Kojom bojom vaša svetlost vibrira?

U mnogim civilizacijama postojanje našeg svetlosnog tela bilo je pominjano, ali većina najčešće smatra da ono što se ne vidi – ne postoji, pa su znanja o tome više pripadala polјu mistike. Auru, naše svetlosno telo, mogli su da vide samo posebni lјudi, ali razvojem tehnologije to je od XX veka postalo moguće i običnima. Prvi koji je našao način da se ta naša svetlost zabeleži na slici bio je Nikola Tesla. Potom su ga sledili mnogi naučnici da bi zahvalјujući braći Kirlian bila konstruisana posebna kamera koja je u stanju da registruje elektromagnetsko polјe živih bića.

Tako je aura iz mita prešla u objektivnu, vidlјivu stvarnost. Upravo o tome pričala je Marina Jablanov sa dve Kragujevčanke, Gordanom i Milankom Sekulić, jetrvama koje su kao sestre. One se očitavanjem aure bave više od decenije i imale su priliku da pogledaju preko pet hilјada aura.

Pročitajte i ovo: Na koji način vežbe vraćaju sreću u naš život

Šta je, zapravo, aura?

Pročitajte i ovo: Skrivena lica depresije – nasmejana depresija

Gordana: Aura u prevodu s hebrejskog jezika znači svetlost. Znamo da je svetlost elektromagnetske prirode, a naš veliki naučnik Nikola Tesla je rekao da je sve energija i sve vibracija. Sva živa bića imaju auru – ona je naš svetlosni omotač koji se nalazi oko tridesetak centimetara od našeg fizičkog tela. Ona je multiinformaciono polјe koje sadrži sve podatke koji su od vitalnog značaja za naše fizičko, mentalno, emocionalno i duhovno zdravlјe. Spoznaja auričnog polјa danas se smatra važnijom od fizičkog tela. Zaboraviti na auru isto je kao zaboraviti na nogu ili ruku.

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

Milanka: Danas vam ne trebaju specijalne sposobnosti i veština da vidite auru, postoji aparat i program s kojim se to postiže. Ipak, za rad na njemu se naravno morate obučiti.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Kakav je to aparat na kome vi možete da vidite auru?

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Milanka: Ovaj aparat je zasnovan na multimedijalnoj biofidbek tehnologiji koja nam omogućava da očitavanjem vibracije akupunkturnih tačaka, temperature dlana, električnog potencijala kože i svih bio podataka koji se posredstvom programa pretvaraju u frekvencije saznajemo kojom bojom vibriramo. Na osnovu toga se određuje koji ste tip ličnosti.

Pročitajte i ovo: Gozba za noge – neodoljive cipele za jesen – zimu

Da li je boja naše aure celog života ista ili se menja?

Gordana: Deca imaju belu auru, a sazrevanjem se izdvoji određena boja koja posle preovlada. Nekom ostane ta bela boja, kao meni. Ipak postoje situacije kada se boja aure promeni, a to je kada nešto u životu drastično promenimo. Jednostavno, menja se vibracija. Jedan naš klijent, student mašinstva, kada je prvi put došao do nas imao је auru narandžaste boje, ali kada je došao posle više meseci njegova aura je bila plava.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Prvo smo pomislile da aparat ne radi kako treba, stavlјale svoju ruku da proverimo, dok nam nije rekao da je napustio fakultet i da je proveo pola godine u Indiji meditirajući. Ta velika životna promena se očitovala i na promeni boje aure. Znači događa se, ali vrlo retko.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Ovih dana Internetom kruži video-snimak na kom se vidi da u trenutku oplođenja jajna ćelija bude obasjana svetlošću. Kakva su vaša saznanja?

Pročitajte i ovo: Praktično i šik Stella McCartney

Milanka: Inicirana svetlošću ćelija počne da se deli. Dvadeset osmog dana od začeća oko bebe, odnosno embriona, konstituiše se energetsko polјe koje je veličine materice i ono je bebina zaštita. To još nije aura, jer bebu štiti majčina aura. U našoj praksi smo imale puno puta mogućnost da vidimo aure trudnica i sve su savršene, rad čakri (energetskih vrtloga) potpuno izbalansiran.

Pročitajte i ovo: U čemu je razlika između krivice i odgovornosti

Kada je moja ćerka bila trudna svako jutro smo joj proveravale auru i svaki put smo videle kako je sve savršeno u redu. Divno je znati da su trudnice zaštićene i ne kaže se džabe da je to drugo stanje. Sa rođenjem bebe, s njenim prvim udahom se konstituiše oko nje belo aurično polјe koje nije samo zaštita, nego se svako naše iskustvo tu pamti i skladišti.

Pročitajte i ovo: Najpopularnije boje ruževa za usne za jesen – zimu

Ako deca imaju belu auru, kada se desi promena u neku drugu boju i zašto?

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Milanka: Bela boja aure je najviše do pete godine, tada počinju da se bude potencijali i aura je šarena kao papagaj, a onda oko devete godine počinje da se izdvaja jedna boja koja će da preovlada i ona najčešće ostane za ceo život. Mi na ovaj svet ne dolazimo, kao što se nekada mislilo kao tabula rasa (neispisana tabla), već s nekom informacijom šta nam je zadatak, s određenom genetikom i energijom da to sprovedemo.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Sa čim to ima veze?

Gordana: Deo priče je da oko treće godine dolazi do kalcifkacije epifize i tada se kod deteta razvija logika, jer je bitno da logički rasuđuje. Pre toga se zatvara fontanela koji je naš kontakt s univerzumom i ostaje nam krunska čakra koja se nalazi oko pet centimetara iznad glave, taj energetski centar je naša veza s unverzumom. Kao što nam je pupčana vrpca bila veza s majkom, tako nam je naša krunska čakra veza s univerzumom.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Da li su vam dolazili roditelјi s decom?

