Juče sam gledala neki film u kojem je ona „devojka iz komšiluka“, a on zavodnik, muškarac koji menja žene, vara.

Onda on, upoznavši nju, u toku nedelju dana promeni srž svog karaktera (za šta su, inače, potrebne godine rada na sebi, al’ dobro) i postane veran, miran, kućni tip. Aha.

Irena Jurjević, savetnica iz Gestalt psihoterapije i osnivač Centra uspeha

Koliko god da smo svi svesni suludosti ovog fenomena, većina ljudi, ipak, veruje da svojim ponašanjem mogu drugu osobu da pretvore u ono što žele.

Wrong! What you see is what you get.

Ono što vidite ili osećate kad nekoga upoznate je istina o toj osobi.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Često imamo tendenciju (žene, pogotovo) da tražimo skrivene potencijale osobe, „On jeste hladan i arogantan, ali neće biti takav prema meni. Ispod površine mogu da osetim da je, zapravo, ranjena duša, koju mogu da spasim od njegove emocionalne povrede.

Ja imam toplinu koju on treba i mogu mu pružiti toliko ljubavi“ ili „Pa napravila mi je nekoliko scena, ali ja mogu da budem strpljiv s njenim karakterom, smiriće se ona vremenom“, “Jeste malo depresivna, al’ ja ću da probudim život u njoj”.

Pročitajte i ovo: Žene koje previše vole

To je kao da u ruci držite kamen i očekujete da će vremenom taj kamen da postane topao. I dok pokušavate da zagrejete taj kamen, oko vas prolaze drugi divni ljudi.

***

Ukoliko želite da kontaktirate Irenu Jurjević radi psihoterapeutskog savetovanja, preko Skajpa i video poziva, obratite joj se na email adresu irena@centaruspjeha.com