U subotu 18. novembra na Prvom programu RTS-a, u 20.05 biće prikazana prva, od osam epizoda serije „Poziv“, koja će biti prikazivana vikendom. Scenario su napisali Marko Popović i Iva Mitrović. Režiju potpisuje Marko Đilas, a glavnu junakinju Anicu Reljić tumači Mirjana Joković.

Anici Reljić, bivšoj inspektorki koja sada radi u kol centru, poziv od uznemirene Sonje Tošić pobudiće izvesne sumnje zbog kojih odlučuje da krene u istragu. Ubrzo shvata da su ovi preteći pozivi povezani sa kriminalnom grupom iz njene prošlosti.

Dinamična priča puna neočekivanih obrta bila je razlog zbog kog Mirjana Joković nije mogla da odbije poziv scenarista da dođe u Beograd i snimi glavnu ulogu u seriji Poziv.

„Složen i komplikovan scenario, gde su ženski likovi isto tako komplikovani i složeni, i nose drugačije uglove ženskog procesa kako su u društvu i viđene, na koji način nose i neku moć i šta ta moć znači i koliko ih ima različitih vrsta. U tom smislu je i dobar balans između muških i ženskih likova i zaista su sve glumice koje su tu, sa Nadom Šargin i Snežanom Bogdanović, elitne i jako sam srećna u njihovom društvu“, navodi Mirjana Joković.

Ženski likovi se u novoj seriji RTS-a nalaze na muškom terenu, učestvuju u muškim igrama i sve odlučuju da ne budu pasivni posmatrači i zato postaju junakinje, kaže glumica Ana Franić.

„Mi imamo u stvari šest velikih i glavnih ženskih uloga. Jedan taj bermudski trougao, tako ga zovemo, to je Mira Joković koja igra bivšu inspektorku, Snežana Bogdanović koja igra ministarku i moja malenkost, ja igram šeficu podzemlja. I nekako je to super na dva nivoa. Imamo toliko velikih uloga, ali ne bi samo to bilo dovoljno, da to prvi put, čini mi se, posle duže vremena, ako ne i prvi put uopšte, nisu trpni ženski likovi“, naglašava Ana Franić.

Važnu žensku ulogu ima i mlada Danica Nedeljković, koja tumači lik Tijane, Sonjinu buntovnu ćerku. Ona će zajedno sa Anicom poći u potragu za majkom koja je posle poziva misteriozno nestala.

„Imala sam u početku tremu. Mislim da je to normalno, ali s obzirom na celu atmosferu koja je bila u ekipi, to je nekako baš brzo otišlo. Pošto sam sve vreme bila sa Mirom, ona mi je baš mnogo pomogla da se opustim i nekako je ta trema nestala za dva tri dana, i posle toga sam bila skroz super“, kaže mlada glumica.

Može li jedan telefonski poziv da promeni sve? Pitanje je čiji odgovor je uvek potvrdan, kaže glumac Miloš Timotijević.

„Dobio sam poziv za seriju Poziv tako što me je Ana Savić pozvala i rekla: ‘Imamo jednu malu, ali značajnu ulogu za tebe, a igrao bi sa Mirjanom Joković’. Ja sam rekao, ‘važi’. Onda je ona rekla, ‘čekaj da pročitaš scenario’. ‘Ne, ne, važi’. Ali sam ipak pročitao, pa sam i treći put rekao ‘važi’. Moj lik, zamislite, zove se Miloš i igram jednu vrstu osovine oko koje se okreće zaplet, početak zapleta i glavnog lika“, otkriva glumac.

Serija Poziv od 18. novembra emitovaće se na prvom programu RTS-a svakog vikenda od 20 časova.