Pročitajte i ovo: Masažom protiv nesanice

Milanka: Da. Navešću vam primer jedne doktorke koja je došla, jer je bila zabrinuta za svog sina koji je imao astmu, ali nijedan lek mu nije pomagao. Kada smo pogledali njegovu auru videli smo da je plave boje i da je sjajna. Nikakvih nečistoća i blokada nije bilo na njoj.

Pročitajte i ovo: Simptomi bujanja kandide

Kada smo joj rekli da plavu boja aure imaju ličnosti koje su sa umetničkim sklonostima, suptilne, ona je shvatila da pogrešno gura svoje dete da trenira karate, da njena želјa da on upiše tehničku školu nije u skladu sa dečakovim sposobnostima. Shvatila je i da on u stvari nema astmu, zato i lekovi nisu ni delovali, nego ga ona guši svojim želјama i očekivanjima.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Da li ovaj aparat ima dijagnostička svojstva?

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Gordana: Ima, ali mi nismo lekarke, pa se time ni ne bavimo. Ipak, možemo da vidimo gde su blokade i kakva su ometanja da ostvarimo svoj pun potencijal. Naglasila bih da je naša aura kao jedno informaciono polјe koje ne poznaje kategoriju vremena: sve je sada i sve je tu. S druge strane sve se prvo dešava na ovom nevidlјivom, energetskom nivou, pa se tek posle „spušta“ na fizički nivo.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Ono što može da se vidi su kao neke gužve, kao lјigavci koji usporavaju protok energije i narušavaju balans. Kada klijent to vidi i shvati kako funkcionišemo na tom suptilnom nivou shvata da promenom ponašanja, uverenja, emocija može da sve to promeni. Mi sada radimo na kreiranju svoje budućnosti i možemo da je menjamo kako hoćemo, ali smo i sada posledica onog prethodnog ponašanja u životu. Naše iskustvo je da ako to lјudi znaju, onda su spremniji da sebe da menjaju nabolјe.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Pročitajte i ovo: Doviđenja prošlosti, dobar dan živote

Milanka: S druge strane najlakše se otklanjaju one blokade koje su još uvek na energetskm nivou. Kroz dugi niz godina rada smo videle da se energetske blokade očitavaju i u stvarnom životu: pa vam se neko žali kako ne može da ostvari dobru vezu, a mi vidimo blokiranu srčanu i grlenu čakru.

Pročitajte i ovo: Kako se rešiti tenzije u vratu i ramenima?

Ljudi ne poznaju svoj energetski status, jer ga ne vide i često se vrte u krugu i ne znaju kako da izađu iz tog vrzinog kola. Htela bih da istaknem i da je naš energetski status stalno u nekoj promeni, menjaju ga naše misli, emocije, brige, stres. Mi mnogo stvari uradimo spontano da nam bude bolјe, da naša aura može da transformiše te loše vibracije u dobre. Nekad je to šetnja, razgovor s pijatelјem, kafica.

Pročitajte i ovo: Ljubav je samo reč

Photo by Ricardo Resende on Unsplash

Kako ipak nastaju blokade kada se naša energija stalno menja i transformiše?

Pročitajte i ovo: Reči su te što nas svlače, ćutanje samo uz suze dobro ide

Milanka: Mi kada smo dobro, kada smo srećni, to nažalost ne traje dugo. Međutim kada vas nešto nalјuti, kada ste uvređeni ili kada vas nešto ražalosti to može da traje dugo. Kada vas nešto povredi vi niste uvređeni samo 15 minuta, nego to može da traje i danima. Desi se da i zaboravite sam događaj, ali ostane to osećanje.

Pročitajte i ovo: Letnji vatromet ljubavi

I zvanična medicina je prepoznala sindrom neodređene brige: mi smo prosto bombardovani raznim informacijama koje mogu loše da utiču na nas. Ako smo mi u energetskom padu, pa nas salete i razne druge loše vibracije dobro je da to osvestimo i da se samo upitamo „da li se meni sviđa kako se to ja sada osećam“.

Pročitajte i ovo: Tamo gde je bes uvek postoji bol

Na koji način osvešćivanje svog stanja može da nam pomogne?

Pročitajte i ovo: Loše navike koje mogu da unište vaš odnos

Gordana: Kada sebi postavim to pitanje i ako je odgovor „ne“ onda nam je to signal da nešto promenimo pod hitno što će nas vratiti u balans. Navešću vam i drugi primer, ako moram da provedem vreme s lјudima s kojima mi nije prijatno ili da radim nešto što moram, onda ću toga dana da nađem neku hranu za dušu, nešto što će me razveseliti, ispuniti… Vrlo je prosto, ali nažalost lјudi ne shvataju ozbilјno jednostavne savete. Bitna je ta energetska higijena.

Pročitajte i ovo: Zašto je važno da provodimo vreme sami sa sobom

Photo by Juliana Araujo on Unsplash

Šta se pod tim podrazumeva?

Pročitajte i ovo: Istine i zablude o alkalnosti, kiselosti i baznosti organizma

Milanka: Frekvencija izgovorene reči, molitva. Možete biti i ateista, ali i najjednostavnija molitva ima izuzetan efekat. Misao je najsnažnija i najtananija vibracija i prostire se sferno. Zato su dobre misli, pozitivna očekivanja, lјubav najbolјa energetska higijena. Najvažnije u prirodi je rezoniranje – frekventno poklapanje, pa razmislite s čim se frekventno poklapate? Otac Tadej je rekao „kakve su ti misli, takav ti je život!“ Čuda možemo da pravimo, samo da to izaberemo!