NOVO POGLAVLJE NAJSTRAŠNIJEG HOROR FILMA U ISTORIJI SE OTVARA!

UPOZNAJTE NOVO LICE ISKONSKOG ZLA, UKOLIKO MISLITE DA SMETE

Ove jeseni biće tačno 50 godina od kada je jedan horor film promenio tok istorije kinematografije. Nakon što je prikazan na velikom platnu i šokirao publiku širom sveta, više ništa nije bilo isto!

Od 5. oktobra, otvara se novo poglavlje u našim bioskopima, kada na redovni repertoar stiže film ISTERIVAČ ĐAVOLA – VERNIK (THE EXORCIST: BELIEVER)!

Blumhaus i reditelj Dejvid Gordon Grin, koji su razbili status quo vaskrsavanjem franšize Noć veštica, predstavljaju nam nastavak filmske priče, najstrašnije i najjezivije ikada ispričane na filmu.

Od kada mu je trudna supruga stradala u zemljotresu na Haitiju pre 12 godina, Viktor Filding (dobitnik Tonija i nominovan za Oskara, Lesli Odom Džunior) sam odgaja njihovu ćerku Andželu (Lidija Džuet).Ali, Andžela i njena drugarica Ketrin (Olivija Markum), nestaju u šumi i vraćaju se posle tri dana, bez ikakvog sećanja šta im se dogodilo. To pokreće niz događaja koji će primorati Viktora da se suoči sa osnovnim nivoom zla i da, u svom strahu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je, nekada ranije, svedočila nečemu sličnom, Kris Maknil.

Po prvi put od 1973. godine, dobitnica Oskara, Elen Berstin, reprizira svoju kultnu ulogu Kris Maknil, glumice koju je zauvek promenilo ono što se dogodilo njenoj ćerki Rigan, pet decenija ranije.

Kada je, zasnovan na bestseleru Vilijama Pitera Blatija, film Isterivač đavola prikazan, zauvek je promenio savremenu kulturu, oborio sve rekorde na blagajnama i dobio deset nominacija za Oskara, postavši prvi horor ikada nominovan u kategoriji za najbolji film.