Za kraj ove sezone, koja je u velikoj meri obeležena donatorstvom i dobročinstvom, Opera i teatar Madlenianum i asocijacija ”Žena plus”, organizuju humanitarni koncert pod nazivom Za Zdravu Ženu, u utorak, 28. juna, na Velikoj sceni, sa početkom u 19.30 sati.

image002 (3)Humanitarni koncert na Vidovdan posvećen je svim obolelim ženama koje se hrabro i svakodnevno bore za svoj život. Asocijacija Žena plus posvećena je upravo takvim osobama. Na koncertu solista iz operskih kuća Beograda, nastupaju najpoznatiji umetnici u pratnji pijanista Dragane Andjelić Bunjac, Darinke Paunović i Petra Markovića.

Neka od imena učesnika su Radmila Bakočević, Tatjana Olujić, Snežana Savičić Sekulić, Sofija Pižurica, Janko Sinadinović, Branislava Podrumac, Tanja Obrenović, Ana Rupčić i mnogi drugi.

Oni će izvoditi najpoznatije arije iz svetskog operskog repertoara i svojim učešćem pokazati i sopstveni odnos prema svim ženama koje su danas ugrožene na različite načine.

Ovim koncertom želimo ne samo da pomognemo, već da pokažemo solidarnost, kao i da skrenemo pažnju na probleme žena u našem društvu i u sredini.