Varanje dijete jednom nedeljno je odlična pomoć za nastavak gubitka kilograma i ostanak na dijeti. Evo zašto je to dobro i koje su prednosti tzv. varanja dijete.

Kada ste na dijeti, važno je da planirate da jednom nedeljno jedete šta god želite.

“Besplatan obrok”, ili varalica obrok, u stvari može da bude korisna strategija za postizanje održivijeg načina ishrane, toliko da to predviđa velika većina dijeta. Previše restriktivna dijeta, u stvari, dugoročno rizikuje da ima suprotan efekat.

Pročitajte i ovo: Šta da jedete za doručak kako biste ubrzali metabolizam

Prekomerna uskraćenost i odricanje vremenom riskiraju da zataškaju ciljeve dijetalne ishrane.

S jedne strane, podstiču rizik od prejedanja, a sa druge usporavaju i otežavaju gubitak kilograma.

Pročitajte i ovo: Dobre navike u ishrani: Kako da se ne ugojite ako često jedete van kuće

Suprotno tome, „obrok za varanje“, jednog dana u nedelji u kome umesto da sledite unapred definisani jelovnik, možete da jedete šta god želite, pomoći će vam da postignete prvobitni rezultat.

U stvari, nekoliko studija je primetilo da telo dugoročno prepoznaje smanjeni unos hrane kao znak gladi.

Kao rezultat toga, ima tendenciju da skladišti masnoću u rezervnom obliku i manje sagoreva. Ali varalica obrok jednom nedeljno može da bude koristan i iz drugih razloga.

Pročitajte i ovo: Pripremite se za dijetu – Šta bi trebalo da uradite pre nego što počnete sa dijetom, ako zaista hoćete da deluje

Varanje dijete jednom nedeljno trenira vaš metabolizam

Varanje jednom u nedelji za stolom ne znači i prejedanje. Kada jedete malo više nego inače u danu besplatnog obroka ako ostatak sedmice sledite izbalansiranu ishranu, telo će imati veću potrebu za konzumiranjem.

Omogućava vam uživanje u varanju

Besplatan obrok, takođe, omogućava onima koji su na dijeti da se ne odreknu trenutaka druženja sa porodicom ili prijateljima.

Pročitajte i ovo: Šta da jedete, a da se ne ugojite ako kasno večerate

Pored toga, ovo je malo nedeljno „vežbanje“ i način da dijetalni način ishrane pretvorite u vaš uobičajeni način ishrane. Na ovaj način možete da naučite i da upravljate iskušenjima, čak i kada izlazite na večeru sa prijateljima.

Trenirajte svoju motivaciju

Kada jedete malo više nego tokom dijete ne rizikujete da nabacite dodatne kilograme ili vratite kilažu koju ste teškom mukom skinuli.

Pročitajte i ovo: Greške u ishrani koje vas goje, a da i ne znate da ih pravite

U stvari, to će vam pomoći da trenirate motivaciju u ishrani i da jedete zdravo i uravnoteženo ostatak nedelje.