Jeste li spremne da dodate “škotski” dodir svom izgledu?

Popularnost koju je karirani dezen već postigao, što se da videti na ulicama severne hemisfere zemljine kugle, dokazuje da je karirano zaista jedan od glavnih trendova u tekućoj, modnoj sezoni jesen-zima.

Nedvojbeno, dezen zimske garderobe, karo je jedan od onih bezvremenih dezena koji se obnavljaju svakih par sezona, a da nikada ne dosade. Karirani dezen je toliko prisutan u modnim kolekcijama za ovu jesen i zimu, da će sigurno napraviti pravu invaziju na žensku garderobu ove modne sezone.

Pored toga što će sasvim sigurno s pravom zaraditi prostor koji zaslužuje u našem ormaru, osvojiće i srca modnih poklonica. Sudeći po prisutnosti na Instagramu, već jeste. Sve modne influenserke obučene su od glave do pete u karo i tartan dezen. Dakle, karirano se nosi sve, od čarapa, preko sakoa, sukanja, pantalona, mantila i kaputa, do šeretskog kačketa. Uključujući tašne, cipele i čizme.

Karirano je zanimljiv dezen za kombinovanje, a paleta boja koja se nosi ove modne sezone dozvoljava vrlo izazovne i nesvakidašnje kombinacije. Slobodno kombinujte! Opušteno, bez pritiska da li ćete pogoditi pravu temu.

Ako se, ipak, pitate šta da ciljate ove sezone, možemo da vam kažemo da su opcije gotovo beskrajne. Od dvoredih sakoa i blejzera, takođe, i mantila i kaputa istog načina kopčanja i kroja, kariranih košulja i uskih sukanja, u klasičnoj crveno-crnoj verziji, do širokih nogavica na pantalonama i slip-haljina u kariranom dezenu, sa najneobičnijim kombinacijama, kao što su plavo-narandžasta ili plava – crveno.

A uz šta najbolje ide škotski karo? Pa, naravno, uz kaubojske čizme, koje su glavni hit među čizmama ove sezone.

Ako ste spremni za kupovinu, pogledajte naš izbor inspiracije radi i saznajte koji su naši omiljeni komadi u kariranom dezenu!

Bottega Veneta, net-a-porter.com
Tibi, net-a-porter.com
Victoria Beckham, net-a-porter.com
Zara, zara.com
Stella Jean, modaoperandi.com
Roland Mouret, net-a-porter.com
R13, net-a-porter.com
Monse, net-a-porter.com
Monse, net-a-porter.com
MSGM, net-a-porter.com
Off-White, net-a-porter.com
Pushbutton, net-a-porter.com
Fendi, net-a-porter.com
Fendi, net-a-porter.com
Ganni, net-a-porter.com
Isabel Marant, net-a-porter.com
Moncler, net-a-porter.com
Miu Miu, mytheresa.com
Michael Kors Collection, net-a-porter.com
Kocca, kocca.com, net-a-porter.com
Isabel Marant Etoile, net-a-porter.com
Balenciaga, net-a-porter.com
Balenciaga, net-a-porter.com
Balenciaga, net-a-porter.com
Balenciaga, net-a-porter.com
Calvin Klein 205W39NYC, net-a-porter.com
Chloe, net-a-porter.com
Amiri, net-a-porter.com
Balenciaga, net-a-porter.com