Teško je raspravljati se sa Grejs Džons, kao jednom od najoriginalnijih muzičkih mislilaca, sa više nego dovoljno provokativnih izdanja i legendarnih albuma da to i potkrepe.

image (6)Ona je autsajder koji je ostao veran autsajder viziji. Dok Majli Sajrus nosi balone ili su možda mehurići na MTV VMA dodeli nagrada, Grejs Džons je bila zauzeta hula-hopingom, u toplesu, pokrivena samo bojom tokom izvođenja numere Rob ritma. A ima 67 godina. Svetu je potrebna još jedna Grejs Džons ali teško da će se još jedna takva naći.

U izvodu njene autobiografije, koja uskoro izlazi iz štampe, a za koju je rekla da je nikada neće objaviti i koja se baš tako i zove Nikada neću napisati memoare, muzička ikona objašnjava da nekim od trenutno najvećih muzičkih zvezda nedostaje dugoročna vizija.

Rihanna…ona se zanima body-paintingom, što sam ja radila sa Kit Haringom, koji je slikao direktno po mom telu, dok ona nosi ofarbani kostim. To je razlika. Moj je na koži, dok ona stavlja barijeru između boje i svoje kože. Nisam čak ni sigurna da ona zna da to što radi potiče od mene ali kladim se da ljudi koji joj rade styling to znaju. Oni poznaju istoriju.

Sasvim mi je u redu i ne moram da brinem o novoj publici. Ako ti *ebanje ne prija, nemoj da se *ebeš!

Sećam se kad je jedna od pevačica, koje su došle na scenu posle mene, rekala da bi volela da radi sa mnom. Svi oko su povikali – ti moraš to da uradiš, to će da bude dobro za tebe, doneće ti novu publiku i dosta para. Rekla sam, NE! To bi bilo dobro za nju, ona će izvući najbolje iz svega što sam gradila i dodati to svom brendu, a ja neću dobiti ništa sem malo privremene pažnje.

Niko nije mogao da veruje da sam odbila, ali meni je dobro ovako kako mi je. Ne moram da vučem za rukav novu publiku. Ponavljam, ako ti *ebanje ne prija, nemoj da se *ebeš.

Problem sa Doris, Niki Minaž i Majli Sajrus je što one vrlo brzo dostižu svoje ciljeve. Ne postoji dugoročna vizija, a one zaboravljaju da kada jednom upadnete u taj vrtlog, morate da se borite protiv sistema koji sve jače steže obruč oko vas da bi vas zadržao na poziciji autsajdera za kojeg se kunete da jeste.

Uvek postoji zamena koja vam dahće za vratom i napreduje vrlo brzo, novija, a luđa i glasnija verzija vas. Tako da ako nemate postavljenu dugoročnu strategiju i plan, onda ste samo prolazna faza, najnoviji trend, jučerašnji događaj.