Tehnološki atak na savremenog čoveka preti da potpuno uništi njegov seksualni život.

Ako hoćete da spasete libido od naleta „blekberija“, „ajfona“, „ajpeda“, tableta ili armije drugih pametnih uređaja, najpre ih spakujte u natkasnu ili izbacite potpuno iz spavaće sobe i pročitajte redove koji slede.

Spavaća soba trebalo bi da bude mesto gde su partneri zajedno, posvećeni jedno drugom i gde bi trebalo da vode ljubav. Nažalost, pojavom laptopova, tableta, pametnih telefona, i raznih drugih tehnoloških džidža-bidža, osnovna namena spavaće sobe povukla se u defanzivu, piše bugarski portal Standart.

People photo created by yanalya - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ukoliko za loš seksualni život krivite brz tempo života, preteranu posvećenost poslu ili nedostatak novca, okrenite leđa svom smartfonu i ne puštajte ga u spavaću sobu, pošto se pokazao kao uništitelj seksualne želje i seksualne mašte.

Pročitajte i ovo: LIBIDO pokreće veze: Kako se manifestuje kod žena, a kako kod muškaraca

Prema feng šui preporukama, sve elektronske uređaje, a pogotovo sprave novije tehnologije treba smesta udaljiti od bračne oaze, kako bi se stvorila tišina i intimna atmosfera, što je preduslov za svaku vrstu partnerske kominikacije, od verbalne, pa do one koja se ostvaruje dodirom i milovanjem.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da li je on / ona pravi partner za vas

Pre dve i po decenije, osim televizora, nije bilo drugih dežurnih krivaca koji su sputavali i ograničavali seksualna interesovanja i želje, a sam TV aparat se ubrzo pokazao kao nepoželjan deo nameštaja u spavaćaćoj sobi.

Pročitajte i ovo: Ako ti govori ovakve stvari, verovatno te više ne voli

Danas je situacija neuporedivo gora pošto nas savremena tehnologija bukvalno lišava nežnosti i putenih zadovoljstava i ograničava nas na površnu komunikaciju, što je pogubno za stvaranje preduslova dobrog seksualnog odnosa.

Couple sleeping photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto by senivpetro – www.freepik.com

Spasa ima, poručuju stručnjaci.

Poklonite sebi vreme bez mobilnog telefona i makar jedan sat pre odlaska na spavanje isključite ga, utišajte ili makar ostavite u hodniku.

Pročitajte i ovo: Deset stvari koje vam nikad nisu rekli o orgazmu (kako ženskom, tako i muškom!)

Bespogovorno izbacite televizor i laptop iz spavaće sobe. Za njih nema mesta u ljubavnom gnezdu ili na mestu za počinak. Odredite sebi vreme bez interneta i isključite ga obavezno posle 20 časova i ni pod kakvim izgovorom ne prilazite kompjuteru.

Pročitajte i ovo: SEKSUALNA ENERGIJA mora da dominira da bismo se osećali srećno

Poštujući ova pravila najpre ćete popraviti međusobnu komunikaciju, zatim će se poboljšati seksualna želja i mašta, a realizacija će doći kao logična posledica.