Svi koji su ikada probali seks znaju da ti nije potreban penis u erekciji da bi se dobro proveli u krevetu.

Druga velika životna istina je da veličina nije bitna jer većina vaginalnih nervnih završetaka nalazi se u prvih par centimetara, tako da jezik, prsti i seksi pomagala, igračke, sasvim dobro simuliraju sve što je penis u erekciji kadar da uradi.

Ako je tako, čemu onda tolika frka i fama oko veličine penisa i zašto većina žena žudi za istim u L ili XL veličini?! Čemu, prema najnovijoj modi, navlake za penis koje imaju za funkciju da dodaju na dužini i obimu?

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Foto Vincent Boiteau
Foto Vincent Boiteau

Jedan od ključnih razloga zašto je veličina bitna je samopouzdanje!

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Gledajući muškarce koji su prirodno obdareni velikim penisom i slušajući svedočenja onih kojima manjka centimetara u dužini i obimu, dolazimo do zaključka da se muško samopouzdanje umnogome temelji, hrani i zavisi od veličine njegovog penisa, kao i erektilne funkcije, odnosno, disfunkcije.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Mnogi muškarci nastavljaju da brinu zbog veličine svog penisa, bez obzira na to koliko ih ubeđivali da takvoj vrsti brige nema mesta u realnom svetu. Njih 30% pati od problema prerane ejakulacije, a između 30 – 50% muškaraca, od 40 do 70 godina, ima problema sa erekcijom.

Foto Jens Lindner

Sva sreća, tu su razna pomagala, lekovi i saveti psihologa koji mogu da pomognu da se sva tri problema uspešno preduprede i reše.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

Šta god da koristite, bitno je da pomognete sebi da skinete sa sebe taj pritisak koj vam ne dopušta da se opustite u potpunosti i uživate u seksualnom odnosu sa svojom partnerkom.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Napetost, nervoza, nemogućnost regulisanja stresnih situacija je gotovo siguran faktor koji dovodi do erektilnih problema. Što manje brinete o tome da li i kako ćete da održite erekciju, veća je verovatnoća da ćete je postići i zadržati sledećeg puta.

Ako ejakulirate suviše brzo, prema vašim ili merilima vaše partnerke, potrebno je da zajedno nađete najbolji način da odložite trenutak ejakulacije na duži rok, radi obostranog užitka.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

U idealnom svetu, poverovali biste nam kada vam kažemo da veličina vašeg penisa i čvrstina vaše erekcije zaista nisu stvari koje će vas zaustaviti da u poptunosti zadovoljite svoju partnerku u krevetu i uživate u seksualnom odnosu.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

U međuvremenu, koristite sva moguća pomagala, koja vam čine dobro, da poduprete svoje samopouzdanje, u cilju zadovoljavajućeg seksualnog odnosa, na obostrano zadovoljstvo.