Jarac je deseti astrološki znak u zodijaku od ukupno dvanaest horoskopskih znakova, koji potiče iz sazvežđa Jarca, koze. Proteže se na 270-300. stepenu zodijaka, što odgovara nebeskoj dužini.

Element: Zemlja

Vladajuća planeta: Saturn

Dekada 1 JARAC – od 22. do 31. decembar (00°00′ to 09°59′)

Dekada 2 JARAC – od 1. do 10. januar (10°00′ to 19°59′)

Dekada 3 JARAC – od 11. do 19. januar (20°00′ to 29°59′)

Dekada 1 JARAC 2023

Od 25. oktobra 2022. do 20. aprila 2023. – Pomračenje Sunca oktobra 2022. sekstil vaša dekada daje energiju, inicijativu i kreativnost. Povećana lična moć i uticaj pomažu u samopromociji i postizanju ciljeva. Bilo koji problem bi trebalo da bude lakše rešiti, a prethodni otpor nestaje. Vaše samopouzdanje i entuzijazam će impresionirati druge. Ovo je dobro pomračenje za početak novih veza i traženje usluga. Međutim, ovo pomračenje ukazuje na neizvesnost i nezadovoljstvo vezano za ljubav i novac. Moraju se doneti važne odluke o tome šta vas čini zaista srećnim i zadovoljnim.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od 13. decembra 2022. do 23. februara 2023. – Jupiter u kvadratu vaše dekade gura vas iz zone udobnosti i može vam dati podsticaj koji vam je potreban da ostvarite značajan napredak. Osetićete želju da proširite svoje horizonte da isprobate nove, veće, bolje stvari. Međutim, arogancija, pohlepa ili ekstravagancija mogu dovesti do sramote ili gubitka. Ključ uspeha je umerenost. Ne morate da obuzdate svoj entuzijazam za lični ili profesionalni uspeh, već ga usmerite u manje projekata. Izbegavajte eksces, rasipanje, pohlepu i preterano samopouzdanje.

Takođe ste imali ovaj tranzit od 8. maja do 3. novembra 2022.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od marta 2023. do marta 2024. – Saturn sekstil vaša dekada je vreme za stabilan napredak ka vašim dugoročnim ciljevima. Imate strpljenja, izdržljivosti i snažnog samopouzdanja da preuzmete više odgovornosti. Trebalo bi da postoje prilike da iskažete svoje liderske kvalitete i da ispunite važne dužnosti. Označeno postignuće i uspeh mogu dovesti do veće stabilnosti, sigurnosti i zadovoljstva. Ljubavne veze bi trebalo da uživaju u većoj posvećenosti, ili biste mogli da upoznate nekoga mnogo starijeg ili mlađeg od sebe.

Oni rođeni 30. i 31. decembra jače će osetiti efekte 2024. godine.

Od 12. maja do 11. jula – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom donosi rast, prosperitet, sreću i uspeh. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo najboljim vremenom u vašem horoskopu za 2023. za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Lični i duhovni rast može doći kroz religiju, duhovnost i grupne aktivnosti. Ovaj tranzit imate ponovo kasnije ove godine zbog retrogradnog Jupitera.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od 28. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Meseca oktobar 2023. u trigonu sa vašom dekadom donosi poverenje, unutrašnji mir i harmoniju u odnose. Ako morate da radite, možete se fokusirati na posao sa ambicioznom energijom i dobro ga obaviti. Ako želite da se opustite, moći ćete bez osećaja da treba da radite nešto drugo. Ovo je takođe dobro pomračenje za javno promovisanje sebe i svojih ciljeva.

Od 30. oktobra 2023. do 27. februara 2024. – Jupiter ponovo u trigonu sa vašom dekadom trebalo bi da vas učini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Uključenost u politiku, filozofiju, socijalnu zaštitu i moralna, pravna ili etička pitanja mogla bi proširiti vaš um i povećati vaše zadovoljstvo i ispunjenost. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje. Ali izbegavajte preterano samopouzdanje ili preterano korišćenje resursa, posebno tokom retrogradnog Jupitera od 30. oktobra do 30. decembra 2022.

Dekada 2 JARAC 2023

Od aprila 2021. do maja 2023. – Uran u trigonu sa vašom dekadom omogućava vam da napravite suštinske promene u svom životu bez uobičajenih poremećaja koje promene često donose. Sa uzbuđenim entuzijazmom možete izraziti lepšu stranu svoje ličnosti. Biće prilike da upoznate nove i uzbudljive ljude iz različitih sredina. Čak i odnosi sa dugoročnim partnerima mogu imati koristi od vaših eksperimentalnih i otvorenih želja.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Za rođene od 1. do 5. januara efekat jenjava.

Rođeni od 6. do 10. januara ove godine najmoćnije osećaju Uran.

Od 8. novembra 2022. do 20. aprila 2023. – Pomračenje Meseca u novembru 2022. u trigonu sa vašom dekadom donosi poverenje, unutrašnji mir i harmoniju u odnose. Ako morate da radite, možete se usredsrediti na posao sa ambicioznom energijom i obaviti ga dobro. Ako želite da se opustite, moći ćete bez osećaja da treba da radite nešto drugo. Ovo je takođe dobro pomračenje za javno promovisanje sebe i svojih ciljeva. Međutim, ovo pomračenje bi moglo učiniti ljude anksioznim, nestalnim i nepredvidivim. Fleksibilnost i otvorenost su potrebni za prilagođavanje uslovima koji se brzo menjaju.

Od 13. decembra 2022. do 14. januara 2023. – Merkur vašoj dekadi donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost. Ovo čini zauzetim početkom vašeg horoskopa za Jarca 2023. Biće mnogo zakazivanja, prepiske, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija koje treba obraditi i odluka koje treba doneti. Očekujte više lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i internetom. Ovo je dobro vreme za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Od 21. januara do 4. februara – Merkur je ponovo u vašoj dekadi zbog retrogradnog Merkura od 29. decembra do 18. januara. Može doneti izazovne vesti i ograničiti i odložiti razmišljanje, komunikaciju i putovanja. Poslovni pregovori mogu biti u toku. Neki ključni detalji možda još nisu dostupni, a drugi mogu biti nepouzdani ili nepošteni. Ali ima pozitivnih stvari, kao što je prisećanje na lepe uspomene ili neočekivano susretanje sa ljudima iz vaše prošlosti.

Od 15. februara do 8. aprila – Jupiter u kvadratu vaše dekade gura vas iz zone udobnosti i može vam dati podsticaj koji vam je potreban da ostvarite značajan napredak. Osetićete želju da proširite svoje horizonte da isprobate nove, veće, bolje stvari. Međutim, arogancija, pohlepa ili ekstravagancija mogu dovesti do sramote ili gubitka. Ključ uspeha je umerenost. Ne morate da obuzdate svoj entuzijazam za lični ili profesionalni uspeh, već ga usmerite u manje projekata. Izbegavajte eksces, rasipanje, pohlepu i preterano samopouzdanje.

Od 5. maja do 14. oktobra – pomračenje Meseca, maj 2023. sekstil vaša dekada daje unutrašnju ravnotežu i zadovoljstvo. Razumno i racionalno sagledavanje obe strane pomaže vam da rešite lične probleme ili probleme u vezi. Intimni odnosi rastu kroz emocionalno vezivanje i međusobno poštovanje. Imate samopouzdanje i efikasnost da pokrenete zajedničke poduhvate, partnerstva i grupne aktivnosti.

Od 29. juna do 6. novembra – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom donosi rast, prosperitet, sreću i uspeh. To vas čini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo odličnim vremenom za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje.

Dekada 3 JARAC 2023

Od 2018. do 2024. – Pluton u vašoj dekadi najavljuje značajna iskustva koja menjaju život sa dubokom i trajnom promenom u pravcu vašeg života. Postajete poletniji, ambiciozniji i odlučniji da postignete uspeh i čak možete postati prilično nemilosrdni ako vam neko stane na put. Možete steći ogromnu moć i uticaj na svoj život i one oko sebe. Ali ako pokušate da kontrolišete druge zbog svojih sebičnih koristi, ili ako pokušate da eliminišete stvari u svom životu koje još uvek imaju vrednost, moćne sile će ustati protiv vas.

