HAVAIANAS, brazilski brand flip-flop papuča i sandala koji je stvoren i patentiran 1966. godine, od ovog leta novitet je u ponudi multibrenda FASHION&FRIENDS. Legendarne japanke će se prodavati na tržištima Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Inspirisan japanskim zōri sandalama, Robert Fraser je izmislio i masovno proizvodio japanke. Ime Havaianas je izvedeno iz ženskog oblika portugalske reči za “Hawaiians”, a uzorak na đonovima japanki  dizajniran je tako da liči slamnatim đonovima zōri.

Izvorno, svi Havaianas su imali bele uloške s obojenim outsoleima i trakama. Zbog svoje jednostavnosti, kvaliteta i pristupačne cene, japanke su postale popularne među svim društvenim slojevima u Brazilu.

Pročitajte i ovo: Mala bela haljina je nova ne-mogu-da-živim-bez-nje-haljina! Najnoviji modeli


Pročitajte i ovo: Kolor terapija – obojite svoj život haljinama u živopisnim bojama


Započnite leto u sandalama sa punom petom – najosporavanijem, a najudobnijem modelu obuće

Havaianas je oficijalno postao globalni brend 2000. godine, uprkos drugim brendovima koji imitiraju njegov stil.

Pročitajte i ovo: Tufne – najradosniji modni trend za proleće – leto

Kako bi se izdvojili na globalnom tržištu, angažovano je nekoliko marketinških agencija. Angela Hirata, direktorka spoljne trgovine „Alpargatasa“, objasnila je da je Havaianas svima dostupan proizvod koji sa podjednakim žarom kupuju ljudi, bez obzira na svoj imovinski status, te ga danas nose i najveće zvede svetskog show biznisa.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za proleće – leto 2019