašanja. Jupiter može doneti završetke u vaš život da biste rasli, iako su to uglavnom laki.

Bezbrižan stav je drugačiji od nemarnog, a tanka linija između njih dvoje je svakako nešto što treba uzeti u obzir. Osećate se znatno slobodnije da budete ono što jeste, a drugi vas lakše prihvataju.

Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom, iako su verovatnije zbog Jupiterovog direktnog uticaja na vaš život. Morate imati otvorene oči za prilike u ovim oblastima života i uvek pazite na nemarnost i preterano ponašanje.

Pošto Jupiter vlada vašom solarnom osmom kućom, promena životnog stila koja uključuje izbacivanje loše navike sada bi mogla biti deo slike. Možda ćete naći više mogućnosti za intimno izražavanje. Mogli biste dobiti solidnu podršku od drugih koja vam nudi slobodu da istražite svoje unutrašnje talente.

Međutim, pošto su vam finansijska i emocionalna podrška obično lako dostupne tokom ovog perioda, morate da budete oprezni da se ne opterećujete dugom ili drugim negativnim posledicama previše oslanjanja na druge za podršku.

BLIZANCI

Jupiter koji ulazi u Bika, znak neposredno ispred vašeg, smešta srećnu planetu u vašu dvanaestu kuću. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka, planeta srećnih okolnosti prolazi kroz vašu dvanaestu kuću, od koristi aktivnosti koje se odvijaju „iza kulisa” ili na drugi način privatno, kao i u duši.

Ovo je ciklus u kojem postajete saosećajniji, empatičniji i osetljiviji ili ulazite u dublji dodir sa ovim osobinama. Kaže se da nam Jupiter u dvanaestoj kući nudi duhovnu zaštitu. Ovo je vreme kada se možete osloboditi samodestruktivnih tendencija, duboko ukorenjenih strahova i duboko ukorenjenih tendencija ka osećanju krivice.

Vi ste sposobniji da stupite u kontakt sa svojim podsvesnim umom, i zapravo, suočavanje sa svojim strahovima može biti prilično prijatno tokom ovog perioda.

Dobrotvornost, anonimno davanje/doniranje, volontiranje i pomaganje drugima bez očekivanja nagrade biće najispunjeniji tokom ovog ciklusa. Pomaganje drugima zapravo pomaže vama. Posao koji uključuje služenje drugima može početi sada i doneti vam mnogo radosti.

Vaš svet snova može biti posebno bogat, lakši, od pomoći i intuitivniji. Meditacija i povlačenja mogu vam sada biti posebno korisni, jer regenerišu i okrepljuju vaš duh. Mnogo zadovoljstva i rasta može se naći u samoći i kontemplaciji. Tokom ovog ciklusa možete započeti studije novog doba, duhovnosti, tumačenje snova ili istraživanja. Neki ljudi ulaze u tajnu romansu tokom ovog ciklusa.

Možda razvijate veštinu ili stav na način „iza kulisa“ – sa ljudima koji ne znaju vaš pravi identitet ili privatno. Generalno, čini se da je pomoć tu kada vam je potrebna. Sada obnavljate svoju unutrašnju veru. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

Pošto Jupiter vlada vašim sektorom partnerstva, moglo bi vam biti lakše nego obično da uđete u blisko partnerstvo, možda tajne prirode, ili bi postojeće partnerstvo moglo zahtevati više davanja (žrtvovanja) sebe i svog vremena.

RAK

Ulazak Jupitera u Bika je koristan za vas, jer Jupiter sada formira kreativni sekstil vašeg Sunca i ulazi u vašu solarnu jedanaestu kuću. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka, ovaj tranzit donosi prednosti i svežu energiju aktivnostima umrežavanja, formulisanju širokih, dugoročnih ciljeva, poznanstvima, klubovima i organizacijama u vašem životu.

