Lagana, dobra, super hidratantna i praktična za konzumiranje čak i pod suncobranom. Evo idealnih grickalica na plaži za zdrav i optimalan obrok.

Šolja sladoleda, punjeni sendvič, malo čipsa u vrećici. Grickalice na plaži su visokog rizika ako se oslanjate samo na šank u kupatilu.

Snabdevanje vitaminima, hidratacijom i hranljivim materijama korisnim za telo je zapravo važnije nego ikad kada ostanete na suncu mnogo sati.

Za grickalice na plaži, stoga, bolje je fokusirati se na praktičnu hranu za konzumiranje, ali sa visokom snagom zasićenja, kao što je voće, sveže ili sušeno.

Osim što zaustavljaju glad i daju odličnu sitost, u stvari, obezbeđuju čitav niz supstanci koje pomažu u suzbijanju toplote, pada energije i uticaja sunca.

Bikini photo created by halayalex - www.freepik.com
foto by halayalex – www.freepik.com

Kivi protiv tromosti

Kivi je jedno od voća najbogatijih vitaminom C, koji podstiče proizvodnju kolagena, dragocenog proteina za lepotu i zdravlje kože i za cirkulaciju.

Takođe ima svojstva remineralizacije. Obezbeđuje odlične količine magnezijuma i kalijuma, dva minerala koja pomažu u suzbijanju slabosti.

Kajsije za unapređenje zdravlja kože

Kajsije bogate karotenoidima, uključujući beta-karoten, moćan antioksidans koristan za podizanje odbrane kože posebno izložene suncu.

Takođe sadrže dobre količine bakra, gvožđa i magnezijuma, dragocenih da vas drže podalje od vrtoglavice i pada energije.

Bademi da razbiju glad

Bademi imaju odličan efekat zasićenja. Zahvaljujući bogatstvu vlakana i esencijalnih masnih kiselina, suprotstavljaju se gladi.

Uspešno se bore protiv razdražljivosti i lošeg raspoloženja, koji su sve češći na vrućinama.

Zasluga je u bogatstvu aminokiselina poput triptofana i vitamina B kompleksa, koji povećavaju nivo serotonina, hormona koji pozitivno utiče na raspoloženje, san i sitost.

Breskve za hidrataciju

Osim što su veoma hidratantne, breskve su bogate supstancama koje utiču na cirkulaciju uključujući vitamin C, magnezijum i kalijum koji se bore protiv otoka koji su češći na vrućini.

Lubenica za odbranu kože

Lubenica je voće sa izuzetnim antioksidativnim svojstvima. Obezbeđuje dobre količine vitamina C i likopena, koji pomažu u zaštiti kože od starenja.