Dok su boje za proleće – leto 2017 sveže i izazovne na sasvim očaravajuć i veličanstven način, zamislite tek kakvim bojama će biti obojena raskošno bogata i sočna modna sezona jesen – zima 2017/18!

Verujemo da će ektremno raznolik i bogat kolorit, koji je Pantone Institut za boje spremio za hladniju sezonu, učiniti srećnim i zadovoljnim sve nas, od onih koji vole više konvencionalne jesenje tonove do onih koji vole da mešaju stvari i sve iznenade manje konvencionalnim modnim obrascima, pa čak i najprobirljivije modne sladokusce.

Pročitajte i ovo: Kompletan vodič trendova obuće za jesen – zimu 2017/18

Svake sezone ekipa Pantone Instituta za boje radi evaluaciju boja koje su modni dizajneri prikazali u svojim kolekcijama na Nedelji mode u Njujorku. Rezultati njihovog rada i procene zatim se koriste da bi se kreirala Pantone modna ton karta, u kojoj je navedeno deset boja koje će biti zastupljene, da ne kažemo, moderne, u predstojećoj modnoj sezoni za žene i muškarce.

Pročitajte i ovo: Kompletan vodič modnih trendova za jesen – zimu 2017/18

Kuriozitet je da je ove godine napravljen izuzetak jer je prvi put u Pantone modnu ton kartu dodata Nedelja mode u Londonu, tako da imamo boje koje će biti moderne i koje će se nositi prema njujorškoj i londonskoj Nedelji mode, pa ko šta voli, nek izvoli. Mada, ako malo bolje pogledate, videćete da razlika i nije toliko velika. Taman toliko da svako može da odabere nijanse koje mu najviše odgovaraju.

Postoji usaglašenost između boja koje vidimo na pistama u Njujorku i Londonu – kaže Letris Ajsman, izvršna direktorka Pantone Instituta za boje – Međutim, individualnost je očigledna, tako da smo uočili jasnu razliku između modnih revija u ova dva grada u načinu kombinovanja istih boja. Otuda dve palete boja za modnu sezonu jesen – zima 2017/18.

Paleta boja za Njujork

Obeležena dinamičnom grenadin crvenom bojom i mrko smeđim jesenjim javorom, paleta boja za jesen – zimu 2017/18 više naginje toplijim tonovima – kaže Ajsman – Dok su boje koje odišu osećanjem utehe, nežnosti, lakoće i mekoće krucijalne za predstojeću sezonu, nijanse koje se izdvajaju su bledo ružičasta Ballet Slipper, osvežavajuća zlatno zelena Golden Lime i jarka, a bistra Marina Blue. Ove nijanse imaju upečatljiv izgled kada su ukombinovane sa klasičnim, jesenjim nijansama, poput teget, sive, bež i braon (Navy Peony, Neutral Gray, Butterrum i Tawny Port).

Pantone top 10 boja za Njujork, moda jesen – zima 2017/18

Paleta boja za London

Predvođena živopisnom, vatreno crvenom (Flame Scarlet), paleta boja za jesen – zimu 2017/18 sastoji se od jakih, klasičnih boja, dopunjenih sa nekoliko potpuno nepredvidivih nijansi za jesenju i zimsku sezonu – istakla je Ajsman – Neočekivane kombinacije, kao što su Royal Lilac i Otter Brown ili Lemon Curry sa Bluebell su zastrašujuće i stvaraju neobičnu dihotomiju boja, sklad potpunih suprotnosti.

Pantone top 10 boja za London, moda jesen – zima 2017/18

#1 Grenadine

Pantone Grenadine

#2 Tawny Port

Pantone Tawny Port

#3 Ballet Slipper

#4 Butterum

#5 Navy Peony

#6 Neutral Grey

#7 Shaded Spruce

#8 Golden Lime

#9 Marina

#10 Autumn Maple

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.