Možete se osloniti na svoje prijatelje za njihovu pomoć i podršku, a vaš krug prijatelja bi se sigurno mogao povećati tokom ovog plodnog tranzita. Vaši dugoročni ciljevi i želje imaju tendenciju da budu široki i možda neobični ili su sada ispred vremena. Možda ćete posebno uživati u sanjarenju ideja za budućnost.

Postizanje vaših ciljeva obično dolazi lakše. Drugi posebno cene vaš savet i često vam se obraćaju za pomoć. Mogli biste postati aktivniji sa prijateljima ili u svojoj zajednici. Možda ćete imati prilike da se pridružite ili vodite klubove ili grupe. Grupne aktivnosti i udruženja mogu biti putevi za ispunjavanje sopstvenih ciljeva. Možda ćete imati posebnu radost kada delite zajedničku stvar ili ideale sa drugima.

Posebno se nadate i skloniji ste da verujete da će biti, ako to želite! Prihod od vašeg poslovanja ili karijere će se verovatno povećati. U najmanju ruku, verovatno ćete biti ispunjeni novim idejama.

Možda ćete biti tolerantniji prema drugima uopšte i prema razlikama u vrednostima. Posezanje izvan vašeg ličnog kruga sigurno vam može otvoriti vrata i doneti radost u vaš život tokom ovog ciklusa. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

Takođe, Jupiter ponekad može doneti previše dobrih stvari i možda ćete otkriti da je vaš društveni program pretrpan ili da ste preuzeli više prijatelja ili ciljeva nego što možete razumno da podnesete. Jupiter vlada vašim poslom i zdravstvenim sektorom, a to može ukazivati na rad sa ili preko prijatelja.

LAV

Jupiter koji ulazi u Bika stavlja Jupiter u vašu desetu solarnu kuću. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka, ovaj tranzit dovodi Jupiter na vrh vaše solarne ili natalne karte.

Veća javna prepoznatljivost i profesionalni uspeh sada su vrlo mogući. Ovo može biti vreme dostignuća, napredovanja u karijeri i uspeha u poslu. Tokom ovog ciklusa moguća su poslovna putovanja ili dopiranje do šire publike. Vaš svetski ili javni status može se promeniti na bolje. Može doći do unapređenja, novih mogućnosti za posao, diplome, važne nagrade ili braka. Možda ćete doći u centar pažnje.

Vlasti ili drugi uticajni ljudi imaju tendenciju da gledaju na vas blagonaklono, vide više potencijala u vama i spremno vam pomažu, pa radite na tome! Nešto bi se sada moglo dogoditi, ili su okolnosti takve, da se vaša karijera (ili profesionalni interesi uopšte) proširuju, a vi ćete naći više radosti i zadovoljstva u svom poslu.

Mogli biste da uživate u više slobode, ili možda čak i odgovornosti, u svojoj karijeri – bez obzira na to da se vaša karijera promeni, verovatno ćete se osećati entuzijastično. Integritet, direktnost i iskrenost će vas sada svuda dovesti. Što ste spremniji da se stavite u centar pažnje, to su nagrade pozitivnije – nije vreme da budete ljubičica koja se smanjuje!

Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Pošto Jupiter vlada vašom kreativnom petom kućom, možda ćete imati prilike da iznesete kreativni rad u oči javnosti ili na svoj posao. Sport, umetnička zanimanja ili deca, kojima vlada peta kuća, mogli bi da imaju veliku ulogu u vašoj karijeri. Kreativni radovi mogu biti objavljeni ili uspešno promovisani.

DEVICA

Ulazak Jupitera u Bika je posebno koristan za vas, jer je Jupiter sada u trigonu sa vašim Suncem i u vašoj solarnoj devetoj kući. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka možda ćete imati prilike da putujete, studirate, odete u inostranstvo, proširite svoje vidike i upoznate ljude različitog porekla.

Možda ćete sada postati intelektualno radoznaliji, a akademske aktivnosti će vam verovatno koristiti i teći glatko tokom ovog ciklusa. Poslovi, posebno oni na daljinu i oni koji uključuju publicitet i promociju, verovatno će sada biti profitabilni.

