Isceliteljska moć zvuka poznata je od davnina. Obično slušamo muziku u skladu sa trenutnim raspoloženjem. Ako želimo da promenimo raspoloženje, vrlo često pribegavamo promeni zvuka da nas podigne ili spusti.

Isceliteljsko prostranstvo postoji svuda oko nas i u nama samima. Da bismo ga osvestili i spoznali, potrebno je da očistimo kanale duhovne energije u našem suptilnom telu. Od svih muzičkih instrumenata, najveću moć u tome ima gong.

Silvana Leskovar
Silvana Leskovar

Ovaj fascinantan instrument u mnogim kulturama Istoka nosi oreol svetosti, a već pet hiljada godina, služi i kao instrument za iscjeljivanje. Vrlo je delotvoran kod poremećaja izazvanih stresom, depresijom, umorom i iscrpljenošću. Utiče na obnavljanje ćelija u organizmu i duboko uravnotežava. Ukratko, pročišćava nas i približava sebi samima.

U obredima, gong je sviran za prizivanje duhova i za teranje demona. Smatralo se da već i dodirivanje gonga donosi bogatstvo i snagu. U ritualima na Dalekom istoku, gong je zadržao svoj poseban značaj do danas, a kao muzički instrument, svirao se na proslavama, raznim ceremonijama i pozorišnim predstavama.

 

Silvana Leskovar
Silvana Leskovar

Takozvanu, Gong kupku, sa planetarnim gongovima i tibetanskim činijama, održaće sertifikovana učiteljica Kundalini joge i Gong joge iz Zagreba Silvana Leskovar

Gong kupka traje sat vremena, a ovoj seansi prethodiće intenzivni dvočas Kundalini joge, koji će održati sertifikovana učiteljica Kundalini joge i Reiki učiteljica, Danica Cvetković.

‘Radićemo Kundalini joga krije za isceljenje fizičkog, mentalnog i duhovnog tela, a onda ćemo imati gong kupku . Kada slušate gong, taj zvuk prožima svaku ćeliju vašeg tela. Zvuci gonga pomažu da se vaše misli i emocije oslobode iz podsvesti, deluju blagotvorno na vaš nervni sistem i dovode do samoregulacije i samoisceljenja’, kaže Danica Cvetković.

Prijave i dodatne informacije, možete dobiti na navedenom linku.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.