Polećemo!

Čekaj, šta? Da li smo to dobro pročitali? Google je pokrenuo novu inovaciju preko svoje platforme Google Flight, koja će vam omogućiti da vratite novac za vaše avionske karte. Ne, nije šala. Objasnićemo vam uslove.

Pročitajte i ovo: Santorini – najlepše ostrvo Mediterana

Podsećamo, Google Flight je platforma koju je kreirao Google i koja vam omogućava da uporedite sve letove dostupne širom sveta kako biste dobili najbolju cenu, na najboljim datumima. Pravi uporedni alat, Google Flight je od suštinskog značaja za putnike koji žele da dobiju dobre ponude.

Pročitajte i ovo: Baskija – crna ovca Španije

A Google je odlučio da ide još dalje u inovacijama nudeći garanciju da su letovi koje promoviše na platforma najjeftiniji. Ako to nije slučaj, Google Flight će putnicima nadoknaditi razliku. JACKPOT!

Pročitajte i ovo: Krit – najveće grčko ostrvo na kome je vreme stalo

Kako to funkcioniše u praksi? Ako rezervišete let i cena padne, Google vraća razliku. Na primer, kako Omniscience Media navodi: „Let Njujork-Los Anđeles rezervisan za 150 dolara, njegova cena pada u narednim danima na 100 dolara, Google će vam vratiti 50 dolara. Nije loše, zar ne?

Pročitajte i ovo: Skopelos – grčko ostrvo bujne vegetacije, ovenčano holivudskim glamurom

Nadoknada koju će izvršiti Google Pay. Međutim, Google je postavio uslove. Putniku ne može biti nadoknađeno više od 500 dolara godišnje, odnosno približno 450 evra. A ako postoji razlika u ceni manja od 5 dolara, Google neće nadoknaditi putnicima ni ovu razliku.

Pročitajte i ovo: Lošinj, najmirisnije ostrvo Jadranskog mora

Lansirana u pilot verziji u Sjedinjenim Državama pre nekoliko meseci, inovacija bi uskoro mogla biti lansirana u drugim zemljama širom sveta. Dovoljno da uštedite mnogo novca i putujete više!

Pročitajte i ovo: 21 putovanje na koje treba da odete u životu da biste mogli da kažete da ste ”videli svet”

Prošlog avgusta, Google je već otkrio savet svojim korisnicima da lakše pronađu jeftinije avionske karte. Dokaz da gigant čini sve da se istakne u sektoru putovanja.