Bilja Krstić održaće koncert, u sredu, 20. jula, u Dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, sa početkom u 21 sat, povodom dva velika jubileja u svojoj karijeri, koja slavi, a to su 40 godina rada i 15 godina postojanja orkestra Bistrik!

bistrik_4589Biljana Krstić  2016. proslavlja 40 godina umetničkog rada kao i punih petnaest godina rada sa orkestrom „Bistrik”, sa kojim na najbolji način promoviše naše etnomuzikološko nasleđe kroz moderan muzički pristup.

Njen iskreni scenski nastup i divan glas dobili su sjajne kritike na koncertima širom Evrope i sveta. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada.

„Bistrik” orkestar je jedan od najuspešnijih srpskih muzičkih projekata na stranom tržištu, ali i jedan od najpoznatijih evropskih World Musicsastava. Do sada su objavili četiri albuma: Bistrik, Zapisi, Tarpoš i Izvorište. Svaki od njih dobio je najveće nagrade i priznanja, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Trenutno završavaju novi album, koji će biti objavljen u jesen 2016. godine.

Beogradska publika uživaće i u novim pesmama koje će ona i „Bistrik”, pored onih već poznatih, izvesti sutra u Kapetan Mišinom zdanju u okviru Beogradskog letnjeg festivala.