Grejs Keli napustila je holivudsku karijeru u jeku popularnosti, kako bi postala princeza od Monaka 1956. godine. Finansije glumice koja je postala deo porodice Grimaldi, deo su dokumentarca o poznatoj princezi.

Film nosi naziv Grejs Keli: Potrošeni milioni, i sadrži navodno objašnjenje o tome, kako je Grejs morala da plati čak dva miliona dolara porodici Grimaldi, da bi se udala za Renijea Trećeg od Monaka.

Navodi se da je zbog tog poteza, Grejs ostala bez kompletnih finansija koje je tada posedovala, i koje je zaradila baveći se glumom.

Grejs Keli, Instagram Grejs Keli
Grejs Keli, Instagram Grejs Keli

Grejs Keli je imala zavidnu filmsku karijeru

Osim troškova u vreme dok je bila mlada glumica, film obrađuje i finansijsko stanje kneginje neposredno pre nego što je preminula 1982. godine, ali i njene tinejdzerske dane u Filadelfiji.

Keli, poznata, između ostalog i po ulogama u filmovima Tačno u podneMogambo i Provincijalka, koji joj je doneo nagradu Oskar, bila je svojevremeno najplaćenija glumica na svetu i tokom pet godina je zaradila približno 1,5 miliona dolara, što bi danas bilo ravno iznosu od oko 15 miliona dolara, prenosi independent.co.uk.

Grejs Keli i princ Renije sreli su se na filmskom festivalu u Kanu 1955. godine, gde je promovisala svoj film Uhvati lopova.

Dalju priču o udaji  holivudske lepotice i plaćanju pri ulasku u porodicu Grimaldi, dokumentarac posebno analizira.

„Mislim da je šokantno platiti dva miliona dolara, što bi u današnjim uslovima bilo 20 miliona dolara. To joj je uništilo čitavu ušteđevinu. Kada razmislite o tome šta je žrtvovala, ona se zapravo odrekla svoje ušteđevine i svoje sposobnosti da zarađuje”, izjavila je Gema Godfri, koja je učestvovala u realizaciji filma.

Grejs Keli kao kneginja od Monaka

Dokumentarni film objašnjava situaciju u kojoj je Grejs bila neposredno pre smrti, kada je navodno posedovala samo 10.000 dolara na svoje ime, i kuću u Irskoj koja je pripadala njenom dedi.

U dokumentarcu se takođe tvrdi da je Grejs Keli ostavila tri testamenta, od kojih jedan nedostajao, te da nisu mogli da pristupe dokumentu.

„Tražili smo da vidimo kopiju, ali u palati u Monaku su nam rekli da taj dokument nije dostupan za javnost, i da Albert od Monaka i njegova porodica ne žele da otkrivaju takve sadržaje”, objasnila je Godfraj.

Grejs Keli je preminula u 52. godini od posledica moždanog udara dok je vozila ka Monaku, kada je izgubila kontrolu nad automobilom.