Posebnost Alenovog novog filma u odnosu na njegova predhodna ostvarenja je u tome što je ovo prvi film u karijeri koji je u potpunosti snimljen na francuskom jeziku. Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Veneciji i projekcija na predstojećem 52. FEST-u, film će se naći u bioskopima širom Srbije

Jedan od najpoznatijih reditelja današnjice, američki sineasta Vudi Alen snimio je svoj jubilarni 50. dugometražni film “Udar sreće” (Coup de Chance) čije će se premijerno prikazivanje kod nas održati u okviru 52. FEST-a, a već od 29.2. film će se naći na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Kao mešavinu žanrova romantični triler s elementima komedije vrti se oko pojma sreće i važne uloge koju ona ima u ljudskim životima. “Udar sreće” je moderna priča o romansi, strasti i nasilju:

Fani i Žan na prvi pogled čine se idealnim bračnim parom: oboje su ostvarili profesionalne karijere, žive u predivnom stanu u elitnom kvartu Pariza te su, čini se, još uvek zaljubljeni kao i na početku svoje veze. Međutim, nakon što se Fani igrom slučaja sretne s Alanom, svojim bivšim kolegom iz srednje škole, on je doslovno obora s nogu. Ubrzo počinju sve česšće da se viđaju i da se sve više zbližavaju.

Posebnost Alenovog novog filma, u odnosu na njegova prethodna ostvarenja je u tome što je ovo prvi film u karijeri koji je u potpunosti snimljen na francuskom jeziku.

Budući da je radnja smeštena u Parizu te kako se film snimao na stvarnim gradskim lokacijama, Alen je za svoje novo ostvarenje angažovao i mlade francuske glumce. Glavne uloge tumače Lu di Laž (Lou De Laâge), Nils Šneder (Niels Schneider), Melvil Popo (Melvil Poupaud) i drugi.

Novi film Vudija Alena premijerno je prikazan na prestižnoj filmskom festivalu u Veneciji gde je ujedno pobrao aplauz publike i kritike.