Ako ste voleli da čitate sjajan roman High Fidelity, britanskog pisca Nika Hornbija, onda će vas sigurno obradovati vest da je u etru serija rađena prema ovom, sada već, kultnom romanu.

Roman je objavljen davne 1995. godine, a pre tačno 20 godina snimljen je film po istom nazivu, u režiji Stephena Frearsa, u kojem je glavnu ulogu igrao John Cusack.

Nimalo simpatičan, ni po mom filmskom ukusu, tako me je mnogo obradovala ova serija, čisto sentimenta radi i ljupkog podsećanja na jedan od mojih omiljenih romana modernog doba, u kojoj glavnog junaka Roba, odnosno, junakinju ovog puta, igra glumica Zoë Kravitz.

Pročitajte i ovo: EMA, omiljena komedija Džejn Ostin o potrazi za savršenim parom i srećom do kraja života

Tako je, koncepcija je u celosti promenjena. Ne samo da je junak postao junakinja, nego su i u stvaranju serije većim delom učestvovale žene, saradnice na pisanju scenarija, Veronica West i Sarah Kucserka, i rediteljka, Natasha Lyonne.

Pročitajte ovo: Preporuka: Serija COBRA, akciona drama koju već upoređuju sa serijom Černobil, po uzbudljivosti i napetosti

Inače, Rob, vlasnica prodavnice ploča u Bruklinu, Njujorku, u sve popularnijem kraju Crown Heights, revidira dosadašnje ljubavne odnose kroz muziku i pop kulturu, pokušavajući da zatvori emotivne krugove i dođe do spoznaje zašto nema uspeha u ljubavnim odnosima, praveći listu pet najbolnijih raskida, ukratko ih prepričavajući, uključujući i onaj poslednji, od koga nikako da se otkači ili bolje rečeno, za koji je i dalje opsesivno vezana.

Pročitajte ovo: Serija BAGHDAD CENTRAL, uzbudljivi triler koji preispituje prisustvo zapadnih sila u Iraku

U tom procesu, Rob se pokazuje kao miserna, patetična, blago depresivna mlada žena, koja odbija da odraste i preuzme odgovornost na sebe. Ne zvuči li to kao tipična predstavnica, ne samo svoje generacije, nego ljudskog roda u trenutku sadašnjem?!

Pored Zoë Kravitz, koja je i izvršna producentkinja, u seriji igraju Da’Vine Joy Randolph, David H. Holmes, Jake Lacy i Kingsley Ben-Adir.

Pročitajte i ovo: Druga sezona britanske hit serije SEKSUALNO VASPITANJE je u etru – gledajte bezobrazno zabavnu seriju o seksualnom sazrevanju

Serija okarakterisana kao rom-com, od deset polučasovnih epizoda, premijeru je imala 14. februara na Hulu. Savršen izbor za vikend bindžovanje.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter