O kognitivnim odlikama metode svršavanja već sam pisao, no s obzirom na to da mi se ta metoda iznova potvrdila kao ispravna, podsetiću na nju jer možda može i drugima da bude korisna.

Hrvoje Štefan, polit-ekonomista

Naime, kada imam utisak ili uverenje da mi se neka devojka sviđa, pokazalo mi se da je najpouzdanija metoda provere da li mi se istinski sviđa, ta da izdrkam (po pravilu ne misleći na nju, jer ako mi se sviđa, znači da je idealizujem, a za mastrurbacijsku fantazmu su odgovarajuće samo devojke u registru profanosti, a ne idealizacije) i odmah nakon što svršim pomislim na tu za koju mislim da mi se sviđa.

I ako mi se nakon svršavanja isto ili približno isto sviđa kao i pre svršavanja, tada mi se zaista sviđa.

Međutim, neretko, kognitivna metoda svršavanja otkrila mi je da je moja idealizacija isforsirana jer mi se posle izbacivanja semena desila značajnija promena u doživljaju one za koju sam mislio da mi se sviđa. Time sam otkrio da mi se, zapravo, ne sviđa koliko sam mislio da mi se sviđa, pa sam mogao da budem iskreniji i prema sebi i prema njoj.

Zato sada uvek pre nego što nekoj devojci rečima ozbiljno izrazim sviđalačku naklonost ili potvrdim sviđanje, prethodno proverim kognitivnom metodom svršavanja da li mi se zaista sviđa.

Treba, ipak, napomenuti da čak ako kognitivna metoda svršavanja ne otkrije istinsko početno sviđanje, to ne znači da se ono neće ili ne može razviti. Ona samo potvrđuje da je početna idealizacija dvostruko neutemeljena, ako je svaka idealizacija po definiciji neutemeljena.

Pročitajte i ovo: Zašto je dobro da redovno masturbirate

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.