Film “Rađanje jedne nacije”, američkog reditelja Nejta Parkera, biće prikazan u okviru glavnog programa, van konkurencije 45. FEST-a.

Parkeru, koji se najpre ostvario kao glumac, ovo je debitantsko ostvarenje, a pored režije, potpisuje scenario i tumači glavnu ulogu. Film je dobitnik Grand Jury Prize: Dramatic nagrade u okviru Sandens festivala 2016. godine.

“Rađanje jedne nacije” je istorijski spektakl inspirisan istinitim događajima, priča o Netu Tarneru, vođi pobune afroamerikanaca 1831. godine. Reditelj tvrdi da se odlučio za identičan naslov poput klasika Dejvida V. Grifita iz 1915. godine, iz želje da skrene pažnju na segragaciju u američkom društvu na osnovu kog je nastao i američki film.

Pored Parkera koji tumači naslovnu ulogu, u glumačkoj podeli su i Armi Hamer, holivudska zvezda mlađe generacije, potomPenelopi En Miler, pomalo zaboravljena glumica iz holivudskih ostvarenja devedesetih godina prošlog veka, kao i poznati epizodisti Džeki Erl Hejli, Gabrijel Junion i Mark Bun Džunior.

Projekcije:

Sava Centar / 26. februar u 19:00h / 27. februar u 11:00h

Bioskop Fontana / 28. februar u 19:00h

Muzej Jugoslovenske kinoteke / 2. mart u 19:00h

Centar za kulturu “Vlada Divljan” / 3. mart u 17:00h

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.