“Marija Kalas” u bioskopima od 13. septembra!

Operska diva božanstvenog glasa, Marija Kalas, 41 godinu nakon smrti, priča svoju životnu priču u dokumentarnom filmu “Marija Kalas”, koji 13. septembra stiže u domaće bioskope. Publika će po prvi put imati priliku da čuje istinu o njenom životu kroz intervjue koji nikada nisu bili objavljeni, retka pisma upućena prijateljima i porodici, ljubavna pisma njenom prvom mužu, kao i pisma Aristotelu Onazisu.

Pročitajte i ovo: Porodični obrasci stvaraju pogrešnu sliku ljubavi

Film počinje neobjavljenim intervjuom koji je Marija dala 1974. godine, odnosno tri godine pre njene smrti. Govorila je o načinu na koji je promenila operu, ali i o svojim kajanjima – naročito o propuštenoj prilici da osnuje porodicu.

Pročitajte  ovo: Čizma iznad kolena – ultimativna kupovina

Mariju Kalas znamo kao jednu od najfascinantnijih ličnosti dvadesetog veka, divu sa naslovnih strana magazina, čiji život su pratili skandali. Njen neobični život može da se uporedi sa romanom ili tragičnom operom. Međutim, reditelj Tom Volf je želeo da otkrije svetu potpuno drugačiju stranu Marije Kalas, pa ćemo u filmu imati priliku da vidimo sukob između njene dve ličnosti – jedne koja je želela svetsku slavu, i druge koja je maštala o jednostavnom životu.

Pročitajte i ovo: Put od pet koraka

Tom Volf je tri godine putovao po celom svetu i skupljao materijale o životu Marije Kalas, koji nikada nisu objavljeni – privatne video snimke na Super 8 i 16mm trakama, fotografije, snimke njenih predstava koje su snimili obožavaoci, intimna pisma i izgubljene intervjue. Film je upotpunjen sjajnim muzičkim numerama, koje takođe nikada nisu objavljene.

Pročitajte i ovo: Bugarska ruža- eliksir visokih vibracija

Marija Kalas je, do današnjeg dana, jedna od najprodavanijih izvođača klasične muzike na svetu, i jedna od najfascinantnijih ličnosti u istoriji, zbog čega je ostala upamćena kao ikona muzike, kraljica operske scene i “la divina” (besmrtna).


Pročitajte i ovo: Glass Hair – najmodernija frizura


“Marija Kalas”, intimni pogled u život i rad grčko-američke operske pevačice, naći će se na repertoarima bioskopa širom Srbije od sutra.