Od blještavog prstena do luksuznog medenog meseca: devet (ironičnih) razloga (ali ne previše) zašto žene žele da se udaju.

Na vrhuncu smo sezone venčanja: pada kiša pozivnica i devojačkih večeri za organizovanje, a vaše prijateljice (i manje prijatelji) objavljuju fotografije ogromnih prstenova na društvenim mrežama.

Bilo da ste u braku, čekate ponudu, tražite partnera koji se može definisati kao takav, ili srećno slobodni, suočimo se s tim jednom zauvek: ako žene toliko vole brak, to nije samo zato što je to pečat ljubavi.

Tačnije, jeste i to, ali je i mnogo više od te proste činjenice.

Pitali smo se koji su danas pravi razlozi zašto su žene (skoro sve, naravno) toliko želele da se udaju još od malih nogu. Pored priče o šarmantnom princu, naravno.

Pročitajte i ovo: Kraj strasti početak je ljubavi

I pored toga što su naučene (utuvljeno im je u glavu, s kolena na koleno) da to tako treba i da tim činom potvrđuju svoju vrednost (postojanja), samo tako postaju osobe vredne poštovanja i dosežu nedodirljiv društveni status.

Dajemo vam devet razloga sa velikom stopom ironije – ili možda ne. Odlučite sami.

Mogućnost da isprobam mnogo haljina iz snova

Najlepša haljina koju ćete nositi u životu, ona u kojoj ćete se osećati kao princeza iz bajke.

Pročitaj i ovo: Fatalna privlačnost – zašto ostajemo sa emotivno nedostupnim partnerima?!

Udati se znači morati da probate mnogo njih, da možete da idete u super šik prodavnice i da imate punu pažnju prodavaca, vaših prijatelja i majke i između ostalog, a da čak i ne treba da platite (svekrva će).

Ovo samo po sebi predstavlja veoma dobar razlog da sanjamo da dolazi dan D.

Wedding photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Naterati sve da crknu od zavisti

Možda je to loše čak i pomisliti, ali činjenica je da kada se radi o venčanici, svi postajemo konkurentni: bićemo savršeni, lokacija iz snova i sav besprekoran i hiper romantičan obris.

Pročitajte i ovo: Gazim 40-te, hvata me panika za detetom! Ali čemu panika?!

Ako ih čujete kako šapuću da bi bilo bolje da ste izabrali drugu haljinu ili da je rižoto sa morskim plodovima prekuvan, misija će biti obavljena.

Background photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Dobar razlog da krenete na dijetu

Pronađite ženu koja nije postavila za cilj svog venčanja da izgubi bar tri kilograma. Ili pet, ili jedan.

Pročitajte i ovo: Želite život iz bajke? Evo zašto ne uspevate da ga ostvarite!

Ukratko, čini se da je brak jedina motivacija na svetu koja može da gurne ženu ka ozbiljnoj, stalnoj i uspešnoj dijeti.

A postoje i glasine da je venčanje tera i da stalno ide u teretanu – ali možda je ovo samo legenda.

Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Imate na raspolaganju fotografa i šminkera

Hello?! Dovoljno?! Osim ako niste Paris Hilton, nije svaki dan da imate kosu i šminku tako savršene kao da je prenos uživo sa fotografskim objektivom.

Pročitajte i ovo: Brak vam je u krizi? Zbog ljubavi ili seksa?

I iznad svega da budete traženiji od Pokemona za zajedničku fotografiju.

Bićete glavna protagonistkinja, a možete čak i da imate sliku na Facebook profilu neko vreme koju je snimio profesionalac.

Wedding photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Objavite fotografiju prstena na Fejsbuku

Ima da gori Fejs! A tek Instagram!

Što je veći, što više lajkova sakupi, to više prijatelja umire od zavisti i sikće na svoje partnere. Fotografija prstena za objavljivanje na Fejsbuku je ženski ekvivalent ribara sa tek ulovljenom ribom u ruci koji je fotografisan nasmejan od uva do uva.

Pročitajte i ovo: Vodič za muškarce kojima je neprijatno da prilaze ženama

Nekada je bilo potrebno niz telefonskih poziva da bi se javile dobre vesti, sada je dovoljno objaviti fotografiju na Fejsu ili Instagramu i čestitke će pljuštati koliko možda samo uz fotografiju vaše zadnje strane. Ako je vaša zadnja strana u dobroj formi. Ako me razumete.

Devojačko veče

Luda žurka sa prijateljicama, kako bi to moglo izostati? Sada obično u vidu vikenda u spa centru, salašu, ili veće srećnice skoknuće privatnim avionom do Ibice, Sardinije ili Mikonosa (ili bar Jadranskog mora), gde možete puno popiti i otići u sobu u zoru nakon što radite stvari sa prosečnim nivoom transgresivnosti (i u svakom slučaju više nego društveno prihvatljivim), ali pretvarajući se da ste otišli ​​na aftershow sa Milanom Marićem i Bred Pitom i sanjati o voziću sa njih dvojicom.

Pročitajte i ovo: Može li pravi partner da se sretne u pogrešno vreme?!

Pusti snovi, obično, nego, da li želite da imate namenski hashtag za ceo vikend?

Trošenje novca drugih

Pogotovo ako plaća buduća tazbina jer ste već stavili nogu u vrata, bez obzira na tradiciju. Kada to može da se desi da možete da potrošite tuđi novac na zabavu od koje zavisi sreća celog vašeg života?

Pročitajte i ovo: Zašto žene vole seronje? Evo odgovora!

Koje vas surovo biće može sprečiti da ostvarite svoje detinje snove?

Dakle, idete u kupovinu, beli golubovi koje treba pustiti, vertikalne šumske torte, žongleri. Poželiš da se venčaš samo na pomisao, zar ne?!

Medeni mesec: ili besplatan luksuzni odmor na Karibima

Kada to može da se desi da vam prijatelji i rodbina plate odmor u hotelu sa pet zvezdica na Karibima? A da pritom imate dve dodatne slobodne nedelje?

Pročitajte i ovo: Čemu nas uči nesrećna zaljubljenost

Putovanje plaćeno, ima čak i za džeparac pride: samo ovo može biti dovoljno dobar razlog da želite da se venčate sa svojim partnerom.

Foto Cayton Heath

Pepeljuga sindrom

Ok, ok: glavni razlog koji nas vodi ka braku je ono „Živeli su srećno do kraja života“ srećnog kraja svih bajki, koje se završavaju belom haljinom i kočijom koja beži u novi zajednički život.

Pročitajte i ovo: Nemate vremena za ljubav i seks?! Isplanirajte ljubavno – seksualna druženja sa partnerom. Evo kako i zašto!

Dakle, ukratko, ako se vaš partner ne mrda, zaključajte ga u sobu samo sa TV-om, tabletom i svim velikim Diznijevim klasicima. Možda tada konačno razume.