Pravna pitanja bi takođe mogla ići u vašu korist ili bi se dugotrajni pravni problemi sada mogli izgladiti. Neki od vas će tražiti pravni savet i smatraće da će on sada biti posebno koristan. Sada je verovatno verniji stav prema životu uopšte – skloni ste da osećate da će na kraju sve ispasti kako treba.

Autori mogu biti objavljeni, dobiti dobre kritike ili bi mogli značajno da prošire svoju publiku. Putovanje je sada sasvim moguće, bilo poslovno ili privatno. Mogućnosti za obrazovanje i putovanja proširuju vaše vidike.

Poučavanje i učenje su favorizovani tokom ovog ciklusa Jupiter u Biku. Pisanje i učenje teku prirodnije. Ovo je takođe odličan period za pozitivne odnose sa porodicom! Vaš um je ekspanzivniji i tolerantniji, a vi ste pod manje stresa nego inače. Manje ste skloni da se znojite u malim stvarima.

Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Pazi na sklonost ka „svetijem od tebe“ stavu. Neki od vas se možda sele na mesto/kulturu daleko od onoga na šta ste navikli.

VAGA

Jupiter koji ulazi u Bika postavlja ovog Velikog Benefika u vaš sektor intimnosti. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka možete videti prednosti u bilo kojoj oblasti kojom vlada osmo polje – zajedničke finansije, zajednički resursi, zajmovi, porezi, seksualnost, intimnost, lečenje, lična transformacija, istraživanje, istraga i psihološka pitanja.

Ovo je vreme povećanog psihološkog razumevanja, intimnosti i možda gomilanja bogatstva ako dobro upravljate svojim resursima. Ovo je odlično vreme za rad na finansijskom planiranju i strategiji. Vi ste sposobniji da pomognete prijateljima i voljenim osobama koje se nose sa krizom – na vas se možete osloniti.

Vaša sposobnost da razumete i prihvatite bilo šta što ima duboko značenje ili značajno je sada poboljšana, a vi instinktivno shvatate da je put do izlečenja suočavanje sa svojim strahovima. Bilo koja vrsta dubinske studije ili istraživanja će verovatno proći dobro. U nekim slučajevima, tokom ovog tranzita može doći do značajnog povraćaja poreza, nasleđa, nasledstva ili druge slične pogodnosti.

Finansijska dobit može doći kroz partnerstvo ili može doći do povećanja prihoda supružnika. Seksualne mogućnosti će verovatno biti u izobilju ili će vaš fokus na jednog partnera postati ekspanzivniji, topliji i intimniji. Ovo bi moglo biti vreme da se očistite od bukvalnog ili psihičkog „smeća“, jer postoji osećaj da će raspršivanje svog života biti od koristi za vaše emocionalno blagostanje. Korist može doći kroz zajedničke resurse, zajmove ili poreze. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

ŠKORPIJA

Jupiter koji ulazi u Bika snažno utiče na vas, jer je Jupiter sada u opoziciji sa vašim Suncem i zauzima vašu solarnu sedmu kuću, vaš partnerski sektor. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka možete uživati u beneficijama kroz brak, ozbiljna partnerstva, vanbračna partnerstva, poslovna partnerstva, pregovore i/ili ugovorne sporazume.

Ovo je godina u kojoj je veća verovatnoća da ćete uspostaviti ili učvrstiti značajno partnerstvo; ili biste mogli da poboljšate postojeći odnos. Možete pregovarati uspešnije nego inače, i, ako je primenljivo, veća je verovatnoća da ćete pobediti u pravnim stvarima ili drugim oblicima zvaničnih pregovora.

