Kratka kosa je u modi!

Od kada su šiparice uzele makaze u ruke da skrate svoju kosu, da ne pominjemo suknje, kratko je postalo ekvivalent modernom. U eri kada vlada kratkoća i kada čitave priče ispredamo u 140 karaktera, kratka kosa deluje posebno privlačno.

Ako i dalje mislite da vas kratka kosa ograničava, razmislite ponovo.

U pogledu raznovrsnosti, imajte na umu da je kratka kosa nova crna!

Model 1: Kratko, sa teksturom Boba.

Collage

Preporučuje se za gušću kosu, sa debljom vlasi. Napomenite frizeru da je potrebno da vrhove istanji brijačem.

Kada je kosa dobro ošišana vrlo je lako napraviti frizuru u par koraka. Sve što vam je potrebno malo gela koji se utrljava u koren kose i sjaja za vrhove.

Kad poželite da promenite friz, zabacite kosu unazad i stilizujte je penom za učvršćivanje vlasi.

Ako baš insistirate ili vam je vlas mekana, možete koristiti i lak za kosu. Samo pazite da ne preterate i ne pretvorite se u pokretnu haubu.

 

Model 2: Stepenasti Bob

Collage1

Najviše odgovara mekanoj kosi, sa tanjom vlasi, koja se malo prirodno kovrdža na krajevima. Od frizera tražite stepenasto šišanu kosu, u slojevima. Koristite okruglu četku za feniranje i strong penu za koren kose da bi kosa dobila lepu baršunatost, lepršavost i volumen. Možete čak napraviti i malu punđicu, po potrebi.

Model 3: Razbarušena Piksi frizura

2

Najbolje pristaje talasastoj i srednje gustoj kosi. Da biste postigli ovakvu frizuru kosa se ne šiša ravnomerno. Od frizera tražite da vas šiša stepenasto, u slojevima, s tim što je kosa pri vrhu duža nego dole pri vratu.

Oblikovanje ovako ošišane kose ne zahteva mnogo tuda oko frizure. Par zahvata prstima na koje ste naneli malo gela ili pene. Više sjaja radi, a manje čvrstoće. Kad poželite, možete je i zalizati ili napraviti nešto što liči na frizuru iz 30-tih godina.