Zašto vaše ljubavne priče ne traju više od nekoliko meseci? Možda negde grešite: evo najčešćih grešaka koje su mnogima na početku uništile veze.

Da li sabotirate svaku vašu vezu? Da li se uvek zaljubite u nemoguće muškarce? Vaše priče se završavaju nakon nekoliko meseci i sve vreme ste bili u iluziji da je to ona prava?

Možda je mogla da bude i niste verovali dovoljno ili možda postoje neke greške koje neprestano ponavljate vezu za vezom i koje vas navode da nikada ne budete u stanju da budete istinski srećni.

Pročitajte i ovo: Zašto volimo LOŠE MOMKE? U čemu je šarm loših momaka?

Ovom prilikom ukazujemo vam na to koje su najčešće greške zbog kojih se ljubavne priče nasukavaju posle samo nekoliko meseci: ako želite da ostarite s nekim, pribeležite ih i izbegavajte sve redom kao kugu.

Želite savršenog muškarca

Mislite da savršen muškarac postoji (hm…a jeste li vi?!)?!

Princ na belom konju ne postoji u stvarnom životu! Trebalo je da ste to gradivo već prošli više puta i da ste već dobro savladali gradivo, položili ispite, ali očigledno i dalje padate na ispitima.

Neverovatno, ali očigledno istinito, u kutku vaših umova taj nestvarni san je i dalje skriven.

Pročitajte i ovo: Zašto je važno da POŠTUJEMO AUTORITET

Prvih meseci cvetaju ruže, ali na prvom defektu, na prvoj poteškoći, vaš zamak implodira zajedno sa bajkom o srećnoj princezi.

Problem je u tome što, koliko god se trudili na svetu, nikada nećete pronaći savršenog muškarca, bez mana ili bez tamnih strana: možete prelaziti iz jedne priče u drugu, ali uvek ćete imati razočaranja.

Ako niste spremni da prihvatite da princ na belom konju ne postoji, teško je imati trajnu priču.

Pobegnete od prve poteškoće

„Ne, dosta je, ovo više ne ide kako treba (želim), odlazim, ne želim više da budem s tobom.“

Ovo se odnosi i na žene i na muškarce, kada krenu prve nevolje i poteškoće, više vole da napuste igru.

Šteta, jer veze čine kompromisi, diskusije i često je život pun poteškoća sa kojima se treba suočiti. Tako se gradi odnos, tako se ljudi bolje upoznaju, tako se slaže ljubavni pazl. To je ljubav, to se voli. Kuća se gradi, ciglu po ciglu, ne kupuje se savršeno skockana, izvađena iz izloga draguljarske radnje.

Pročitajte i ovo: Šta ako on nije zainteresovan?!

Napustiti ljubavnu priču ubrzo nakon prvih nesuglasica je ispravno ako shvatite da osoba nije za vas, ali ako imate i malo sumnje, pokušajte ponovo i pokušajte ponovo dok zaista ne budete imali solidne temelje na kojima možete graditi odnos.

Za ljubav se bori, od ljubavi se ne odustaje tako lako.

Slušate samo svoje potrebe

Ponavljanje „ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja“ moglo bi da učini da izgledate kao magarac.

Pročitajte i ovo: On je jako emotivan, samo to nikad ne pokazuje

U paru niste sami i vaš partner nije stvoren da zadovolji sve vaše potrebe ili zahteve ili čak da vas uvek stavlja u centar pažnje. Ista stvar važi i za njega, ne može postojati samo njegovo gledište.

Da bi se priča nastavila, potrebe obe strane morate staviti na sto, a zatim shvatiti gde se one susreću.

Uplašite se

Strah je normalna pojava, ali je i vaš najgori neprijatelj ukoliko vas blokira, a ne nagoni na progres. Ljubavne priče vođene tim osećanjem na kraju se vrlo brzo sruše o zid visok tri metra.

Zablude iz prošlosti često povećavaju nesigurnost, pale alarme i prelaze u paranoju i opsesiju.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da li je on / ona pravi partner za vas

Ako ponovljate sebi da će nešto poći po zlu, verovatno će se to dogoditi: razmislite, budite lucidni i pokušajte to mirno da živite i rešite kroz međusobnu komunikaciju. Imajte na umu da je preko puta vas isto tako uplašeno biće koje se trese od straha kao brezin prut na vetru.

Draž nemogućeg

Iz veze u vezu bivate privučeni šarmom nemogućeg?

