Krv nikada ne laže!

Osnovna funkcija krvi odslikava se u njenoj prenosnoj ulozi jer krv predstavlja prenosni sistem organizma. Ona prolazi svuda, dolazi do najudaljenijih ćelija ljudskog tela i ulazi sa njima u interakciju. Zato je značaj kvaliteta krvi za ljudsko zdravlje ogroman.

”Hemoskeniranje je metod dijagnostike ”žive” kapi krvi, koji omogućava da se odredi funkcionalno stanje elemenata krvi i plazme u svetlom ili tamnom polju. Pri sprovođenju ispitivanja u tamnom polju, koriste se specijalni mikroskopi, povezani sa kamerama ili kompjuterima”, kaže dr Dobrinka Arbanovski, internista i specijalista kvantne medicine, iz ordinacije Holitimed.

Dodaje da se hemoskreniranje radi u prisustvu pacijenta,  a stanje krvi vidi se u realnom vremenu, na ekranu kompjutera. Ovaj način pregleda krvi omogućava da donesemo zaključak kako se odvijaju mnogi bitni procesi u organizmu.

 • Kakav je kvalitet crvenih krvnih zrnaca i u kojoj meri ona obavljaju svoju osnovnu funkciju ˗ prenos kiseonika do svih ćelija organizma?
 • Kakav je kvalitet belih krvnih zrnaca, a s tim u vezi i funkcija imunološke zaštite, tj. sposobnost organizma da se izbori sa različitim tipovima mikroorganizama?
 • Da li postoji sklonost ka kardiovaskularnim bolestima i zgrušavanju krvi?
 • Da li je organizam pod uticajem zapaljenskih procesa?
 • Stepen hidriranosti organizma?
 • Da li organizam trpi pod dejstvom slobodnih radikala i potreba za antioksidantnom zaštitom?
 • Da li je organizam pod dejstvom stresogenih i toksičnih činilaca?
 • Kvalitet detoksikacionih funkcija
 • Sklonost hormonskom disbalansu
 • Prisustvo mikroorganizama u krvi – bakterija, virusa, gljivica, parazita
 • Na osnovu prisustva kristala holesterola, mokraćne kiseline, šećera i ortofosforne kiseline stiče se uvid u stanje ukupnih metaboličkih procesa
 • Da li postoji disbakterioza creva (tj. poremećaj ravnoteže dobrih i štetnih crevnih bakterija), što dovodi do slabljenja imunološke zaštite

Kako kaže dr Arbanovski, hemoskeniranje ima veliki značaj kod procene trenutnog opšteg zdravstvenog stanja organizma i nivoa unutrašnje ravnoteže (homeostaze) organizma, a pored toga i stanja acidobazne ravnoteže što je prema poslednjim naučnim pokazateljima jedan od najvažnijih faktora u pokretanju patološkog procesa.

Promene u kvalitetu krvi i izgledu njenih sastavnih elemenata javljaju se nekoliko godina pre pojave prvih simptoma bolesti i samim tim je značaj metode u pogledu preventive ogroman.

Na osnovu dobijene analize, lekar ne može postaviti dijagnozu bolesti, ali može definisati pravac preduzimanja preventivnih mera i dopunskih analiza radi sveobuhvatnijeg pristupa i dati savete o promeni načina ishrane, primeni adekvatnih antioksidanata i drugih potrebnih suplemenata, biljnih i homeopatskih preparata, antiparazitnih programa kao i vrsti biofizičkih metoda lečenja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.