Finansijske koristi bi mogle doći kroz partnerstvo. Za većinu vas koji ste već u partnerstvu, verovatno ćete naći više radosti u bliskim odnosima zbog ležernijeg i tolerantnijeg stava prema drugima i partnerstvu uopšte. Pravna pitanja ili izazovni problemi u odnosima iz prošlosti mogli bi se lakše rešiti sada, a verovatno će se tokom ovog ciklusa rešiti još slučajniji sporovi.

Međutim, potreba za slobodom u vašim društvenim odnosima je jaka, a ako je nema, mogli biste se osećati zatvoreno i nemirno. Možda ćete preuzeti ulogu konsultanta ili savetnika, ili biste mogli imati koristi od pomoći istih. Dobar publicitet može doći do vas.

Ako vaš rad uključuje javnost, možete sa sigurnošću očekivati veću popularnost sada, ili ćete možda dobiti dobre kritike, povratne informacije ili prilike za prenošenje od usta do usta. Veze i partnerstva imaju koristi od ekspanzivne, tople energije ili se ove godine sklapaju uspešne nove.

Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Takođe, iako se Jupiter generalno smatra pozitivnom i srećnom energijom, bliske veze bi mogle da se okončaju tokom ovog ciklusa, ali ako to urade, to je uglavnom da bi se prešlo na srećniju, zdraviju, tolerantniju vezu.

Za partnerske Škorpije, međutim, budite posebno svesni da trava može izgledati zelenije negde drugde samo za sada, a ostavljanje jedne veze koja može naići na probleme za drugu koja izgleda ružičastije možda neće biti zaista poboljšanje.

Drugim rečima, uzmite u obzir da stvari mogu izgledati svetlije nego što zaista jesu ili će biti. Topao, otvoren i iskren pristup drugima donosi pozitivne nove veze ili poboljšava postojeće. Pošto Jupiter vlada vašom solarnom drugom kućom, može doći do povećanja prihoda partnera za neke od vas, ili mogu postojati finansijske mogućnosti kroz pravne stvari, rad sa javnošću ili na nivou jedan na jedan (primer, savetovanje) , ili kroz partnerstvo.

STRELAC

Jupiter koji ulazi u Bika postavlja Jupitera u vaš radni i zdravstveni sektor. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka verovatno ćete videti prednosti u oblastima rada i zdravlja, kao i svakodnevnim rutinama.

Ovaj tranzit poboljšava vašu sposobnost da se nosite sa detaljima potrebnim za dobar posao, a drugi postaju svesniji vaših veština. Prednosti mogu doći kroz sam rad, saradnike ili zaposlene tokom ovog ciklusa. Bilo koja vrsta usluge koju možete da pružite verovatno će sada dobro proći, uglavnom zato što nalazite više radosti u pružanju usluge.

Uspešniji ste u zapošljavanju dobrih radnika, ako je primenljivo, a verovatno su poboljšanja u vašem radnom okruženju. Više uživate u poslu koji radite, a sada je lakše nego inače pronaći posao. Tokom ovog ciklusa možete dobiti novi posao. Posao vam je obično veoma dostupan – možda čak i previše dostupan jer ne znate koji da odaberete.

Najbolji način da se nosite sa ovim tranzitom je da se ponosite i prepoznate svoju korisnost – ovo će vam sigurno pružiti veliku radost i verovatno ćete biti nagrađeni kao rezultat. Takođe, što više integriteta, direktnosti i poštenja unesete u svoje usluge i rad, to ćete dobiti više „naplate“.

Zdravlje će verovatno napredovati ove godine, a medicinske procedure ili programi, ako je potrebno, će biti uspešniji. Međutim, možda postoji sklonost da se ugojite ako ne pazite na apetit i/ili izbor hrane. Neki ljudi dobiju novog ljubimca tokom ovog ciklusa i to im donosi mnogo radosti.

Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Ponekad Jupiter donosi previše nečega, a to bi moglo značiti da preuzmete više posla nego što možete da podnesete, da se izgubite u detaljima i organizaciji neophodnim za nesmetano odvijanje vašeg svakodnevnog života i tako dalje.

