Bilja Krstić održaće koncert, u sredu, 20. jula, u Dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, sa početkom u 21 sat, povodom dva velika jubileja u svojoj karijeri, koja slavi, a to su 40 godina rada i 15 godina postojanja orkestra Bistrik!

bistrik_4589Biljana Krstić  2016. proslavlja 40 godina umetničkog rada kao i punih petnaest godina rada sa orkestrom „Bistrik”, sa kojim na najbolji način promoviše naše etnomuzikološko nasleđe kroz moderan muzički pristup.

Njen iskreni scenski nastup i divan glas dobili su sjajne kritike na koncertima širom Evrope i sveta. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada.

„Bistrik” orkestar je jedan od najuspešnijih srpskih muzičkih projekata na stranom tržištu, ali i jedan od najpoznatijih evropskih World Musicsastava. Do sada su objavili četiri albuma: Bistrik, Zapisi, Tarpoš i Izvorište. Svaki od njih dobio je najveće nagrade i priznanja, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Trenutno završavaju novi album, koji će biti objavljen u jesen 2016. godine.

Beogradska publika uživaće i u novim pesmama koje će ona i „Bistrik”, pored onih već poznatih, izvesti sutra u Kapetan Mišinom zdanju u okviru Beogradskog letnjeg festivala.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.