Juče sam gledala neki film u kojem je ona „devojka iz komšiluka“, a on zavodnik, čovek koji menja žene, vara.

Onda on, upoznavši nju, u toku nedelju dana promeni srž svog karaktera (za šta su, inače, potrebne godine rada na sebi, al’ dobro) i postane veran, miran, kućni tip. Aha.

Irena Jurjević, savetnica iz Gestalt psihoterapije i osnivač Centra uspeha

Koliko god da smo svi svesni suludosti ovog fenomena, većina ljudi, ipak, veruje da svojim ponašanjem mogu drugu osobu da pretvore u ono što žele.

Wrong! What you see is what you get.

Ono što vidite ili osećate kad nekoga upoznate je istina o toj osobi.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Često imamo tendenciju (žene, pogotovo) da tražimo skrivene potencijale osobe, „On jeste hladan i arogantan, ali neće biti takav prema meni. Ispod površine mogu da osetim da je, zapravo, ranjena duša, koju mogu da spasim od njegove emocionalne povrede.

Ja imam toplinu koju on treba i mogu mu pružiti toliko ljubavi“ ili „Pa napravila mi je nekoliko scena, ali ja mogu da budem strpljiv s njenim karakterom, smiriće se ona vremenom“, “Jeste malo depresivna, al’ ja ću da probudim život u njoj”.

Pročitajte i ovo: Žene koje previše vole

To je kao da u ruci držite kamen i očekujete da će vremenom taj kamen da postane topao. I dok pokušavate da zagrejete taj kamen, oko vas prolaze drugi divni ljudi.

***

Ukoliko želite da kontaktirate Irenu Jurjević radi psihoterapeutskog savetovanja, preko Skajpa i video poziva, obratite joj se na email adresu irena@centaruspjeha.com

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.