Možda ćete raditi dodatno naporno tokom ovog ciklusa, možda preuzimajući više od jednog posla. Možda ćete biti posebno zainteresovani za veštine isceljenja tokom ovog ciklusa, posebno one koje se vrte oko slike o sebi. S obzirom da vladar vašeg znaka i prva kuća sada zauzimaju vašu solarnu šestu kuću, mogli biste se snažno identifikovati sa poslom koji obavljate ili uslugama koje pružate tokom ovog perioda.

JARAC

Ulazak Jupitera u Bika je posebno koristan za vas, jer je Jupiter sada u trigonu sa vašim Suncem i u vašoj kreativnoj petoj kući. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka očekuje vas dobar deo zabave, romantike i dobrih provoda.

Vaša spremnost da uživate i istražujete svoju kreativnost sada donosi nove mogućnosti, ili ćete možda otkriti da vam se otvaraju novi putevi za istraživanje novih načina zabave. Na primer, mogli biste da upoznate novog prijatelja koji vas podstakne da više izlazite, ili biste mogli da budete inspirisani nečijim kreativnim projektima i započnete novi hobi koji vredi.

Kreativni projekti će verovatno dobro proći tokom ovog ciklusa, a možda bi čak mogli doneti i neku vrstu priznanja ili nagrade. Ljubav i romansa mogu doći u vaš život ili se postojeća romansa pojačava dobrim humorom i toplinom. Možda ćete otkriti da vam se sada otvaraju mogućnosti za neobavezne ljubavne veze, a neki od vas bi mogli biti preplavljeni izborom!

Društveni angažmani obiluju. Za samce je vrlo verovatan susret sa posebnom osobom, iako je veća verovatnoća da će to biti slučajna veza. Ulaganja u akcije i druga špekulativna pitanja mogla bi da donesu profit. Zdravi, mudri rizici će se verovatno isplatiti, ali budite oprezni sa prevelikim poverenjem u špekulativne investicije.

Odnosi sa vašom decom sada mogu biti posebno ispunjeni. Tokom ovog perioda može doći do trudnoće ili porođaja, ako je primenljivo. Ovo je fantastičan period u kojem možete uzeti odmor koji ste oduvek želeli, isprobati novi hobi ili kreativni projekat/pristup, istražiti nove načine zabave, uživati u samačkom životu i tako dalje.

Oni sa umetničkim ili atletskim talentom mogu biti posebno uspešni i prosperitetni u ovom trenutku. Vaša kreativnost i društveni život su podstaknuti ove godine, a pružiće vam se obilje prilika da se izrazite na jedinstven i kreativan način. Možda ćete naći veliku radost i nagradu u svojim kreativnim projektima i hobijima. Povećane su aktivnosti koje traže zadovoljstvo, rekreacija i zabava.

Daleko ste manje sputani kada je u pitanju kreativno izražavanje i mnogo je zabavnije biti u blizini! Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Ponekad Jupiter donosi previše dobrih stvari i uvek je mudro usvojiti bezbrižan (ne nemaran) stav. Sa vladarom vašeg privatnog sektora koji se sada nalazi u petoj kući, možda ćete deliti više svog unutrašnjeg sveta sa drugima kroz kreativne potrage.

VODOLIJA

Jupiter koji ulazi u Bika postavlja Jupitera u vaš dom i porodični sektor. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka verovatno ćete videti beneficije za dom, porodicu, imovinu i kućnu udobnost. Mnogo radosti i zadovoljstva može se naći u vašim porodičnim vezama i iskustvima i/ili vašem kućnom životu tokom ovog ciklusa.

Povećani osećaj sigurnosti i sigurnosti može proizaći iz vašeg kućnog života. U fokusu su poboljšanja vašeg kućnog života, porodice i osnovne psihološke osnove. Možda ćete otkriti da su vam unutrašnja i lična iskustva važnija tokom ovog ciklusa od onih svetskih. Mogu se pojaviti prilike za kupovinu ili prodaju nekretnina radi finansijske dobiti.

