Između drevnih kulturnih tradicija i astroloških iznenađenja, evo zašto je 2024. srećna godina za venčanje.

Za sve one parove koji su spremni da se venčaju, imamo dobre vesti za vas: 2024. je srećna godina za venčanje.

U svetlu uspomena koje treba tkati i prstenova koje treba razmeniti, ova godina predstavlja se kao izvanredan period za sve romantične duše spremne da krenu na put braka. U stvari, čini se da je 2024. posebno blagoslovena za svakoga ko odluči da kaže sudbonosno da.

Pored ličnih i sentimentalnih razloga, zaista postoje kulturne tradicije i astrološka iznenađenja koja ovu godinu čine posebnom za venčanja. Objašnjavamo zašto.

Godina 2024. je srećna godina za venčanje: evo zašto

Image by Freepik

Pozitivan uticaj kineskog zodijaka u 2024.

Godina 2024. predstavlja se kao izuzetno povoljna godina za izricanje sudbonosnog da sa mnogih aspekata, posebno iz perspektive kineskog zodijaka.

Prema staroj kineskoj tradiciji, 2024. je označena kao srećna godina za venčanje. Ova presuda se zasniva na jednom posebnom razmatranju: zbir brojeva koji čine 2024. godinu, odnosno 2+0+2+4, pretvara se u povoljan broj 8.

U kineskom kulturnom kontekstu, 8 je simbol večne ljubavi između muža i žene. Njegov oblik podseća na kinesku reč za “bogatstvo” ili “obilje”, dodatno učvršćujući vezu između broja i harmonije u bračnim odnosima.

Iz ove perspektive, 2024. se predstavlja kao godina u kojoj bračne zajednice mogu napredovati, podstaknute pozitivnom energijom beskrajne ljubavi.

Wedding photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Tradicija irske prestupne godine

Još jedan razlog zbog kojeg je 2024. godina izvanredna za brak vezan je za irsku tradiciju prestupne godine.

Prema ovom drevnom običaju, tokom prestupne godine, žene imaju moć da preokrenu tradicionalne rodne uloge i zatraže ruku svog partnera. Ova praksa se zasniva na verovanju da zamena uloga donosi sreću i prosperitet paru; stvarajući još posebniju i jedinstveniju vezu između njih.

Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Astrološki uticaj

Pored kulturnih tradicija, 2024. se smatra srećnom godinom za sklapanje braka zahvaljujući nizu astroloških događaja koji favorizuju parove i intenziviranju ljubavi.

Zaista, planete ukazuju na spoj planeta i fiksnih zvezda koje obećavaju sreću i prosperitet romantičnim vezama, a astrolozi iz celog sveta sugerišu da nebeska konfiguracija 2024. godine može dovesti do dublje veze između partnera, sa pozitivnim uticajima na komunikaciju i međusobne razumevanje; čime se podstiče stvaranje čvrstih osnova za trajne brakove.