Večito zaljubljivanje u muškarce sa kojima je nemoguće ostvariti vezu, komplikovane tipove i koji očigledno ne žele da se obavežu neće učiniti da vaše veze potraju dugo.

Pročitajte i ovo: Zašto je toliko teško napustiti partnera

Ako se držite kao dagnje na kamenu, neće vam se povećati šanse za uspeh.

Ako je serijski preljubnik, nećete ga promeniti, ako ne želi zahtevne veze, nastavićete da se jurite poput mačke i miša bez rešenja.

Trebalo bi da podesite svoj radar na drugi plen.

Samosabotaža

Sami sebe sabotirate? Često je sabotiranje sopstvene sreće lakše nego izgraditi je.

Vaša prošlost stvorila je neku vrstu “spasilačke zone” – čim nešto pođe po zlu, čim izgovori čak i jednu pogrešnu rečenicu, alarm se oglasi, vi dignete pokretni most i povlačite se sa čitavom vojskom.

Pročitajte i ovo: Ako se ne usuđuje da ti priđe, priđi tti njemu: Evo zašto to treba da uradiš!

Napokon, povratak na stari put nesrećnog singl života gotovo je umirujući osećaj, zar ne? To je vaša sigurica, zona komfora, staro, dobro poznato, sigurno i, nažalost, udobno mesto. Tužno, zar ne?! Ali, istinito.

A onda je igranje uloge žrtve uvek lakše. Oglasite alarm s prozora i prestanite da razmišljate o tome da morate da se branite od svega.

Nikada se ne bavite samoanalizom

Igranje uloge žrtve je mnogo lakše, a takođe mislite da ste uvek u pravu ili da ste uvek uvređena i povređena strana.

Pročitajte i ovo: ZAUZET MUŠKARAC, slobodan odnedavno ili oduvek – pitanje je sad!

Ako želite da veza traje, morate se takođe staviti u ulogu druge strane, pokušati da razumete njegove razloge, zapitajte se zašto se ponaša na određeni način, ali i on treba da radi isto.

Ako se nikada ne preispitujete, ne možete otvoriti vrata drugoj osobi.

Ne znate kako da slušate

Pokvarena ploča ne funkcioniše, razgovor uvek i samo o onome što vas boli ili onom što vama treba, što vas interesuje, a da ne znate kako da (sa)slušate drugu stranu, učiniće da napravite vrlo visok zid između sebe i druge osobe.

Pročitajte i ovo: Pet tipova muškaraca koje treba izbegavati u širokom luku

Ne želeći da međusobno razgovarate o ličnim stvarima, samo odašiljanje poruka i nerazumevanje onoga što druga osoba želi da vam kaže, neće vas odvesti daleko.

Svi imamo loše dane i svi ponekad želimo da se zatvorimo u sebe, ali ako se ne slušate, na kraju stvarate vakuum oko sebe.

Zaljubljujete se u ideju o njemu

Ako se zaljubite samo u ideju koju imate o njemu, a ne zapravo u osobu ispred sebe, uvek ćete se naći odvojeni od stvarnosti i u jednom trenutku ćete se naći pred nekim ko vam se uopšte ne sviđa dovoljno.

Pročitajte i ovo: Reci mi gde te je odveo na prvom sastanku i reći ću ti kakav je čovek

Na početku veze nikada ne bi trebalo da idealizujete osobu. Bolje da tamo odete sa olovnim nogama i zaista shvatite ko stoji ispred vas, nego da posle nekoliko meseci shvatite da ste sa nekim koga zapravo ne želite.

Odnosi koji se ne zasnivaju na stvarnosti, ne idu mnogo daleko.

Ne znate kako da se borite

Bojite se svađe? A svađa je presudna za međusobno upoznavanje!

Naravno, ne možete svakodnevno vrištati jedno drugom u lice, u tom slučaju biste imali problema, ali zdrava svađa svako malo iznese probleme na površinu i puno govori o vama, pojedinačno, ali i kao paru.

Pročitajte i ovo: Reč – dve o pogrdnim rečima upućenim ženama

Ako pobegnete od prve svađe ili verujete da je borba u vezi nepremostiv problem, a normalno je da se svaki od partnera bori za svoje mesto pod suncem, to jest, u paru (za dominaciju, to je sasvim u redu, nije ništa loše, danas dominira on, sutra ti i tako se kolo sreće okreće), shvatite da nemate potrebnu zrelost da bi veza dugo trajala.

Ne možete da mislite da veze postoje bez nesporazuma ili diskusija. To je potpuno nezrelo shvatanje partnerskog odnosa.