Prednosti su poboljšanja i renoviranja doma, kao i preseljenje u novi stan (sada su verovatno prostraniji ili veći domovi). Neki od vas mogu kupiti ili prodati kuću, a drugi bi mogli dočekati novi dodatak u porodici. Možete se preseliti u veći ili udobniji dom; ili biste mogli da poboljšate svoj postojeći dom na način da se osećate srećnije, možda tako što ćete osloboditi svoj prostor. Dugogodišnji porodični problemi mogu se izgladiti.

Odnosi sa roditeljima i ostalim članovima porodice idu dobro. Možda ćete uživati u kontaktu sa svojim korenima ili porodičnim tradicijama. Može doći do okupljanja porodice, odmora ili drugih srećnih događaja koji vas ponovo povezuju sa vašim korenima. Roditelji mogu da vam pomognu finansijski ili je nekome od vas moguće nasledstvo. Više uživate u negovanju drugih.

Sada može doći do snažnijeg psihološkog blagostanja, jer se manje zanimate za više svetske ambicije i aktivnosti. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života. Ovo može biti dobar trenutak za otklanjanje krivice i ogorčenosti koje možda nosite iz uslovljavanja iz detinjstva. S obzirom na to da se vladar vaše solarne jedanaeste kuće sada kreće kroz vašu solarnu četvrtu kuću, možda ćete se češće zabavljati od kuće ili će vam prijatelji i grupe češće dolaziti u kuću.

RIBE

Jupiter je sada u kreativnom sekstilu prema vašem Suncu iu vašoj trećoj kući. Tokom Jupiterovog boravka u drugom znaku zodijaka otvaraju se prilike za obrazovanje i komunikaciju. Možda ćete povećati svoje znanje i veštine, i naći mnogo uživanja u tome.

Tokom ovog dugoročnog trenda, komšije ili rođaci mogu biti od posebne pomoći u vašem životu. Svoje ideje izražavate sa više entuzijazma i pozitivnosti i dobro su primljene. Vi ste u stanju da razumete komplikovanije teme i probleme, i u stanju ste da ih objasnite na takav način da drugi mogu lako da razumeju; prema tome, podučavanje, pisanje ili na drugi način pružanje informacija sada može biti prosperitetno.

Studije višeg nivoa, kursevi i možda neke prilike za putovanja mogu se pojaviti tokom ovog ciklusa. Mnogi od vas će imati koristi od pohađanja kurseva ako to već ne radite, a oni koji su već uključeni u studije će imati više koristi nego obično tokom ovog perioda. Možda ćete odlučiti da kupite novi automobil ili se ukaže prilika za prevoz, što će vam znatno olakšati put od tačke A do tačke B.

Pokloni, beneficije ili druge prilike mogu doći kroz posete, kratka putovanja, poruke, e-poruke ili mogu doći kroz kontakte sa braćom, sestrama, drugovima iz razreda i komšijama. Neka vrsta pozitivnih vesti ili najava će verovatno biti deo slike.

Ako ste autor, nastavnik ili druga pozicija u komunikaciji, naći ćete više mogućnosti da unapredite svoju trgovinu dok vaši kreativni sokovi lepo teku. Ako ste učenik, škola je posebno omiljena. Ako ste u poslu, verovatno ćete otkriti da je prodaja posebno jaka.

Uopšteno, mnogo uživate u komunikaciji, učenju i druženju. Ove pozitivne okolnosti vam neće nužno pasti u krilo i malo je verovatno da će doći odjednom. Morate držati oči otvorene za prilike u ovim oblastima života.

S obzirom na to da se vladar vaše solarne desete kuće sada kreće kroz vašu solarnu treću kuću, vaš posao može uključivati više kratkih putovanja ili putovanja na posao, ili ćete možda više raditi u industriji komunikacija.