Fitnes ne ide na odmor: evo tri jednostavne vežbe koje možete da radite na odmoru kako ne biste izgubili ritam i održali kondiciju čak i pod suncobranom.

U redu, opustite se na ležaljci, ali ako nakon zime u teretani ne želite da izgubite postignute rezultate, bolje je da se stalno krećete: evo tri jednostavne vežbe koje možete da uradite na odmoru da biste ostali u formi, a da niste ni svesni da se bavite sportom.

#1 Šetnja po pesku

Šetnja po plaži je odlična vežba koju svako može da radi bez obzira na godine i kondiciju.

Ne samo da aktivira sve mišiće tako što ih tonizira i jača, već vam pomaže i da izgubite težinu.

Kada hodate po peščanoj površini, telo koristi mišiće na drugačiji način i sa više napora: mišići nogu i leđa moraju da ulože više napora da biste bili stabilni.

Ovaj dodatni napor stoga sagoreva više kalorija nego normalna šetnja.

#2 Abdominalni mišići

Trbušnjaci su često bolna tačka. Možda smo proveli zimu žrtvujući se u teretani da bismo postigli rezultate, ali rizikujemo da izgubimo teškom mukom postignuto za nekoliko nedelja ako prestanemo da treniramo.

Među vežbama koje treba raditi na odmoru kako biste održali formu i ne izgubili rezultate dobijene znojem, svakako su trbušni mišići.

Bočni trzaj je jedna od najkompletnijih vežbi. Samo lezite i stavite ruke sklopljene iza glave; stomakom podignite noge od tla, naizmenično privodeći jedno koleno grudima dok se druga noga drži dobro ispruženom.

Ponavljajte vežbu svaki dan, radeći 3 serije od 20: biće vam potrebno manje od 5 minuta i videćete rezultate.

#3 Sportovi na otvorenom

Vežbanje sa prijateljima je mnogo zabavnije, a leto je najbolje godišnje doba za izlazak i bavljenje sportom sa prijateljima.

Iskoristite leto za trening i toniranje mišića u društvu, iskusite hiljade i različite aktivnosti koje se mogu obaviti na plaži.

Možete ići na džogiranje pored mora ili samo na lepu vožnju biciklom. Ili možete da usavršite svoje veštine odbojke na pesku i tenisa na pesku, da naučite da vozite kajak ili surfujete.

Ili čak probajte stand up veslo, sport koji je poslednjih godina osvojio plaže širom sveta.

Opcije su zaista beskrajne.