Za rođene od 11. do 16. januara efekat jenjava.

Rođeni od 17. do 19. januara ove godine najmoćnije osećaju Pluton.

Od 2021. do 2025. – Neptun sekstil vaša dekada čini da se osećate više duhovno povezanim sa drugima, osetljivijim prema drugim ljudima i svom okruženju. Vaša povećana empatija i zabrinutost će uticati na druge. Vaš horoskop za 2023. čini duhovnim putovanjem prosvetljenja koje može uključivati grupe, meditaciju, sanjanje, studije ili konsultacije sa Guruima, Tarot čitaocima, astrolozima ili vidovnjacima.

Za rođene 11. i 12. januara efekat jenjava.

Oni rođeni od 13. do 17. januara ove godine osećaju punu snagu Neptuna.

Rođeni 18. i 19. januara puni efekat dobijaju sledeće godine.

Od 1. aprila do 20. maja – Jupiter u kvadratu sa vašom dekadom gura vas iz zone udobnosti i može vam dati podsticaj koji vam je potreban da ostvarite značajan napredak. Osetićete želju da proširite svoje horizonte da isprobate nove, veće, bolje stvari. Međutim, arogancija, pohlepa ili ekstravagancija mogu dovesti do sramote ili gubitka. Ključ uspeha je umerenost. Ne morate da obuzdate svoj entuzijazam za lični ili profesionalni uspeh, već ga usmerite u manje projekata. Izbegavajte eksces, rasipanje, pohlepu i preterano samopouzdanje.

Od 20. aprila do 14. oktobra – Pomračenje Sunca April 2023. u kvadratu sa vašom dekadom donosi potencijal za izazove od drugih ljudi ili iz okolnosti koje testiraju vaš karakter. Vaš autoritet može biti doveden u pitanje, ili ćete možda biti primorani da opravdate svoje ciljeve. Ako ste na pravom putu, ipak ćete postići određeni napredak tako što ćete ostati fokusirani na primarni cilj. Ali ako počnete da se osećate kao da neprestano udarate glavom o zid od cigle, možda je vreme da preispitate svoje ciljeve.

Od 9. do 20. maja – Jupiter u kvadratu sa Plutonom, vrhunac 17. maja, daje intenzivan nagon za uspehom, moći i uticajem. Ali bez malo pažnje, biće plaćena cena. Nemilosrdnost, pohlepa ili neetičko ponašanje bi izazvali probleme u vezi i zaradili bi vam moćne neprijatelje. Slava i bogatstvo su mogući, ali morate održavati visoke moralne standarde da biste osigurali uspeh. Izbegavajte ekstremizam, samopravednost i preteranost.

Od maja 2023. do maja 2026. – Uran u trigonu sa vašom dekadom omogućava vam da napravite suštinske promene u svom životu bez uobičajenih poremećaja koje promene često donose. Sa uzbuđenim entuzijazmom možete izraziti lepšu stranu svoje ličnosti. Biće prilike da upoznate nove i uzbudljive ljude iz različitih sredina. Čak i odnosi sa dugoročnim partnerima mogu imati koristi od vaših eksperimentalnih i otvorenih želja.

Rođeni od 11. do 14. januara ove godine najmoćnije osećaju Uran.

Rođeni od 15. do 19. januara to sve jače osećaju narednih godina.

Od 14. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Sunca Oktobar 2023. je takođe u kvadratu sa vašom dekadom, što sugeriše da vaše srce i glava možda neće uvek raditi zajedno. Možda ćete doživeti uspone i padove, posebno sa nadređenima i autoritetima. Uzastopne izazovne faze pomračenja Sunca mogu biti prilično iscrpljujuće. Pokušajte da ne reagujete previše emotivno i ne shvatate stvari previše lično. Kompromis i saradnja će učiniti život mnogo lakšim od pokušaja da potvrdite svoju volju.